Unlishimaide

Becerikli
Amacım, almayı düşündüğüm cihaz için; 85 dereceye yaklaşan 140W mGPU için undervolt yapmaya çalışmak. Performans düşüşü çok yaşamadan maksat, sıcaklıklar 3-4 derece düşsün, mümkün mü?
Bir zararı olur mu laptoplarda?
Sistem hata verirse, aç kapa yapınca düzelir. Tekrar uğraşıyorum diye düşünüyorum.

Ben başka bir ekran kartının rehberinden bakarak yapmıştım. Mantığını anlayınca kendi ekran kartına göre bir underoc yapabilirsin. Örnek olması açısından bir video atayım.

Curve Editor kısmına bak direkt.

Bu işlemin bir zararı olmaz diye düşünüyorum. Mesela mv fazla düşürüp sistem hata verirse ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem yeniden başlatılıp son yaptığın ayarlar geri alınır. Sorun olmaz.
Aslında laptoplarda watt kısıtlamak yerine undervolt yapmak daha mantıklı. Neden herkes şunu diyor ; kardeşim watt limit olmazsa Asus rog da yanar , stand alacaksın Cihazı tam performans modda kullanmayacaksın, Watt koyacaksın!
Böyle olunca bence anlamı kalmıyor. 2 sene sonra cihazın gücü yetmezse turbo açarsın diyor. Onun yerine undervolt yapıp sıcaklık kontrolü sağlamak daha iyi.

Aslında laptoplarda watt kısıtlamak yerine undervolt yapmak daha mantıklı. Neden herkes şunu diyor ; kardeşim watt limit olmazsa Asus rog da yanar , stand alacaksın Cihazı tam performans modda kullanmayacaksın, Watt koyacaksın!
Böyle olunca bence anlamı kalmıyor. 2 sene sonra cihazın gücü yetmezse turbo açarsın diyor. Onun yerine undervolt yapıp sıcaklık kontrolü sağlamak daha iyi.
Size katılıyorum. Performans size yeterliyse makineyi germeye gerek yok.