14742

Uzman
İyi akşamlar, bildiğim kadarıyla fazla gpu kullanımı ve sıcaklığı ile anlaşılabiliyordu ama ben şuan pek öyle olduğunu kestiremedim. Kaspersky ile tam taramada sonuç temiz çıkıyor. Nasıl anlarım?

Değerlerin gayet normal, tarama da yapmışsın zaten. Üstte söylenenlere katılıyorum, mining virüsü artık revaçta değil zaten. Umarım gelecekte de virüs yemezsin ve dikkatli davranırsın.

Korsan konulara destek yok, konunun bununla alakası yok. Türkiye şartlarında hiçbirimiz her şeyi direkt olarak alamayız. Bir oyuna kalkıp 800 TL üstü para vermek bana da akıl kârı gelmiyor. Konu korsan konusu olmadığı sürece kimseyi ilgilendirmez. Rahatsız olduysanız konuyu takipten çıkıp geçin.

Cpu ve Gpu değerlerine bakın bilgisayarınız boştayken aşırı bir kullanım varsa Malwarebytes ile tam tarama yapın. Eski laptopumu mahalle arasındaki bir tamirciye vermiştim eskiden. Ahlaksız herif mining ile ilgili bir şeyler yüklemiş bir tarama yapmıştım bir sürü dosya bulmuştu.

Arkadaş böyle bir riskten korkuyorsa temiz kurulum yapabilmesi için bizzat gönüllü olarak yardımcı olacağım. Her ne kadar korsana karşı olsak da bazı kişilerin maddi imkansızlıktan dolayı (özellikle bu ülkede) korsan kullanmak zorunda kalabildiğini unutmayın.

Şu an yapmamız gereken şey "Umarım virüs yemişsindir." demek değil arkadaşa yardımcı olmaktır. Platformların amaçlarını unutmayın ve kabalık yapmayın. Bu şekilde konuşmak, cihazın zarar görmesini dilemek vb. kimsenin yararına olmaz.

Aksine, herkese açık şekilde çözümü bulup paylaşmak bu sayfaya giren herkes için yararlı olacaktır.
Değerlerin gayet normal, tarama da yapmışsın zaten. Üstte söylenenlere katılıyorum, mining virüsü artık revaçta değil zaten. Umarım gelecekte de virüs yemezsin ve dikkatli davranırsın.

Korsan konulara destek yok, konunun bununla alakası yok. Türkiye şartlarında hiçbirimiz her şeyi direkt olarak alamayız. Bir oyuna kalkıp 800 TL üstü para vermek bana da akıl kârı gelmiyor. Konu korsan konusu olmadığı sürece kimseyi ilgilendirmez. Rahatsız olduysanız konuyu takipten çıkıp geçin.
Forum kurallarını okudum ve korsana destek olmadığını gördüm. Bende kurallara uymaya çalışıyorum. Beni de maruz görün forumda 100-200 saatim yok en fazla 10 saatim vardır. Yeni katıldığım bir forumda kuralları adım gibi bilemem ne yazık ki. Düzeltme için teşekkürler o zaman böyle konular korsan yerine geçmiyor. Teknik destek yerine geçiyor öyle mi?

Düzeltme için teşekkürler o zaman böyle konular korsan yerine geçmiyor. Teknik destek yerine geçiyor öyle mi?
Sonuçta korsan oyuna değil mağdur kalan arkadaşa destek olmaya çalışıyoruz :) Sonuçta şu anda korsan bir ürünün kurulumuna yardımcı olmuyoruz. Problemli bir cihazın düzelmesine yardımcı oluyoruz.

Konuya gelirsek, ben arkadaşın direk işletim sistemini sıfırdan kurmasından yanayım. Sonuçta antivirüsler her şeyi yakalayamaz. Buradaki en temiz çözüm, cihazın bakımlarını yeniden yapıp temiz bir işletim sistemi kurmak olacaktır.

Sonuçta korsan oyuna değil mağdur kalan arkadaşa destek olmaya çalışıyoruz :) Sonuçta şu anda korsan bir ürünün kurulumuna yardımcı olmuyoruz. Problemli bir cihazın düzelmesine yardımcı oluyoruz.

Konuya gelirsek, ben arkadaşın direk işletim sistemini sıfırdan kurmasından yanayım. Sonuçta antivirüsler her şeyi yakalayamaz.
Anladım hocam haklısınız aslında. Konuyu anlamadan kötü bir yazı yazmışım kusura bakmayın.

Bu arada mining yediyse format atsa bile mining gider mi kalır mı? Çünkü mining bildiğim kadarıyla ekran kartına işliyor kendini.

Çünkü mining bildiğim kadarıyla ekran kartına işliyor kendini.
Ekran kartının VBIOS'una veya BIOS'una kötü amaçlı yazılım yazacak kadar ileri gidememişlerdir herhalde. Böyle bir şey mümkün mü emin olamadım. Ama aşırı düşük ihtimal. Onun dışında temiz bir sistem kurulumunun ve temiz bir bakımın her şeyi düzelteceğini düşünüyorum. :)

Cihazda belki hiç kötü amaçlı yazılım yok ve bakımsızlıktan dolayı ısınıyordur. Bilemeyiz. En güzeli, zararı olmayan ve sadece faydalı olabilecek çözümleri denemek.

Forum kurallarını okudum ve korsana destek olmadığını gördüm. Bende kurallara uymaya çalışıyorum. Beni de maruz görün forumda 100-200 saatim yok en fazla 10 saatim vardır. Yeni katıldığım bir forumda kuralları adım gibi bilemem ne yazık ki. Düzeltme için teşekkürler o zaman böyle konular korsan yerine geçmiyor. Teknik destek yerine geçiyor öyle mi?
Forumda yeni katılanların 1 kez korsan konu açma hakları var, yardım etmek tamamen isteğe bağlı. Ama diğer şartlarda zaten en başta konu onaylanmaz, onaylanırsa da raporlarsınız. Tabi konu içinde aşırı korsan muhabbeti veya absürt durumlar varsa onu da raporlayabilirsiniz. Mesela bir konuda itemsatış sitesiyle alakalı konuşuluyordu, siteye korsan oyunla virüs sokup dolandırıcılık yapmaktan falan bahsedenler vardı. Konu raporlanıp kapatıldı.

Forumda yeni katılanların 1 kez korsan konu açma hakları var, yardım etmek tamamen isteğe bağlı. Ama diğer şartlarda zaten en başta konu onaylanmaz, onaylanırsa da raporlarsınız. Tabi konu içinde aşırı korsan muhabbeti veya absürt durumlar varsa onu da raporlayabilirsiniz. Mesela bir konuda itemsatış sitesiyle alakalı konuşuluyordu, siteye korsan oyunla virüs sokup dolandırıcılık yapmaktan falan bahsedenler vardı. Konu raporlanıp kapatıldı.
Anladım teşekkür ederim. O son dediğiniz ise bence çok ayıp hareket. İnsanların ekmek teknesiyle ne alıp veremedikleri var mış. Bence böyle insanlar forumdan uzaklaştırılmalı..

Neyse konuyu dağıtmayalım. Arkadaşın sorusuna gelirsek, Kaspersky dedik onda tarattı ve sorun çıkmamışsa başka sorun çıkmaz zaten. Eğer içi rahat değile bi format atsın USB'den. Ben böyle yapmıştım mining yediğimde, format atmıştım ve düzelmişti yani.