@27294, hikaye konusu zaten öznel bir durum. Sevmeyen kişilere lafım yok tabii ki. Ben hakkı yendiğini düşünüyorum. Mesela çıktığı yıllarda oyunu sevdiğini dile getirenler yayıncı vs. nasıl linçlendiler? Ne yani eşcinsellik barındıran sahneleri olan bir oyunu sevdikleri için mi öyle linçlendiler? Sadece bizde değil yabancılarda da aynı şekilde. Ben de muhteşem ötesi bir hikaye idi demiyorum, yapılan eleştirilerin oldukça yersiz ve oyunun hakkını yediklerini düşünüyorum. Güzelce bahsedenlere amenna, herkes sevecek diye bir şey yok. Bu konuda düşüncelerimiz farklı evet, daha fazla tartışmamıza gerek yok tekrara düşüyoruz artık. İyi akşamlar, kendinize iyi bakın.

@27294, hikaye konusu zaten öznel bir durum. Sevmeyen kişilere lafım yok tabii ki. Ben hakkı yendiğini düşünüyorum. Mesela çıktığı yıllarda oyunu sevdiğini dile getirenler yayıncı vs. nasıl linçlendiler? Ne yani eşcinsellik barındıran sahneleri olan bir oyunu sevdikleri için mi öyle linçlendiler? Sadece bizde değil yabancılarda da aynı şekilde. Ben de muhteşem ötesi bir hikaye idi demiyorum, yapılan eleştirilerin oldukça yersiz ve oyunun hakkını yediklerini düşünüyorum. Bu konuda düşüncelerimiz farklı evet, daha fazla tartışmamıza gerek yok tekrara düşüyoruz artık. İyi akşamlar, kendinize iyi bakın.
Estafurullah, tartışmadık ya fikirlerimizi konuştuk. :)

Bu zinciri Ellie değil Abby kırdı, sevdiği adamı, sevdiği arkadaşını ve babasını öldüren adamın sahip çıktığı yine doktor katli olan bir kızı vurmak yerine bağışladı. Ellie'de bundan çok etkilendi ve öyle kırabildi bu zinciri.

Abby'nin nefret zincirini kırdığı bir sekans yok maalesef. Ellie oyun sonunda Abby'i öldürmeyerek bunu başardı, Abby'nin, Ellie'yi fırsatı varken öldürmek için bir nedeni yoktu, o sırada başka bir savaş veriyordu ve asıl problemi Joel'leydi, onu da öldürerek intikamını aldı. İntikam sırası Ellie'ye geçti, buna rağmen Ellie, Abby'i affedebildi.

"Yolculuk sırasında katlettiği arkadaşları?" diyecekseniz de; Abby de Ellie'nin en yakınlarını katletti veya zarar verdi. "Madalyonun iki yüzü" konsepti işlendiğinden doğrudan şu haklı, bu haklı diyemesek de Ellie'nin oyun sonu kararı her şeyi çok etkiledi. Ellie, Abby'i oracıkta öldürüp diğer kızın kaçmasına izin verseydi muhtemelen yıllar sonra o kız gelip Ellie'yi öldürecekti ve Ellie'nin yakını o kızdan intikam alacaktı vb.

Üçüncü oyunda benzer bir senaryo görmeyi ben de isterdim ama iyi işlemeyeceklerini çok iyi bildiğim için istemiyorum. Bence Abby ve Ellie'nin hikayesi sona erdi ya. İntikamlar yitti, ölen öldüğüyle kaldı. Üçüncü bir oyun gelecekse yeni bir karakter ve olay örgüsü olsa daha iyi olur, çok sıvadılar ikinci oyunda bazı şeyleri.

Ben oyunun Ellie üzerinden ilerleyeceğini düşünüyorum. Abby'i muhtemelen ya DLC karakteri yaparlar ya da arkaplana atarlar çünkü Abby'nin hikayesini ikinci oyunda gördük, ve oyunun ana karakteri hala Ellie, Abby değil. İkinci oyunda spot ışığını Ellie'den çalma sebebiyse, yazarın Abby'i daha anlaşılabilir birisi olarak gösterme isteği.

Olan oldu, yaşanan yaşandı. Geri kalan oyunda "Ellie nasıl hikayesine devam edecek?" sorularına cevap verirler muhtemelen. Bir sürpriz yapıp Abby'i de seriye katmaları güzel olur ancak sürekli iki taraflı anlatım tutacak bir şey değil. Bir sonraki ana oyunun kötüsü olarak çıkmaz, çünkü Ellie oyun sonunda Abby'i affetti ve defterleri kapandı.

3.cü oyunda düzgün bir hikaye görebilirsek ve part 1 gibi aynı oyunu 3 4 kere cilalayıp satmazlarsa güzel olabilir. Rdr 2'nin önüne geçer hatta. Rdr 2 nin can alıcı kısmı hikayeydi. İnsan unutamıyor. Ama part 2 beni çok sıktı. Karanlık bir tema zaten ama boş kibirli , saçma hareketler görmek istemiyorum. LGBT OZELLIKLE GORMEK İSTEMİYORUM. Onun dışında pek bi beklentim yok. İnsanlar lgbt olabilir. Ama bunu normalleşmesi çok saçma. Özel bir durumu bir daha oyuna eklerler ise onlara inat anca fit abladan oynarım. Beni alakadar etmez para kazanmaları zaten benim almamla ,almamamla bir şey değişmiyor.

Abby'nin nefret zincirini kırdığı bir sekans yok maalesef. Ellie oyun sonunda Abby'i öldürmeyerek bunu başardı, Abby'nin, Ellie'yi fırsatı varken öldürmek için bir nedeni yoktu, o sırada başka bir savaş veriyordu ve asıl problemi joel'leydi, onu da öldürerek intikamını aldı. İntikam sırası Ellie'ye geçti, buna rağmen ellie, Abby'i affedebildi.

Hocam yapma Allah aşkına, Abby'nin tüm yolculuğu kefaret üzerineydi. Çocuklar kurtarmak için adaya gitmesi, kurtları bırakması, Dina'yı ve Ellie'yi her şeye rağmen öldürmemesi, yine oyunun sonunda "seninle bu savaşı vermek istemiyorum." demesi. Başlı başına bir kefaret hikayesi izledik.

Abby için Joel'in ölümüyle kapanan mevzu Ellie'nin çatur çutur arkadaşlarını katletmesiyle yeniden alevlendi. Adamın sevdiğini de, yakın arkadaşlarını da katletti Ellie.

Abby'nin merhametine maruz kalan kalarak değişti Ellie. Ayrıca yanlışlıkla hamile kadını öldürmesi de cabası.