İşin o kısmında bilgim yok. Aynı fabrikadan çıkıyorsa da bir şeyleri yanlış yapıyorlar ki başarısızlar. IPhone'un birçok parçası Samsung fabrikasından çıkıyor ancak seviye olarak bambaşkalar.

Bence sorun fiyatlandırmada, dediğim gibi aynı fabrikadan çıkıyorlar ne de olsa.

iPhone'ların birçok parçası değil sadece ekran paneli ve belki RAM - ROM yongaları Samsung tarafından geliyor :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani tasarım Clevo - Tongfang'a ait ve üretim kısmı da dediğiniz ODM şirketleri tarafından üstleniliyor, doğru mu anladım?

Tongfang'in arkasinda Uniwill diye bir firma varmis laptoplarini yapan. Clevo kendisi ODM. Ancak Casper ve Exper gibi markalar sadece Tongfang ve Clevo laptoplar satmiyorlar, Quanta ve Compal gibi markalara da modeller yaptiriyorlar. Evet Excalibur cop sogutma sistemi bla bla bunlar ezbere laf cok da dikkate alinacak sozler degil. Onlarin da high end modelleri arasinda kaliteli olanlari vardir. Ancak Firmware konfigurasyonlari fazla koylu modeli olabilir malum Türk'uz biz aman bozulur mozulur deyip orasini burasini Power limitini kisariz bir seylerin.

Hocam bir ürünün çöp olması ile alınmaz olması farklı şeyler esasında. Fiyatı ideal değilse "alınmaz" dersin, direkt cihazda kronik sorun varsa "çöp" derin; ikisi farklı şeyler :).

Salla boş ver, bazilari markalara tapiyor bu dunyada.

Original design manufacturers (ODMs)​

The vast majority of laptops on the market are manufactured by a small handful of Taiwan-based original design manufacturers (ODM), although their production bases are located mostly in mainland China. Quanta Computer pioneered the contract manufacturing of laptops in 1988. By 1990, Taiwanese companies manufactured 11% of the world's laptops. That percentage grew to 32% in 1996, 50% in 2000, 80% in 2007 and 94% in 2011.<a The Taiwanese ODMs have since Lost some market share to Chinese ODMs, but still manufactured 82.3% of the world's laptops in Q2 of 2019, according to IDC

Major relationships include

@gen2 hocam samimiyetinizden dolayı öncelikle teşekkür ederim size.

Şu an anladım Global Laptop üretiminin arka planını...

Marka algısı gerçekten önemli bir noktaymış hocam, onu daha iyi anladım ayrıca. Mesela aynı Laptop modeli aynı ODM fabrikasından çıksa ama birine MSI ve diğerine Monster - Casper logosu basılsa, sırf marka algısından dolayı Monster - Casper olan "çöp" ilan edilebiliyor (fiyattan bağımsız konuşuyorum). Bu algının kırılması için uğraşacağım :).

Bu kapitalist teknoloji dunyasinda marka fanboyu olmak pek olgun bir insanin yapacagi hareket degil. Rekabet kaliteyi arttirirken fiyatlari dusurur. Markalari Apple soyle iyi dunyanin en iyisi falan diye yuceltmek yerine surekli yenilikci davranip farkli markalara da sans vermek rekabeti arttirir ve kullaniciya kar getirir.

@gen2 hocam samimiyetinizden dolayı öncelikle teşekkür ederim size.

Şu an anladım Global Laptop üretiminin arka planını...

Marka algısı gerçekten önemli bir noktaymış hocam, onu daha iyi anladım ayrıca. Mesela aynı Laptop modeli aynı ODM fabrikasından çıksa ama birine MSI ve diğerine Monster - Casper logosu basılsa, sırf marka algısından dolayı Monster - Casper olan "çöp" ilan edilebiliyor (fiyattan bağımsız konuşuyorum). Bu algının kırılması için uğraşacağım :).

Kiramazsin, kendini cok akilli sanan bir tip cikar butun argumanlarini kanitlasan da kavga eder seninle haksiz cikar, egolarina yediremez yenilgiyi kabul etmeyip laf kalabaligi yaparak konuyu degistirerek uste cikmaya calisir, algoritmaya bir de az akilli bir moderator ekle, suclu cikar ceza yersin. Cok basima geldi ondan soyluyorum dogru soyleyeni 9 koyden kovuyorlar bizim ulkemizde.

Marka fanboyu olursan tutar Intel gibi ticari ahlaksiz bir firmayi pohpohlamaktan arsa cikarirsin, o da 14nm teknolojisini 14 yil boyunca kaynatip kaynatip onune surer.

Ryzen rekabete katilmasa belki simdi hala maksimum 8 cekirdekli islemciler kullaniyor olurduk.

Son düzenleme:
@gen2 yok hocam, ben herhangi bir marka fanı değilim, sadece Türkiye merkezli markalar küresel markalarla aynı yerden cihaz tedarik etmesine rağmen neden bu kadar gömülüyor, onu merak etmiştim; onu da ortaya çıkarmış oldunuz :) .

Elimden geldiğince yine algıyı kırmaya çalışırım bu markalara karşı hocam; karşı taraf manipüle ederse uğraşmam zaten :)

Verdiğiniz detaylar için tekrardan teşekkür ederim hocam; yaşınız doğruysa benim iki katım sayılırsınız, kendimi bir an abimle konuşuyor gibi hissettim, sağ olun var olun 😇