Makaleler
2
Yer
Denizli
Plan nasıl arkadaşlar?

🛒 ÇİFTE MASAÜSTÜ & TAŞINABİLİR SETUP PLANLAMA LİSTESİ

🖥️ 1. ANA MASAÜSTÜ YÜKSELTME PARÇALARI:

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 9600X (Kutusuz/Fansız) 9.188 TL
  • Ekran Kartı (GPU): Sapphire RX 9070 XT Nitro+ 16 GB 49.999 TL
📌 1. Sistem Yükseltme Toplamı: 59.187 TL

🎒 2. TAŞINABİLİR MASAÜSTÜ PARÇALARI (SFF / M-ATX)

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 7600X (Masaüstünden devir) 0 TL
  • Ekran Kartı (GPU): ASUS TUF Gaming RX 7900 XT 20GB (Masaüstünden devir) 0 TL
  • Anakart: Gigabyte B850M Aorus Elite WIFI6E Ice 10.289 TL
  • Kasa: Lian Li Dan Case A3 Glass Edition 5.194 TL
  • Güç Kaynağı (PSU): Thermaltake Toughpower GT 850W Gen5.1 - 6.949 TL
  • İşlemci Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ~2.650 TL
  • Kasa Fanı: 3'lü 120mm Fan Seti (Taban soğutması için) ~1.200 TL
  • RAM: Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) 6000MHz CL30 ~11.880 TL
  • SSD: 1 TB NVMe M.2 SSD ~6.600 TL

📌 2. Sistem Parça Toplamı: ~44.762 TL

💻 TAŞINABİLİR MONİTÖR (MOBILE SETUP)
  • Monitör: ARZOPA Z3FC 16.1 inç 180 Hz 2K QHD IPS (Type-C / Mini-HDMI) 8.299 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bir masaüstü bigisayarınız varsa bence laptop daha mantıklı olur. Taşıma kolaylığı daha önemli kalıyor çünkü.
Evet hocam masaüstüm var. Laptoplar biliyorsunuz yükseltilmiyor ve masaüstü ile denk değil performansı. Mesela RTX 5080 laptoplar 160K TL'den başlıyor. 16 GB VRAM var ancak performans olarak gene denk değil masaüstüme. Hem yükseltilebilir, hem masaüstü performansı hocam.

Kanka bence laptop biraz çerezlik cihaz. Güzel bir ARM işlemcili model alırsın. Köye gidersin, sahile gidersin, kafeye gidersin. Film izlersin, müzik dinlersin, internette takılırsın. Benim için laptopun olayı bu. Ağır işleri masaüstü yaparım. Laptop ise tamamen rahatlık ve taşınabilirlik için var benim için.

Kanka bence laptop biraz çerezlik cihaz. Güzel bir ARM işlemcili model alırsın. Köye gidersin, sahile gidersin, kafeye gidersin. Film izlersin, müzik dinlersin, internette takılırsın. Benim için laptopun olayı bu. Ağır işleri masaüstü yaparım. Laptop ise tamamen rahatlık ve taşınabilirlik için var benim için.

Olabilir. NVIDIA RTX Spark çıkacak diyorlar Kasım'da. Oyun ve günlük kullanım için istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlam masaüstü bilgisayarınız varsa taşınabilir ve mobil olması için laptop her türlü daha mantıklı. Günümüzde laptop ve masaüstünün performans farkı eskisi gibi üst düzey olmadığından dolayı laptop öneriyorum.

Hiçbir anlamı yok, şahsen güçlü bir masaüstüm varsa taşınabilir kalmak için yanına da slim, güçlü bir laptop çekerdim.

Sağlam masaüstü bilgisayarınız varsa taşınabilir ve mobil olması için laptop her türlü daha mantıklı. Günümüzde laptop ve masaüstünün performans farkı eskisi gibi üst düzey olmadığından dolayı laptop öneriyorum.

Hiçbir anlamı yok, şahsen güçlü bir masaüstüm varsa taşınabilir kalmak için yanına da slim, güçlü bir laptop çekerdim.
Bende masaüstü var. İşte tatillerde falan talınmıyor bu.

O yüzden böyle plan yapmıştım. Konuyu okuyunuz bir de.

Son düzenleme: