Yapar. Monster'in elle sayılır başarılı cihazı olsa da F/P cihazlara karşı şansı yok, Casper'dan bahsetmeye bile gerek yok.
Ama fiyattan bağımsız diğer küresel markalarla aynı fabrikadan çıkıyor.
Yapar. Monster'in elle sayılır başarılı cihazı olsa da F/P cihazlara karşı şansı yok, Casper'dan bahsetmeye bile gerek yok.
Ama fiyattan bağımsız diğer küresel markalarla aynı fabrikadan çıkıyor.
İşin o kısmında bilgim yok. Aynı fabrikadan çıkıyorsa da bir şeyleri yanlış yapıyorlar ki başarısızlar. IPhone'un birçok parçası Samsung fabrikasından çıkıyor ancak seviye olarak bambaşkalar.
iPhone'ların birçok parçası değil sadece ekran paneli ve belki RAM - ROM yongaları Samsung tarafından geliyor.
Bence sorun fiyatlandırmada, dediğim gibi aynı fabrikadan çıkıyorlar ne de olsa.
Yani tasarım Clevo - Tongfang'a ait ve üretim kısmı da dediğiniz ODM şirketleri tarafından üstleniliyor, doğru mu anladım?
Hocam bir ürünün çöp olması ile alınmaz olması farklı şeyler esasında. Fiyatı ideal değilse "alınmaz" dersin, direkt cihazda kronik sorun varsa "çöp" derin; ikisi farklı şeyler.
@gen2 hocam samimiyetinizden dolayı öncelikle teşekkür ederim size.
Şu an anladım Global Laptop üretiminin arka planını...
Marka algısı gerçekten önemli bir noktaymış hocam, onu daha iyi anladım ayrıca. Mesela aynı Laptop modeli aynı ODM fabrikasından çıksa ama birine MSI ve diğerine Monster - Casper logosu basılsa, sırf marka algısından dolayı Monster - Casper olan "çöp" ilan edilebiliyor (fiyattan bağımsız konuşuyorum). Bu algının kırılması için uğraşacağım.