Sürprizbozan Last of Us PART II - Abby ve Ellie bölümleri

Ateş böceklerinin aşıyı bulacağı garanti değildi zaten de yapmaları gereken Ellie'ye üzerinde aşı geliştirmek amacıyla deney yapabilir miyiz, iznin var mı diye sormak olacaktı. İlk oyunda zaten görüyoruz ki Ellie öyle yaşına göre küçük değildi, yaşadığı evren ötürü kız neyin ne olduğunu gayet iyi biliyordu. Yani ona soracaklardı, kabul etmezse etmezdi. Tüm oyun boyunca Ellie ile vaktini geçirmiş Joel'in bu durumda "Tamam, ben gidiyorum siz kızın üzerinde deneyler yapabilirsiniz." demesi saçmalık olurdu. Ne bekleyebilirsiniz bu durumda? Yapması gerekeni yaptı. Hadi ateş böcekleri düzgün ayağı yere basan bir grup olsa gene tamam diyeceğim de değil işte. O yüzden Joel'i suçlamıyorum açıkçası ben.

Özünde bakarsak evet Joel iyi biri değildi. Ben bu evrende daha "iyi" diyeceğimiz bir kişi gördüğümüzü de düşünmüyorum. Tommy ve karısı, bu kavrama yakın gibiler sadece ama bence diyemeyiz.

2. oyunun hikayesi de çok iyi. TLOU 2, gelmiş geçmiş en çok hakkı yenen oyundur net.

2. oyunun hikayesi de çok iyi. TLOU 2, gelmiş geçmiş en çok hakkı yenen oyundur net.
Nasıl yendi ki hakkı? Günümüzde bile teknik anlamda en iyi yapım olduğu kabul edilir. Ayrıca yılın oyunu ödülünü de aldı. Ha oyunun çok eleştirilmesinden bahsediyorsan bir bakıma doğru, çünkü çok fazla eleştirilmeye açık şeyler oyunda vardı.

@27294, en basitinden oyunun satış sayısına bakarak hakkının ne kadar yendiğini görebiliyoruz. Çok ve bomboş bir şekilde eleştirildi. Daha oyun çıkış yapmadan kuyusunu kazdılar bir nevi fakat TGA gibi etkinliklerde hakkını alabildi en azından evet.

Yok yanlış düşünüyorsun dostum, TLOU Part 2 sadece PS4'de 10 milyon adet satış yakaladı, bunun bir iki versiyonu olmasının yanı sıra PS5 versiyonu, PC satışları da var. Bence yeteri kadar sattı. Toplamda 15 Milyon satış olduğu düşünülüyor, tabii ki çok büyük bir rakam değil ama çok iyi bir oyun olduğunu kabul etmek için yeterli bir rakam.

Ayrıca, şuanda TLOU P2 Elden Ring'den sonra en fazla ödül alan oyun. 321 Adet devasa ödül listesiyle ikinci sırada.

Daha oyun çıkış yapmadan kuyusunu kazdılar
Bir anda radikal şekilde altında bir temel olmadan eşcinsel ilişki, aldatma gibi şeyleri eklerlerse eleştirilirler maalesef. İnternet bu yani. Şahsen beni rahatsız etmedi, ama edeni illa olacaktır.

@27294, topladığı ödüller olarak bakmıyorum ki ben. Zaten zirve oyunlardan biri ve aldığı ödüllerle de bunu belli ediyor. İnsanlar hakkını yedi ondan bahsediyorum. 15 milyon satış sayısının kötü olmadığını biliyorum fakat uğradığı ithamlar olmasa bu sayısının çok fazla olacağı da aşikar. Yapılan eleştiriler yapıcı değildi ve %90 oranında da olmadı zaten. En başta Joel'in ölümü üzerine boş boş konuşuldu. Sonra bundan ötürü oluşan ve artarak ilerleyen oyuna karşı bir nefret zinciri oluştu. Buna itiraz etmek saçmalık açıkçası. Dediğin gibi burası internet ve Hype olur veya başka hit bir gelişme olur sürü psikolojisi misali herkes laf eder bir şeye. Aynen TLOU 2'ye öyle oldu. Cidden rahatsız olduğunu söyleyenlerin yüzde kaçı sence gerçekten rahatsız oldu bir düşünür müsün? Yanlış anlaşılmasın bu arada burada eşcinsellik ile ilgili sahnelerin kesinlikle olmasını falan savunmuyorum. Ama gerçekler böyle maalesef. Zaten Joel ölmese görürdük bu "rahatsız olduğunu dile getiren" kesimin sayısındaki ciddi azalmayı.

Bu arada kuyusunun kazılması derken de Joel'in ölümünün sızdırılması ve bununla ilgili oyun daha çıkış yapmadan nefret, kötüleme amaçlı haberlerin yapılarak hızla yayılmasını kastetmiştim. Eşcinsellik vs. geri plandaydı daha başlarda.

