cagata

Uzman
Oyuncu laptopumu ilk aldığımda aynı ayarlarda ortalama 7 saat gidiyordu ama bugünlerde 1 sene oldu, pil ortalama 4 saat gidiyor. HWiNFO'da aşınma yüzde 15 gösteriyor, bu normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 4 saat gidiyorsa ne iyi, benim gaming laptopum 40 dakika gitmiyor, maksimum 1 saat.

Oyuncu laptopumu ilk aldığımda aynı ayarlarda ortalama 7 saat gidiyordu ama bugünlerde 1 sene oldu, pil ortalama 4 saat gidiyor. HWiNFO'da aşınma yüzde 15 gösteriyor, bu normal mi?

Hocam işlemci verimsiz, X86'nın sorunu hem bir de tam optimize çalışmıyor, özellikle oyun bilgisayarlarında son sıralarda pil ömrü.

Çoğu laptop, adaptöre bağlı şekilde kullanılsa bile bataryayı korumak adına kendi kendini kullanır. Bu yüzden bazen cihazı açtığınızda şarjı %95 görebilirsiniz. Böyle böyle pil döngüsü tamamlanır; her döngü de gitgide ömrünü azaltır. "Battery drain" yaşatan cihazlardan bahsetmiyorum bile. Sizin açınızdan baktığım zaman, 7 saatten 4 saate düşüş gayet normal. Kullanılan işletim sistemi, cihazın çektiği watt değeri ve bataryanın Wh kapasitesi gibi faktörler bu duruma doğrudan etki ediyor.

@talongod günümüz Laptop piyasasının en talihsiz kararı çıkarılabilir bataryanın sunulmuyor olması...

Günümüzde artık "Gaming Phone" olarak nitelendirilen cihazlarda bile "Bypass Charge" şeklinde pilin ömrünü korumaya yönelik özellikler bulunuyorken Laptop'larda göz göre göre pilin öldürülmesi çok saçma geliyor.

Bu durumu çözse çözse AB çözer :).

Gaming laptoplarda 3 saat normal kullanımda, tabii halbuki macOS gibi pil koysalar içine, rahat etsek. Pil bozulsa, yenisini bulmakta işkence.

@yusufumm07, macOS dediğiniz cihazlarda da 99wh batarya kullanılıyor, normal Gaming cihazlarda da. Önemli olan işletim sistemi ve işlemci mimarisi. Bunlar karıştırılmaması gereken şeyler.

@Silinen üye, planlı eskitme tam olarak bu işte. Bir ürün çıkartsalar 10 yıl dayansa, 10 yıl boyunca aynı müşteriye ürün satamamaları demek. Kimse de bunu göze almıyor. Clevo cihazlar bu yüzden iyi. Yan sanayi ürün bul, hemen değiş devam et.

@talongod bu yüzden Gaming Laptop alasım gelmiyor :D Masaüstü de bana aşırı demode bir konsept gibi geliyor artık, her parça ayrı ayrı falan :)

Clevo'lardaki dediğiniz şeyi anlamadım, nasıl oluyor? Aynı imkan Tongfang'larda var mı peki?

@Silinen üye, Clevo ve Tongfang ayrı ayrı cihaz üreticileri. Clevo kasa kullanan bir çok marka var. Monster, Excalibur, Erazer, Gigabyte gibi. Bu markaların Clevo'ya ürettiği cihazlar kendilerine ait olmadığı için, her şeyini Clevo'dan tedarik edebiliyorsunuz. Aynı muhabbet Tongfang için de geçerli.

@Silinen üye, Clevo ve Tongfang ayrı ayrı cihaz üreticileri. Clevo kasa kullanan birçok marka var. Monster, Excalibur, Erazer, Gigabyte gibi. Bu markaların Clevo'ya ürettiği cihazlar kendilerine ait olmadığı için, her şeyini Clevo'dan tedarik edebiliyorsunuz. Aynı muhabbet Tongfang için de geçerli.

Acer Nitro 16 ne üretimi?