League of Legends Türk Telekom ping sorunu

Merhaba arkadaşlar. Türk Telekom'un 1 Gbit fiberini kullanıyorum. Düz hız testleri, paket kaybı testleri, bufferbloat testi vs. her şeyi yaptım ve hiçbir problem yok. Sadece ama sadece League of Legends'da bir ping sorunu var. Yaklaşık 2 gün önceye kadar sabit 33 ping ile EUW server'ında oynuyordum. Bu sabah pingim 48'e çıktı ve sürekli spikelar ile 85-90'ı görüyor. Sabit 48 benim için tolere edilebilir, ancak spike olunca oyun oynanmıyor. Bunun sebebi ne olabilir? POP noktalarıyla mı alakalı?

Şuan LoL serverleri EU West'e çekildi. Ondan dolayı.

Paris'e taşınmış*.

Şuan LoL serverleri EU West'e çekildi. Ondan dolayı.

Paris'e taşınmış*.
Bu durumda sadece sabit pingin yükselmesini beklemez miydik? Spike neden giriyor hocam? Serverların tam konfigüre edilmemiş olmasından mı?

Bu durumda sadece sabit pingin yükselmesini beklemez miydik? Spike neden giriyor hocam? Serverların tam konfigüre edilmemiş olmasından mı?
Olabilir. Ayrıca tüm bir sunucu yükünü başka bir sunucuya (geçiçide olsa) taşırsan illa ki spike beklersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…