O zaman rahatça şunu söyleyebilirim. 4090'lı laptoptan alacağınız fiyat/performans muadili kasalar çok daha ucuza geliyor. Bu sebeple de o bütçede laptop önermem. O yüzden önerimi şöyle yapmak istiyorum. PS5 Pro (veya PS5)+ MacBook Pro M.2 veya m3.

Tamamdır hocam çok sağ olun değerli yorumlarınız için.

Ben uygun olsun diye M1 Air ve Series S alırdım, belki imkan var ise M.2'de olabilir.

Hocam M1 veya M.2 isteklerimi karşılar mı? IPad'im M.2 fakat baktığımda bunun bile yapay zeka işleme gücü A17 Pro'dan dusuk.

Xbox ile PS5 Pro arasında ne fark var güç falan olarak.

Bana kalırsa evde de duyuyorsanız masaüstü sistem + ultrabook alabilirsiniz çok harekete ihtiyacınız yokmuş.
Ultrabook olarak bunu önerebilir OLED dokunmatik panelle geliyor hafif taşınabilir ve şarj ömrü uzun.
Yanına konsol veya masaüstü alabilirsiniz ihtiyacınıza göre değişir.
Windows temelli bir ultrabook daha iyi oluyor uyumluluk açısından. Macbook tercih edilecekse en az 512 + 16 GB modellerine bakılmalı.

Eskiden kullandığım iyi bir bilgisayar vardı, fakat bozuldu. Bu nedenle yeni bir bilgisayar arayışına girdim ve şu an için acelem yok; gelecek yaz sonu alsam bile olur. Ancak, laptop mu, MacBook mu yoksa masaüstü mü almalıyım konusunda kararsız kaldım. Bilgisayarda yapacaklarım ise şunlar:
  • Yeni teknolojileri denemeyi severim. Mesela, yapay zeka alanındaki gelişmeleri takip ediyorum ve bilgisayarımda bana özel bir yapay zeka kurmak isteyebilirim.
  • Oyun konusunda genelde strateji oyunları oynarım ya da arkadaşlarımla girip kafa dağıtmalık birkaç oyun oynarım. FPS oyunlarından tek sevdiğim, Rainbow Six: Siege.
  • Bilgisayardan performans olarak beklentim yüksek.
  • Bilgisayar haricinde Apple ekosistemine sahibim. Diğer cihazlar konusunda ekosistem dışına çıkmaya niyetim yok fakat derseniz kullanım senaryoların için MacBook olmaz Windows PC almak çok dert olmaz.
  • Aşırı hareketli değilim fakat bilgisayarı istediğim yere taşıyabilmek bana + olur.
Bütçe çok önemli değil siz kullanım senaryoma göre en uygun gördüğünüz bilgisayarı önerirseniz sevinirim.
Internetten oynadiginiz oyunlarin emulasyon perfrmansina bakip Mac alabilirsiniz cunku Local AI calistirma konusunda becerikliler. Performans olarak da, eh o bir Mac, stabilite tanrisi.

Para sinirsizsa Mac, batarya icin Mac, tasima derdi yoksa toplama, oyun performansindan isteginiz bolsa yine toplama.

Gaming ise tasinabilir olsn derseniz faakt guzel Gamingler de pahali.

Bana kalırsa evde de duyuyorsanız masaüstü sistem + ultrabook alabilirsiniz çok harekete ihtiyacınız yokmuş.
Ultrabook olarak bunu önerebilir OLED dokunmatik panelle geliyor hafif taşınabilir ve şarj ömrü uzun.
Yanına konsol veya masaüstü alabilirsiniz ihtiyacınıza göre değişir.
Windows temelli bir ultrabook daha iyi oluyor uyumluluk açısından. Macbook tercih edilecekse en az 512 + 16 GB modellerine bakılmalı.
Aslinda bu da mantikli para varsa, NPU da vardi bunlarda performanslarimi bilmesem de.

Ben MacBook Air M3 kullanıyorum. Yani macOS zaten aşırı kötü bir işletim sistemi onu belirtim. Üstüne oyun performansı iyi değil.

Diyelim kodlama için alacaksanız ama değer mi? Aynı şeyi Windows'ta daha iyi yaparsınız, paraya yazık.

Tek iyi yani ses kalitesi iyi ve ekranı iyidir.

Ryzen 5 5500u işlemcili 10.000 TL 14 inç laptoplar var. En azından parasına göre çok iyi işlemci. Linux kurar, daha iyi verim alırım açıkçası.