Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Vatan Bilgisayar ve MediaMarkt'a baktığım zaman laptoplarda genelde 512 GB SSD var. M.2 olup olmadığından da şüpheliyim. Bunun sebebi nedir?

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dip fiyattan tutup daha alınabilir yapmak. 1 TB 32 GB konfigurasyon yaptiklari takdirde fiyatlar artiyor cunku. Herkes depolamaya ve RAM'e bu denli ihtiyac duyacak senaryoya sahip olmuyor. Mesela bende de 8 GB RAM 512 GB SSD versiyonlu LOQ 15IRH8 var, yetiyor. RAM veya SSD yukseltme gereksinimi duymadim.
Dip fiyattan tutup daha alınabilir yapmak. 1 TB 32 GB konfigurasyon yaptiklari takdirde fiyatlar artiyor cunku. Herkes depolamaya ve RAM'e bu denli ihtiyac duyacak senaryoya sahip olmuyor. Mesela bende de 8 GB RAM 512 GB SSD versiyonlu LOQ 15IRH8 var, yetiyor. RAM veya SSD yukseltme gereksinimi duymadim.

Çözüm

Normalde 8 GB RAM günlük işler için hala yeterli zaten ama bunu kimseye anlatamıyoruz ki?
Adam makineye hiç bakmadan 8 GB RAM varsa Windows 11 kasar diyor sanki her şey RAM'miş gibi.
PC'de önem sırası ekran kartı, işlemci, ve RAM diye gider.
Yani sırf PC'nin RAM'i yüksek olsun diye ekran kartı ve işlemciden kısmak mantıksız.
Ben de iddia ediyorum çok ekstrem işler yapmıyorsanız işlemciniz ve ekran kartınız orta düzeydeyse 8 GB RAM ile Windows 11'i düzgün bir şekilde kullanırsınız.

Normalde 8 GB RAM günlük işler için hala yeterli zaten ama bunu kimseye anlatamıyoruz ki?
Adam makineye hiç bakmadan 8 GB RAM varsa Windows 11 kasar diyor sanki her şey RAM'miş gibi.
PC'de önem sırası ekran kartı, işlemci, ve RAM diye gider.
Yani sırf PC'nin RAM'i yüksek olsun diye ekran kartı ve işlemciden kısmak mantıksız.
Ben de iddia ediyorum çok ekstrem işler yapmıyorsanız işlemciniz ve ekran kartınız orta düzeydeyse 8 GB RAM ile Windows 11'i düzgün bir şekilde kullanırsınız.
Windows 11 8GB anca boşta yeter bana sorarsan, hiç bir şey yüklü olmayan Windows 11 boşta 4.5GB-5GB yiyor. Ve bazıları kapalı olduğu halde. Bir kaç sekme sonrası RAM şaşar.

Windows 11 8 GB anca boşta yeter bana sorarsan, hiçbir şey yüklü olmayan Windows 11 boşta 4.5GB-5GB yiyor. Ve bazıları kapalı olduğu halde. Birkaç sekme sonrası RAM şaşar.

8 GB ve üstü dedim zaten. Chrome 2 GB RAM yiyor. :D
Ama Windows 11'de kullanımı RAM'e göre optimize etmesi lazım tabii.