Taepo acayip bir firma. Bazı kapasitörleri Çin malları kadar kalitesizken bazı malları Japon malları kadar kaliteli oluyor, o yüzden belirsiz. Mesela elimde bir PSU anakartı var, 12V kanalında aynı seri, aynı kapasitör, hepsi Taepo 2200uF ama hepsi aynı olmasına ve aynı katta kullanılmalarına rağmen birisi şişmiş, diğeri hâlâ taş gibi. Bu yüzden ben belirsiz markalardan sayıyorum ve önermiyorum.
Bunu neredeyse tüm markalar için diyebilirsiniz. Hepinde berbat, ortalama iyi modeller vardır. Teapo üretici bakımından köklü. Ki ben High Power'da kapasitör patlaması vakasına hiç rastlamadım. Çoğu modellerde SC serisi kullanılıyor.

1780581731666.webp

Burada Nippon ile karşılaştırılmış. Elbette Nippon önde çıkmış ama en azından testini yapmışlar.

Bu arada eski serilerden bende de birkaç tane patlamış var. HEC ATX300TR'de kullanılıyordu. 15 yıllık.

1780581313268.webp

TC serisinden.

Bu arada o şişme kısmı tasarım ile ilgilide olabilir. Tüm stres'i o kapasitör üstlenmiş olabilir. Bende patlayanlar 5VSB hattındakiler. Öbür yerler görsel olarak sağlam.

Bunu neredeyse tüm markalar için diyebilirsiniz. Hepinde berbat, ortalama iyi modeller vardır. Teapo üretici bakımından köklü. Ki ben High Power'da kapasitör patlaması vakasına hiç rastlamadım. Çoğu modellerde SC serisi kullanılıyor.

Eki Görüntüle 254775

Burada Nippon ile karşılaştırılmış. Elbette Nippon önde çıkmış ama en azından testini yapmışlar.

Bu arada eski serilerden bende de birkaç tane patlamış var. HEC ATX300TR'de kullanılıyordu. 15 yıllık.

Eki Görüntüle 254769

TC serisinden.

Bu arada o şişme kısmı tasarım ile ilgilide olabilir. Tüm stres'i o kapasitör üstlenmiş olabilir. Bende patlayanlar 5VSB hattındakiler. Öbür yerler görsel olarak sağlam.
Burada anlatmaya çalıştığım sadece taepoda oluyor değil, hepsinde oluyor dediğin doğru ama taepoda bu biraz gereksiz fazla. Elime aldığım kartlarda buna sık rastlıyorum. High power PSU'larda zaten patlamaya rastlanmaz, onu tasarımı güzel yaparak önlüyorlar ama ESR değerinin bozulmasını asla engelleyemezsin.

Hydro G PRO modelini kullanıyorum.
Güzel bir psu uzun süre götürür.

Son düzenleme:
ESR değerinin bozulmasını asla engelleyemezsin.
Ne kadar ekmek, o kadar köfte sözü burada geçerli oluyor. 2500TL'ye alınan bir güç kaynağı ile 4.000TL'ye alınan arasında elbette fark olacak. Önemli olan uzun süre götürebilmesi. Ben patlamış Taepo'ya çook eski ünitlerr dışında denk gelmedim. Bu arada SC serisi orta seviye modellerde de kullanılıyor. En azından CapXon, AISHI, AsiaX, A.luxon, Lelon veya Su,scon değil.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 254775

Hatta belirti vermeden bozulmasının sebebi de SC serisinden olması; genellikle belirti vermeden bozulurlar, ışığa karşı çok hassastır. Bu genellikle Taepo'nun alt seviye kapasitörüdür.

Hatta belirti vermeden bozulmasının sebebi de SC serisinden olması; genellikle belirti vermeden bozulurlar, ışığa karşı çok hassastır. Bu genellikle Taepo'nun alt seviye kapasitörüdür.
Kaynak var mı bunun için? Aris öyle bir şeyden bahsetmiyor. SC serisi markalar arasında popüler bir seri.

Ne kadar ekmek, o kadar köfte sözü burada geçerli oluyor. 2500TL'ye alınan bir güç kaynağı ile 4.000TL'ye alınan arasında elbette fark olacak. Önemli olan uzun süre götürebilmesi. Ben patlamış Taepo'ya çook eski ünitelr dışında denk gelmedim. Bu arada SC serisi orta seviye modellerde de kullanılıyor. En azından CapXon, AISHI, AsiaX, Lelon veya Su,scon değil.
O yüzden ekmeğin ağzını biraz daha açmak lazım bana göre bir kere alınmalı ve ihtiyaç olmadıkça değişmemeli.

Kaynak var mı bunun için? Aris öyle bir şeyden bahsetmiyor. SC serisi markalar arasında popüler bir seri.
Kaynağa gerek yok tecrübe varken , topluluklar (badcaps gibi) bu serinin çok hassas ve vasat olduğunu belirtmiş .

O yüzden ekmeğin ağzını biraz daha açmak lazım bana göre bir kere alınmalı ve ihtiyaç olmadıkça değişmemeli.

Kaynağa gerek yok tecrübe varken , topluluklar (badcaps gibi) bu serinin çok hassas ve vasat olduğunu belirtmiş .
Bazı kişier o şekilde bahsetmiş sadece. Olumlu yorumlar da var. Çoğunluk 5VSB hattında arızlandığını belirtmiş. Garip bir şekilde bendeki kapasitörler de 5VSB hattındaydı. Sorun tasarım olabilir belki. Bir de konu 14 yıllık. O zamandan bu zamana kadar kaliteler değişmiştir.

Ayrıca o fiyatta alternatif bir model yok zaten. NZXT C750 2023 bile ikincil kısımda JunFU ve CapXon kullanıyor. Daha kötü.

Son düzenleme:
Bazı kişier o şekilde bahsetmiş sadece. Olumlu yorumlar da var. Çoğunluk 5VSB hattında arızlandığını belirtmiş. Garip bir şekilde bendeki kapasitörler de 5VSB hattındaydı. Sorun tasarım olabilir belki. Bir de konu 14 yıllık. O zamandan bu zamana kadar kaliteler değişmiştir.

Ayrıca o fiyatta alternatif bir model yok zaten. NZXT C750 bile ikincil kısımda JunFU ve CapXon kullanıyor. Daha kötü.
Burada da kalitesi hakkında bir şeyler denmiş.

Popüler olmasının sebebi fiyatı, çoğu markanın derdi para kazanmak, sana kaliteli ürün satmak değil.