Hikaye anlatımından nefret ettim. Neden Abby'i bize sevdirecekti düşman gibi gösterdi. Önce abby ile oynayıp yaşananları gösterip sonra ellieye geçebilirdi. Hikaye anlatımı aşırı kötü bana göre. Ben hangisini sevip sevmeyeceğimi anlamadım bile. En son o kadar kişiyi katletmesine rağmen ellie vicdan yapıp Abby'i öldürmedi. O zaten ayrı saçma. Hamile birisini öldürdün abby yüzünden. Ya arkana güvenip işi bitireceksin ya da vazgeçeceksin. Tommy o yüzden mi felç kaldı? Dina zaten bütün oyun akışını mahvetmiş. Dina yerine jesse sevgilisi olsaydı gene bir yerde ona destek olurdu. Dina çekti gitti. Oyunu oynamadım ama izledim. Oyunun oynanış mekaniklerinin en iyi çizgisel hikaye tabanlı gerçekçiliğe dayalı oyun olduğunu kabul ediyorum.

Dediğim gibi bu konuda aynı düşünmüyoruz maalesef. Nesil geçişi olduğu sırada oyun özel oyun olarak çıkış yapmasının yanı sıra bence var olan hikaye ve olay örgüsüyle açık söyleyeyim iyi bile sattı.

TLOU Part II kötü bir oyun değil, teknik anlamda tam bir şaheser. Detaylar, grafikler, sesler, her şey mükemmel ama hikaye konusunda maalesef öyle değil. Hani başından kronolojik sırayla gösterseler oyunu neyse. Bence hikaye konusunda bir şey denemeye çalışmışlar ve başaramamışlar. Keşke sadece TLOU Road of Abby falan diye yeni bir oyun olsaydı. Tamamen Abby ile oynasaydık, kurtların kuruluşunu, hikayesini tam öğrenseydik falan. Koskoca Joel'in ölümünü kayıp bir sahne gibi kısacık ana sığdırmaları çok kötüydü. Tepkiler buna da gelmiş olabilir, hani çok kesin konuşuyorsun "direkt bundan, şundan oldu." diyerekten ama öyle olmadı yani.

Üzgünüm ama öyle hikayeye, öyle zorlu eşcinsel yerleştirmesine ancak bu kadar oluyor.

En son o kadar kişiyi katletmesine rağmen ellie vicdan yapıp Abby'i öldürmedi. O zaten ayrı saçma. Hamile birisini öldürdün abby yüzünden.

Tüm söylediklerine katılırım, dina karakterinin gereksizliği, ellie ve Joel'e yazılmış bu saçma sonu, fakat abby konusunda elinden geleni yapmışlar.

Abby o çocuklarla tanışınca değişti ama abby zaten kötü biri değildi. Sadece kırgındı. Lev ve Yara'nın durumu ona içinde kapattığı bir duyguyu yeniden uyandırmakta yardımcı oldu. Onlar için savaştı ve sonunda değişime açtı kendini. Bu da Ellie'yi dolaylı yoldan etkiledi, ellie yanlışlıkla da olsa hamile bir kadını öldürmenin acısını büyük yaşıyordu, Abby'nin son merhameti göstermesi ise Ellie'yi bozan kısım oldu.

Bana kalırsa abby Jesse'yi bile öldürmeyecekti, sadece hayatta kalma iç güdüsü ve anın heyecanıyla direkt vurdu. İstese Tommy'yi direkt öldürebilirdi. Yani Ellie'nin de intikamından vazgeçmesi en azından temelsiz bir işlenme olmamıştı.

Ellie düşüncesiz olabilir ama tüm bu şeyler onu da değiştirdi, tıpkı Abby'nin değişmesi gibi.

Son düzenleme:
Bir intikam alıyorsan, kendin için de mezar kazman gerekir. Abby, Joel'i öldürdüğü an buna yakın sonuçlar yaşayacağını bilmeliydi, neyse ki Ellie bu nefret zincirini kırdı. Üçüncü oyunun; İki tarafın da birbirine karşı hissettiği nefret & anlayış teması ve beraber yolculuk etmek zorunda kaldıkları bir senaryo çok hoşuma gider açıkçası.

Ellie bu nefret zincirini kırdı.
Bu zinciri Ellie değil Abby kırdı, sevdiği adamı, sevdiği arkadaşını ve babasını öldüren adamın sahip çıktığı yine doktor katli olan bir kızı vurmak yerine bağışladı. Ellie'de bundan çok etkilendi ve öyle kırabildi bu zinciri.

Üçüncü oyunda benzer bir senaryo görmeyi ben de isterdim, ama iyi işlemeyeceklerini çok iyi bildiğim için istemiyorum. Bence Abby ve Ellie'nin hikayesi sona erdi ya. İntikamlar yitti, ölen öldüğüyle kaldı. Üçüncü bir oyun gelecekse yeni bir karakter ve olay örgüsü olsa daha iyi olur, çok sıvadılar ikinci oyunda bazı şeyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…