ALCYONEUS 49
Üstün
Merhaba, kardeşim dizi izlerken laptopun iyi olmayacak yerlerine gazlı içecek döktü (klavye, touchpad, birkaç port, yanlardaki fanlar).
İçini açmadan temizleyebildiğim kadar temizledim ama klavye tuşu yavaş basıyor. Kapatmasını mı söyleyeyim, teknik servisi arayıp bakıma mı göndereyim, ne yapmalıyım, yardımcı olur musunuz?
Acer marka bir laptop soran olursa, bakımı Türkiye'deki kendi belirledikleri yerde yaptırmak istiyorum.
Böyle şeylerde ilk yapılması gereken şey gücü kesmek olur, bataryanın soketini yerinden çıkaracaksın ondan sonra ne yapacağına karar vereceksin öbür türlü cihaz kullanılamayacak hale gelebilir. Bir de su falan değil şekerli içecek dökülmüş dökülen sıvının yoğunluğuna göre cihazın onarılma olasılığı da değişir o halde beklerse hem tamir edecek kişi için hem de kullanıcı için zorluk yaratır bilgin olsun.
Yani cihazı o şekilde kullanmayın anakartı elinize alırsınız. Laf olsun diye değil yaşanmış bir şey olduğu için söylüyorum bende süt vakası olmuştu bir de gece vakti yaşım küçükken yaşandı teknik servise götürüldüğünde çalışan " kusmamak için kendimi zor tuttum aşırı kötü ve ağır bir koku var " demişti ve cihazın anakartı da zaten çöp olmuştu. Soketi yerinden kendin çıkardıktan sonra kurulamayı veya temizlemeyi de deneyebilirsin en azından kabası gitmiş olur su falan kullanmadıktan sonra alkol oranı yüksek bir sıvı yine etkili olabiliyor ama hiç alakan yoksa bulaşma bataryanın soketini çıkarıp olduğu gibi teknik servise götür temizlesinler.