RedRavix

Uzman
Merhaba, duvarıma hayalimde olan bir şeyler yapmak istiyorum. Duvara 3D PVC duvar paneli ve üstünde 140x15 cm genişliğinde LED aydınlatmalı bir raf. Sorun ise burada başlıyor. LED şerit yuvalı duvar rafı bulmak çok zor. Hadi onu marangozlara yaptırdım diyelim, rafı duvara nasıl monte edeceğim? İlk resim olmasını istediğim, ikinci koyu renkli resim ise benim odam. Fikirlerinizi bekliyorum.

IMG_1926.webp

IMG_1924.webp

Merhaba, duvarıma hayalimde olan bir şeyler yapmak istiyorum. Duvara 3D PVC duvar paneli ve üstünde 140x15 cm genişliğinde LED aydınlatmalı bir raf. Sorun ise burada başlıyor. LED şerit yuvalı duvar rafı bulmak çok zor. Hadi onu marangozlara yaptırdım diyelim, rafı duvara nasıl monte edeceğim? İlk resim olmasını istediğim, ikinci koyu renkli resim ise benim odam. Fikirlerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 151015

Eki Görüntüle 151016

Duvara LED Aydınlatmalı Raf Monte Etme Adımları​

1. Rafın Tasarımını Belirleme:
- LED şerit için yuvayı belirleyin.
- Rafın alt kısmında, LED şeridi geçirmek için gerekli olan boşluğu düşünün.

2. Gerekli Malzemeleri Temin Etme:
- Marangozdan yaptırdığınız raf.
- Uygun vidalar ve dübel (duvar tipine bağlı olarak).
- Seviye aleti (rafın düzgün yerleştirilmesi için).
- Matkap (veya vidalama aracı).

3. Monte Edilecek Yeri Belirleme:
- Duvara rafın yükseklik ve konumunu belirleyin. İki nokta arasında mesafe ölçümünü yaparak en yüksek noktanın sıfır noktası olduğunu kontrol edin.

4. Delik Açma:
- Seviye aletini kullanarak rafın seviyesini kontrol edin ve işaretli yerlerde duvara delikler açın.
- Kullanacağınız dübel ve vidaların boyutuna göre delik açın.

5. Dübel Yerleştirme:
- Açtığınız deliklere uygun dübelleri yerleştirin. Bu, rafın ağırlığını taşıyabilmesi için kritik önem taşır.

6. Rafı Monte Etme:
- Rafı dikkatlice duvara yerleştirin ve vidalarla güvenli bir şekilde sabitleyin.

7. LED Şeridi Yerleştirme:
- Rafın alt kısmında, LED şeridini yerleştirin. Şerit yapıştırıcısını kullanarak sabitleyin.
- Eğer LED'ler için bir güç kaynağı ihtiyacı varsa, bunun için önceden düşünülmüş bir plan yapın.

8. Bağlantı ve Test:
- LED şeridini mevcut elektrik kaynağına bağlayın.
- Raf monte edildikten sonra, LED aydınlatmasını test edin.

9. Son Dokunuşlar:
- İstediğiniz dekorasyon malzemelerini rafın üzerine yerleştirin ve ortamı tamamlayın.

Bu adımları dikkatle izleyerek, istediğiniz LED aydınlatmalı rafı güvenli ve estetik bir şekilde duvarınıza monte edebilirsiniz.