Dazti

Becerikli
Merhaba, kardeşim dizi izlerken laptopun iyi olmayacak yerlerine gazlı içecek döktü (klavye, touchpad, birkaç port, yanlardaki fanlar).
İçini açmadan temizleyebildiğim kadar temizledim ama klavye tuşu yavaş basıyor. Kapatmasını mı söyleyeyim, teknik servisi arayıp bakıma mı göndereyim, ne yapmalıyım, yardımcı olur musunuz?

Acer marka bir laptop soran olursa, bakımı Türkiye'deki kendi belirledikleri yerde yaptırmak istiyorum.

Gazlı içecekler elektriği iletirler, kısa devre yapabilir. Hemen bilgisayarı kapatın ve bakım yaptırılana kadar açmayın.

O bilgisayar her an kısa devre yapabileceği için önce kapatmak gerekiyor. Teknik servise yollarsanız garanti dışı bırakabilirler belki. Ayrıca sıvının hemen temizlenmesi gerekli çünkü asitli içeceklerde bir çok madde var ve bu maddeler anakart yüzeyinde kuruduğu zaman birikim yapabiliyor.

Arkasını açıp pil bağlantısını kestikten sonra önce kurulayı sonra kolonya ile iyice temizleyip tam kuruyana kadar yaklaşık 24 saat bekleyin. Tecrübeniz yoksa bilgisayarı kapalı halde tutup pirinç ile kaplayıp konu hakkında bilgisi olan bir yere götürün. Pirinç nemi alır.

Açıyorsunuz, temizleyip kapatıyorsunuz. Yürek yediyseniz bu esnada kapatmanız şart değil. Sorun çıkma garantisi yok.

İsterseniz pirince yatırıp ertesi gün pişirebilirsiniz. Favorim olmasa da ABS fena değildir.

Dokuldukten sonra kapatmamaniz hata zaten hatta kapatmayi gectim bataryasi bile sokulmeli. Ardindan klavye ve diger parcalar cikarilip sivi temasi olan yerler izopropil alkolle temizlenmeli.

Arkasını açıp pil bağlantısını kestikten sonra önce kurulayı sonra kolonya ile iyice temizleyip tam kuruyana kadar yaklaşık 24 saat bekleyin. Tecrübeniz yoksa bilgisayarı kapalı halde tutup pirinç ile kaplayıp konu hakkında bilgisi olan bir yere götürün. Pirinç nemi alır.
Açma konusunda deneyimim hiç yok,olsa ilk yapacağım şey o olurdu

Açma konusunda deneyimim hiç yok,olsa ilk yapacağım şey o olurdu
Basit hocam yapacağınız şey, vidaları sökün. Dikkatlice kenarlardan boşluklardan çekmeye çalışın. Youtube'a cihazınızın modelini ve yanına "teardown" yazın sökme videoları çıkar karşınıza.