Dil değil.Peki çeviride falan Lazca ne diye geçiyor? Google çeviride Lazca diye bir dil bulamadım.
Detaylar
Kim cevapladı?Ne peki?
Dil fakat yaygın bir dil değil Kafkas dil ailesinin alt dillerinden birisi çevirilerde genellikle çok yaygın diller olur.
Konuşan kişi sayısı 22.000, Google'ın umursayacağı bir dil değil.
Benim umursamam yetmiyor muKonuşan kişi sayısı 22.000, Google'ın umursayacağı bir dil değil.
Keşke yetse hocam keşke...
Ascendency
Yetkin
- Makaleler
- 2
Lazcanın bir dil olmadığını neyi gerekçe göstererek iddia ediyorsunuz? Gayet de dildir. Yaygın konuşulmaması onu dil statüsünden çıkarmaz.
SoldierBoyBabam
Üstün
Babam tarafı Karadeniz kökenli. Yani uzak değilim.Lazcanın bir dil olmadığını neyi gerekçe göstererek iddia ediyorsunuz? Gayet de dildir. Yaygın konuşulmaması onu dil statüsünden çıkarmaz.
Google çeviri bile ona yer vermiyor. Zaten bir dil olup olmaması neyi değiştirecek?
Ascendency
Yetkin
- Makaleler
- 2
Dillerin tanımını Google Çeviri mi yapıyor? Yeterince konuşulmuyordur, tercüman bulamamışlardır, gerek görmemişlerdir ve sonuç olarak eklenmemiştir. Ben Laz değilim ama bunu bir hakaret olarak kabul ediyorum. Bir dilin dil olarak sınıflandırılmaması, ciddiye alınmaması başta o dilin konuşmacılarına hakarettir.Babam tarafı Karadeniz kökenli. Yani uzak değilim.
Google çeviri bile ona yer vermiyor. Zaten bir dil olup olmaması neyi değiştirecek?
Lazca bir dil değilse ne? Gürcücenin bir şivesi mi? Bunu da açıklamanızı bekliyorum. Sunduğunuz mantığa göre Azerice ve Gagavuzcanın da dil olarak kabul edilmemeleri gerekirdi. Bu arada Birleşmiş Milletler'e bağlı bir kurum olan UNESCO, Lazcayı bir dil olarak kabul ediyor.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
Yeni mesajlar