Detaylar
Kim cevapladı?Ben memo FL08 soğutucuyu kullanıyorum laptop 90 derecelere kadar çıkıyordu bu soğutucu sağ olsun artık 70 dereceyi bile zor görüyor oyunlarda peki siz ne tür soğutucular kullanıyorsunuz.
Laptopun sıcaklığı soğutucuya değil daha çok termal macun iletkenliği ve düzenli olarak 1 yılda bir macun değişimi 2-3 yılda bir termal ped değişimi ile olur ve laptop için en iyi soğutma yontemi stant alttan rahat hava çıkışını yaparsa daha az ısınır önerdiğim macunun markası Thermalright TF7 termal ped ise wozlo 22x70 13mk.
Laptopun sıcaklığı soğutucuya değil daha çok termal macun iletkenliği ve düzenli olarak 1 yılda bir macun değişimi 2-3 yılda bir termal ped değişimi ile olur ve laptop için en iyi soğutma yontemi stant alttan rahat hava çıkışını yaparsa daha az ısınır önerdiğim macunun markası Thermalright TF7 termal ped ise wozlo 22x70 13mk.
Soğutucu iş yapıyor ama 15 dereceye kadar soğutuyor benim laptopu.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hybrid Theory
Yetkin
Tuneex'in standını kullanıyorum. Sadece stand ve laptopun kendi soğutma sistemi gayet yeterli oluyor. Bazı zamanlar işlemci sıcaklığı 95 derecenin üstüne çıkıyor ama throttle olmuyor. Bir ara sıcaklığın 101 dereceye kadar çıktığını gördüm ama ona rağmen throttle olmadı. Henüz macun değiştirmedim, fabrikasyon sürülü. Sağlam bir macun kullansam hiçbir problemim olmayacak. Ancak senin kullandığın soğutucu da ilgimi çekmedi değil. Yine de sağlam bir macun şart.
Burada işte macun ile ped devreye giriyor. Eğer iyi durumda değilse onlar soğutucu pek işe yaramaz. Hiçbir soğutucu 15-20 derece düşürmez, en fazla 5-7 derece.
Blackraven
Üstün
O soğutucu etkisi değildir de laptopu zemine yapışık kullanamama etkisidir. Laptopu düz zemine koyup stres testi yapın sonra soğutucuya koyun ama soğutucuyu kapalı tutup testi yapın son olarak ise soğutucuyu çalıştırıp yapın. 2. ile 3. arasındaki farkın az olduğunu görürsünüz.
O soğutucu etkisi değildir de laptopu zemine yapışık kullanamama etkisidir. Laptopu düz zemine koyup stres testi yapın sonra soğutucuya koyun ama soğutucuyu kapalı tutup testi yapın son olarak ise soğutucuyu çalıştırıp yapın. 2. ile 3. arasındaki farkın az olduğunu görürsünüz.
Hayır soğutucu etkisi sizin dediğinizi yaptımda da 90 derece oluyor ama soğutucu çalışınca 70 dereceyi geçmiyor laptop.
Burada işte macun ile ped devreye giriyor. Eğer iyi durumda değilse onlar soğutucu pek işe yaramaz. Hiçbir soğutucu 15-20 derece düşürmez, en fazla 5-7 derece.
Değil zaten soğutucudan önce hep drop yiyordum.
- Makaleler
- 3
Hayır. Hiç kullanmadım. Ama laptopun arka ayakları ~15 mm kalınlığında bir şeyin üzerinde duruyor. Önü de ~10 mm havada.
Tecrubelerime gore temizlik yapılırken fanlarin içi açılıp temizlediği sürece düzgün bir laptop 85 dereceyi zor geçer.
Tecrubelerime gore temizlik yapılırken fanlarin içi açılıp temizlediği sürece düzgün bir laptop 85 dereceyi zor geçer.
Blackraven
Üstün
hayır soğutucu etkisi sizin dediğinizi yaptımda da 90 derece oluyor ama soğutucu çalışınca 70 dereceyi geçmiyor laptop
Evet bahsettiğiniz ürünü biraz inceledim klasik soğutuculardan farklı bir tasarıma ve ona layık bir fiyata sahip. "Vakumlu" bir yapısı var anladığım kadarıyla. Yine de gerekli bir ürün olduğunu düşünmüyorum çünkü maliyetinin %10'u bile tutmayacak PTM 7950 gibi bir termal pad uygulaması ile laptopun ısı atma performansını arttırıp "tehlikeli" sıcaklıklardan uzaklaştırabilirdiniz. Ama ürün güzel.
Evet bahsettiğiniz ürünü biraz inceledim klasik soğutuculardan farklı bir tasarıma ve ona layık bir fiyata sahip. "Vakumlu" bir yapısı var anladığım kadarıyla. Yine de gerekli bir ürün olduğunu düşünmüyorum çünkü maliyetinin %10'u bile tutmayacak PTM 7950 gibi bir termal pad uygulaması ile laptopun ısı atma performansını arttırıp "tehlikeli" sıcaklıklardan uzaklaştırabilirdiniz. Ama ürün güzel.
Evet ne kadar soğutucu denediysem ASUS laptopumu soğutamadı ama bu ürün 20 derece birden soğutuyor çok güzel