noonew

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. Laptopumun işlemcisi oyunlarda 101 derece, GPU 85 derece. 2. el olarak aldığım için bakımı ne zaman yapıldı hiçbir fikrim yok. Bu sıvı metalin termal macundan farkı nedir? Ömür boyu ısınmıyor mu yoksa belli bir süreden sonra etkisini kaybediyor mu? Kendim sürmeyeceğim, iyi bir yere vereceğim. Bakımı vs. her şey 1800 tutuyor. Mantıklı mı sizce?

Ayrıca, bu sıvı metal laptopu çok fazla hareket ettirirsek falan diğer donanımlara zarar verme ihtimali var mıdır? Çünkü sabit kullanmıyorum.

İşlemciniz sıvı metal destekliyorsa o zaman uygulanabilir. Öbür türlü akacaktır. Diğer sorunuza cevap vermem gerekirse de, sıvı metal normal termal macunlardan daha soğuk çalışıyor. Ben olsam riske girmez, faz değişenli termal ped kullanırdım.

Sıvı metal daha uzun dayanır. Bende de var. Ömür boyu dayanmıyor oda. Laptopta normalde sıvı metal var mıydı?

Bu arada bende olan laptop, kendi sıvı metal macunla gelmişti fabrikasyon. Normal termal macunu, sıvı metale çevirmemiştim.

Son düzenleme:
Ayrıca, bu sıvı metal laptopu çok fazla hareket ettirirsek falan diğer donanımlara zarar verme ihtimali var mıdır? Çünkü sabit kullanmıyorum.
Akma ihtimaline karşı önlem alması gerek uygulayacak yerin. Kapton bant gibi ısıya dayanıklı bantla işlemci etrafını bantlıyorlar, akarsa da anakarta değmesin diye. Ne kadar korur? Bilmiyorum.

Faz değişimli bir termal padi örnek ptm7950 kullansan yeter. Bir de çipler için ne kadar kalınlıkta termal pad kullanılmışsa aynı ölçüde onları iyi bir termal padle değiştirsen tamam. Bunlar cihazın için yeterlidir.

Çiplerin padleri genelde 3-4mm oluyor diye hatırlıyorum. Yanlış olabilir ön fikir için belirtiyorum.

Akma ihtimaline karşı önlem alması gerek uygulayacak yerin. Kapton bant gibi ısıya dayanıklı bantla işlemci etrafını bantlıyorlar, akarsa da anakarta değmesin diye. Ne kadar korur? Bilmiyorum.

Gayet korur. Diğer bir yöntem tırnak cilası ile yakın olan kapasitörleri kaplamak. Tırnak cilası konusunda şüpheleriniz varsa devre kaplayıcı oje kutusunda olan ürünler var. Thermal Grizzly'nin tg Shield ürünü alınabilir.

Faz değişimli bir termal padi örnek PTM7950 kullansan yeter. Bir de çipler için ne kadar kalınlıkta termal pad kullanılmışsa aynı ölçüde onları iyi bir termal padle değiştirsen tamam. Bunlar cihazın için yeterlidir.

Çiplerin padleri genelde 3-4mm oluyor diye hatırlıyorum. Yanlış olabilir ön fikir için belirtiyorum.

Ölçmek en garantisi. Kumpas ile ölçülebilir.