İki haftadır ısınan laptopumun sonunda soğutucuya ihtiyacı olduğunu düşündüm. İşlemci i(7 13700HX) 110 watt da 90 derecelere ekran kartımda (RTX4080 145 watt) 85 derecelerden inmiyor ki thermal grizzlty metal macun kullanıyorum. 3D yazıcıdan kendi bastığım platformla masadan yaklaşık 15 cm hava da duruyor cihaz yani gayet havadar ama ısınması kaçınılmaz. Bende araştırdım cidden bu işlerde en iyisi olan iets markasının GT500 V1 modelini buldum. Gerçekten de pozitif basınç etkisiyle 20 derecelere kadar düşürüyor. Sonra baktım ki ülkede satışı yok. Dinozor yöneticiler yüzünden de yurt dışından da gelmiyor. İkinci ellere de 7 8 bin istiyorlar (yuh). Sonra bakınırken bu cihazı gördüm (tıpkısının aynısı). Dedim bu iets GT600 ama yok memo FL08'miş. Hem de makul fiyata

yorumlara incelemelere baktım resmen GT600 modelinin aynısı hatta daha iyisi (RPM olarak). Standart laptop soğutucular gibi değil. Hafızalı köpükler sayesinde alt tarafı komple kapatıyor ve cihaza kendisi toz filtreli yerinden gelen Turbo fanıyla 360 derece üflüyor. Bu cihaz diğer cihazlar gibi laptopa bağlı çalışmıyor. 12v harici adaptörle güç sağlanıyor. Biraz sesli olduğ aşikar ancak performansına göre göz ardı edilir kesinlikle. İşin bir diğer tarafı bu cihaz süreki içeri hava bastığı için sadece işlemci ekran kartı soğutmuyor, bütün komponentlerin soğuk kalmasını sağlıyor. RAM, SSD ekran kartı bellekleri hatta batarya. O yüzden alacaklara kesinlikle tavsiye ederim. Marka Xiaomi destekli PC ve mobil soğutma sistemleri üreten bir marka belli ki meşhur modelleri de kopyalamayı ihmal etmiyorlar.