atomx31

Uzman
Merhaba, laptopuma çok kısa süre önce servise yollatıp bakım yaptırdım. Oyun içinde baktığımda sıcaklıklarım 80-85 derece arası ama max değer görseldeki gibi 99-100 bile olabiliyor. İşlemci 30 watt limitte çalışıyor bunun önüne nasıl geçebilirim? Geçemiyorsam bir sorun yaratır mı? Oyun içinde FPS düşmesi falan görmüyorum.

Ekran görüntüsü 2025-08-01 213555.webp

Merhaba, laptopuma çok kısa süre önce servise yollatıp bakım yaptırdım. Oyun içinde baktığımda sıcaklıklarım 80-85 derece arası ama Max değer görseldeki gibi 99-100 bile olabiliyor. İşlemci 30 watt limitte çalışıyor bunun önüne nasıl geçebilirim? Geçemiyorsam bir sorun yaratır mı? Oyun içinde FPS düşmesi falan görmüyorum.

Eki Görüntüle 169333

Verdiğiniz servis nasıl bakım yapmış acaba normalde termal pedler fanlar macunlari iyice temizlenip fan harici sıfır koyulmali 100 derece sorun yaratır zaten bilgisayar kendini kapatma sıcaklığında.

Verdiğiniz servis nasıl bakım yapmış acaba normalde termal pedler fanlar macunlari iyice temizlenip fan harici sıfır koyulmali 100 derece sorun yaratır zaten bilgisayar kendini kapatma sıcaklığında.
termal macunu ve fanları temizlendi dediler verirken resmi servise verdim zaten aslında sıcaklıkları izlerken hiç sorun yok 85 dereceyi bile çok nadir görüyor ama bazen bi şekilde böyle pik yapıyor nedenini anlayamıyorum

Merhaba, laptopuma çok kısa süre önce servise yollatıp bakım yaptırdım. Oyun içinde baktığımda sıcaklıklarım 80-85 derece arası ama max değer görseldeki gibi 99-100 bile olabiliyor. İşlemci 30 watt limitte çalışıyor bunun önüne nasıl geçebilirim? Geçemiyorsam bir sorun yaratır mı? Oyun içinde FPS düşmesi falan görmüyorum.

Eki Görüntüle 169333
Servisten daha yeni laptopu aldım bakım için, sadece fan temizliği yapılmış. Servisten termal macun vs yenilenip yenilenmediğini öğrenebilir misin ?
105 dereceye ulaşması durumunda PC kapanabilir. Sürekli 100 derecede çalışması da uzun vadede işlemcini yorar.

Servisten daha yeni laptopu aldım bakım için, sadece fan temizliği yapılmış. Servisten termal macun vs yenilenip yenilenmediğini öğrenebilir misin?
105 dereceye ulaşması durumunda PC kapanabilir. Sürekli 100 derecede çalışması da uzun vadede işlemcini yorar.

Servis raporu gibi bir kagit verildi orada termal macunlar değiştirildi iç temizliği yapıldı ve fanları temizlendi yazıyordu hocam HP'nin kendi resmi servisine verip yaptırdım birkaç hafta önce.

Termal macunu ve fanları temizlendi dediler verirken resmi servise verdim zaten aslında sıcaklıkları izlerken hiç sorun yok 85 dereceyi bile çok nadir görüyor ama bazen bir şekilde böyle pik yapıyor nedenini anlayamıyorum.

Normalde bakım sonrası Max 70-75 derece gormesi lazım laptopta oyun içinde boşta 35-40 derece açıkçası resmi servis pek de umursamazmis gibi.

Servis raporu gibi bir kagit verildi orada termal macunlar değiştirildi iç temizliği yapıldı ve fanları temizlendi yazıyordu hocam HP'nin kendi resmi servisine verip yaptırdım birkaç hafta önce.

Bir de kullandığı macun da önemli anonim macun ile MX-6 bir mi?

Kalitesiz bir işçilik veya kalitesiz bir macun kullanılmış olabilir. Bakım sonrası 100 derece pek mantıklı gelmiyor.

Fan hızı ayarlarınızı kontrol ettiniz mi ? Sessiz modda vs. çalışıyor olabilir.

Kalitesiz bir işçilik veya kalitesiz bir macun kullanılmış olabilir. Bakım sonrası 100 derece pek mantıklı gelmiyor.

Fan hızı ayarlarınızı kontrol ettiniz mi ? Sessiz modda vs. çalışıyor olabilir.
default modda çalışıyor
Normalde bakım sonrası Max 70-75 derece gormesi lazım laptopta oyun içinde boşta 35-40 derece açıkçası resmi servis pek de umursamazmis gibi.

Bir de kullandığı macun da önemli anonim macun ile MX-6 bir mi?
sürülen macun hakkında pek fikrim yok hocam