Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
CISC-RISC fark yaratıyor denilebilir.
- Makaleler
- 1
Hayir Compal ve Quanta markalari yapiyor Acer laptoplari.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
@gen2, karıştırmışım. Bilgi tazelemesi için teşekkür ediyorum.
@Silinen üye, Excalibur'un hangi modeli olduğuna göre değişir. G770,G870 Clevo; G911 Tongfang gibi.
@Silinen üye, Excalibur'un hangi modeli olduğuna göre değişir. G770,G870 Clevo; G911 Tongfang gibi.
- Makaleler
- 1
@gen2 Quanta şu Casper Excalibur'ları yapan Tayvan'lı ODM şirketi değil mi hocam?
Compal'ı bilmiyorum ama.
Evet kullandigimiz daha birçok markayi da onlar yapiyor. Alienware'i en son Foxconn yapiyordu ayni zamanda Apple'i da onlar yapiyor genelde.
MSI'i Foxconn yapiyordu, bir zamanlar Apple cihazlari Asus yapiyordu, karisik bu isler.
Evet kullandigimiz daha birçok markayi da onlar yapiyor. Alienware'i en son Foxconn yapiyordu ayni zamanda Apple'i da onlar yapiyor genelde.
Bu dediğiniz Compal için mi yoksa Quanta için mi hocam?
@talongod peki Excalibur'un hangi modelleri Quanta çıkışlı hocam?
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Bu dediğiniz Compal için mi yoksa Quanta için mi hocam?
@talongod peki Excalibur'un hangi modelleri Quanta çıkışlı hocam?
İkisi de ortak oranda, 3-4 tane buyuk laptop ureticisi var dunyada. Kullandigimiz gaming laptoplarin %70'ini Quanta, Compal, Foxconn, ASUS yapiyor. Karisik ayni markaya hem Quanta hem Compal ikisinin de farkli modeller yaptigi oluyor mesela. Bu arada Dell ve Alienware laptoplari da Quanta ve Compal da yapiyormus.
İkisi de ortak oranda, 3-4 tane buyuk laptop ureticisi var dunyada. Kullandigimiz gaming laptoplarin %70'ini Quanta, Compal, Foxconn, ASUS yapiyor. Karisik ayni markaya hem Quanta hem Compal ikisinin de farkli modeller yaptigi oluyor mesela. Bu arada Dell ve Alienware laptoplari da Quanta ve Compal da yapiyormus.
Yani tasarım Clevo - Tongfang'a ait ve üretim kısmı da dediğiniz ODM şirketleri tarafından üstleniliyor, doğru mu anladım?
O zaman bu durum Monster - Casper gibi markaları "alınmaz" veya "çöp" yapmaz, yanlış mıyım?
Yani tasarım Clevo - Tongfang'a ait ve üretim kısmı da dediğiniz ODM şirketleri tarafından üstleniliyor, doğru mu anladım?
O zaman bu durum Monster - Casper gibi markaları "alınmaz" veya "çöp" yapmaz, yanlış mıyım?
Yapar. Monster'in elle sayılır başarılı cihazı olsa da F/P cihazlara karşı şansı yok, Casper'dan bahsetmeye bile gerek yok.
Son düzenleyen: Moderatör: