@Qnix, yok hocam Intel var cihazda, NVIDIA ekran kartlı kasama da yükleyecektim ancak sürücü desteği yok gibi bir şey yazdığından yüklemedim. Direkt nomodeset kısmını silip deniyorum.

Bir de hocam GPT12 yazan kısmı değiştirmeme gerek var mı? Varsa da numarasını nasıl öğrenebilirim diskin? Bir yerde SDA numaranızın bir fazlası diyordu ama sorayım dedim emin olmak için.

Yine açılmayınca biraz kurcaladım ve attığınız dosyada geçen img dosyası da konumda bulunmuyor hocam :D Dualboot ile alakalı bir sorun olabilir mi sizce? Ona göre full format atabilirim. @Qnix

Son düzenleme:
@Qnix, yok hocam Intel var cihazda, NVIDIA ekran kartlı kasama da yükleyecektim ancak sürücü desteği yok gibi bir şey yazdığından yüklemedim. Direkt nomodeset kısmını silip deniyorum.

Bir de hocam GPT12 yazan kısmı değiştirmeme gerek var mı? Varsa da numarasını nasıl öğrenebilirim diskin? Bir yerde SDA numaranızın bir fazlası diyordu ama sorayım dedim emin olmak için.
GPT12 yazan kısım partition numarası değil. Fakat eğer içinizin daha da rahat etmesini isterseniz kurulu olan Debian sisteminiz üzerinden partition numarasını lsblk komutuyla öğrenip ona göre ekleyebilirsiniz entry'ı:

Kod:
menuentry "FydeOS" {
set root='(hdX,Y)'
set img=/fydeos/fydeos_dual_boot.img
search --label --set root Android
loopback loopdev $img
linux (loopdev,gpt12)/syslinux/vmlinuz.A init=/sbin/init root=/dev/sdXY boot=local rootwait noresume noswap ro loglevel=7 i915.modeset=1 cros_efi cros_debug fydeos_dualboot audit=0 audit=0
initrd /boot/dual_boot_ramfs.cpio.xz
}

2. satırdaki ve 5. satırdaki X ve Y kısımlarını USB üzerindeki FydeOS'un root partition'una göre (EFI değil) düzenleyin.

Yine açılmayınca biraz kurcaladım ve attığınız dosyada geçen img dosyası da konumda bulunmuyor hocam :D Dualboot ile alakalı bir sorun olabilir mi sizce? Ona göre full format atabilirim. @Qnix
Ventoy kullanıyorsanız normal bulamamanız.

Eğer şuan FydeOS diskiniz üzerinde kurulu ise bunun yerine aynı işlemi direk diskinizdeki FydeOS partition'u için yapabiliriz.

Son düzenleme:
@Qnix, Hocam tabii dediğinizi yapabilirsek çok iyi olur ancak mantığı hiç anlamadım, FydeOS hem USB'deki boot manager'dan hem de diskteki boot manager'dan sistemi açabiliyor mu?
Aslında FydeOS'u GRUB üzerinden boot ederek boot sırasında yaşadığınız sorunları minimum düzeye indirmeye çalışıyorum.

Yüklü olan Debian sisteminiz üzerinden yukarıda dediğim gibi /etc/grub.d/40_custom üzerinden bu entry'ı ekleyin:

Kod:
menuentry "FydeOS" {
set root='(hdX,Y)'
set img=/fydeos/fydeos_dual_boot.img
loopback loopdev $img
linux (loopdev,gpt12)/syslinux/vmlinuz.A init=/sbin/init root=/dev/sdXY boot=local rootwait noresume noswap ro loglevel=7 i915.modeset=1 cros_efi cros_debug fydeos_dualboot audit=0 audit=0
initrd /boot/dual_boot_ramfs.cpio.xz
}

X ve Y olan kısımların yerine yukarıda dediğim gibi lsblk komutunu kullanıp FydeOS'un diskinizin üzerinde kurulu olduğu partition'u yazın. Ardında GRUB configration'unu güncelleyin. Daha sonrasında sistemi açarken Grub üzerinde FydeOS'u seçip girmeyi deneyin.

@Qnix, hocam bende sda değil de nvme0n1p4 var. Onu nasıl yazabilirim hd kısmına? SDA kısmını direkt /dev/nvme0n1p4 yaptım ancak hd kısmında kafam karıştı, yardımcı olursanız sevinirim.

Tamamdır çözdüm sanırım deniyorum hemen.

Son düzenleme:
@Qnix, hocam şimdi denedim de hata verdi.

"hata: disk "hd0,4" bulunamıyor.
hata: "loopdev,gpt12" bulunamıyor.
hata: ilk önce kerneli yüklemelisiniz."
Yukarıdaki mesajlarımızda attığım makaledeki gibi FydeOS'un kurulu olduğu partitionu mount edip /boot/efi/EFI/fydeos/grub.cfg üzerinden ilgili Entry'ı kopyalayıp /etc/grub.d/40_customa onu yazmayı deneyin. /mnt dizini üzerine mount edeceğinizi varsayarsak /mnt/boot/efi/EFI/fydeos/grub.cfg dizinine göz atacaksınız.

Eğer sisteminiz uyumluysa ben FydeOS yerine Brunch kullanmanız taraftarıyım bu arada, deneyebilirsiniz:

@Qnix, hocam mount ile alakalı bir şey göremedim rehberde özür dilerim. Onun yerine direkt rehberdekini kopyalayıp partition'ları belirtmeyi denedim ancak bu sefer de bilinmeyen dosya sistemi ve ilk önce kerneli yüklemelisiniz dedi.

Eğer sisteminiz uyumluysa ben FydeOS yerine Brunch kullanmanız taraftarıyım bu arada, deneyebilirsiniz:
Maalesef hocam desteklemiyor, benim işlemcim Gemini Lake Refresh :(

@Qnix, hocam mount ile alakalı bir şey göremedim rehberde özür dilerim. Onun yerine direkt rehberdekini kopyalayıp partition'ları belirtmeyi denedim ancak bu sefer de bilinmeyen dosya sistemi ve ilk önce kerneli yüklemelisiniz dedi.
Yapmanız gereken sadece eğer FydeOS'un partition'unu bilmiyorsanız lsblk komutunu girip bütün partition'ları listeledikten sonra mount /dev/sdxy /mnt komutunu girmek. sdxy yerine partition'unuzun adı gelecek. Ardından /mnt/boot/efi/EFI/fydeos/grub.cfg üzerinden ilgili dosyaya erişebilirsiniz.