carlosgardel

Uzman
LatencyMon ile ortalama 7-8 dakika tarama yaptım, aşağıdaki görseldeki gibi sonuçlar çıktı. Oyunlarda drop, FPS düşüşü sorunlarının bunlarla bir alakası var mı acaba?

1.webp

2.webp

3.webp

4.webp

Process latency ve DPC routine değeriniz aşırı yüksek çıkmış. Bu testi yaparken sürekli Alt Tab yaptınız mı? Eğer yaptıysanız bir daha test yapın ve sadece işlemi durduracağınız zaman Alt Tab yapın. Alt Tab yapınca bu program sapıtıyor çünkü.

Bunun dışında CPU0 diğer çekirdeklere oranla çok daha yüksek döngüde gözüküyor.

Evet Alt Tab yaptım zaten söyle mesela LoL'de 240 sabit FPS alıyordum Alt Tab yapınca 150'ye düşüyor sonra kendisi 200 220 tekrar çıkıyor ama kasma oluyor. Bu arada BIOS'tan baktım şimdi global C state bulabildim enableden disable yaptım diğerlerini bulamadım.

Evet Alt Tab yaptım zaten söyle mesela LoL'de 240 sabit FPS alıyordum Alt Tab yapınca 150'ye düşüyor sonra kendisi 200 220 tekrar çıkıyor ama kasma oluyor. Bu arada BIOS'tan baktım şimdi global C state bulabildim enableden disable yaptım diğerlerini bulamadım.
Anakart modeliniz ne. Dediğim ayarları anakartınızın modelini yazarak google'den bulabilirsiniz. Her anakartta isimler farklı olabiliyor.

Mesela bunlar benim sonuçlarım. Apex Legends sabit 300fps çalışıyor. Arka planda tarayıcı, discord, youtube music, telegram, whatsapp, defender çalışıyor. Brave üzerinden müzik dinliyorum. Bu değerler anakarta göre daha iyi ya da daha kötü olabilir. Burada ki Average DPC kısmı mesela %90 anakarta bağlı. Aynı ayarlarla B550F Gaming anakartta oyunlarda dpc 0.60 civarında dolaşıyor.

Ekran kartım CPU3, Ethernet ise CPU7 üzerinde çalışıyor.

Siz devre dışı bırakacaksınız.

Evet o ayar gibi duruyor. Bu dediğim ayarlar belirli başlı güç tasarruf modlarını devre dışı bırakıyor. Daha stabil fps veriyor. Güç tasarruf modları devre dışı bırakınca ısınma ya da farklı bir durum olmayacak merak etmeyin. Direk bağlantı noktalarını ilgilendiren bir durum.

İşlemciniz için PBO+CO yapıp bir de dediğim gointerruptpolicy cpu ayarlarını yapıp tekrar deneyin bakalım sonuçlar nasıl olacak.

PBO+CO için internet üzerinden referans alabilirsiniz. Ama tavsiyem +200mhz boost ve all core -20 olacak şeklinde yapmanız. Slikon çok kötü değilse stabil çalışır. Hem de daha düşük sıcaklıklarda.

Bir de BIOS üzerinden global C state, aspm, pss Support ayarlarını devre dışı bıraktım bir de resizable onu da devre dışı bıraktım diğer dediğiniz OC işlemi için bilgim olmadığı için kurcalamadım CPU frekansı BIOS'ta Auto'da zaten şimdi baktığımda oyunda 4.50 üzerinde çalışıyor.

Evet o ayar gibi duruyor. Bu dediğim ayarlar belirli başlı güç tasarruf modlarını devre dışı bırakıyor. Daha stabil FPS veriyor. Güç tasarruf modları devre dışı bırakınca ısınma ya da farklı bir durum olmayacak merak etmeyin. Direk bağlantı noktalarını ilgilendiren bir durum.

İşlemciniz için PBO+co yapıp bir de dediğim gointerruptpolicy CPU ayarlarını yapıp tekrar deneyin bakalım sonuçlar nasıl olacak.

PBO+co için internet üzerinden referans alabilirsiniz. Ama tavsiyem +200MHz Boost ve all Core -20 olacak şeklinde yapmanız. Silikon çok kötü değilse stabil çalışır. Hem de daha düşük sıcaklıklarda.

Bu dediklerinizi aslında yapacak pek bir bilgim yok.

Aslında zor değil hocam. Anakartınıza göre rehbere bakarsanız rahatlıkla yaparsınız. Dediğim gibi bu ayarlar yaşadığınız sorunun çözümüne sebep olabilir. Bir arkadaşında sizin ki gibi böyle bir sorunu vardı. Onda direk çözüldü.

Aslında zor değil hocam. Anakartınıza göre rehbere bakarsanız rahatlıkla yaparsınız. Dediğim gibi bu ayarlar yaşadığınız sorunun çözümüne sebep olabilir. Bir arkadaşında sizin ki gibi böyle bir sorunu vardı. Onda direk çözüldü.

Yani denemek isterim ama konu hakkında bir bilgim olmadığı için sıkıntı yaşamak istemem bu arada çok teşekkür ederim ilgi alakanız için bu PBO+co hakkında 5600X işlemci için destek olabilir misiniz?