Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Selam,

Lenovo 81WE marka bir ofis bilgisayarına sahibim, cihazı iş için kullanıyoruz; aslında format atmak istemiyorum. Cihazda önemli evraklar var, bunlar Excel'de kayıtlı. Birçok dosya Excel'de kayıtlı olduğu için de format attığım zaman geri getirme konusunda biraz endişe duydum.

Şimdi cihazda her yarım saatte bir, bir saatte bir Wi-Fi kopmaları oluyor. Wi-Fi sürücüleri vs. hepsini güncelledim ama sorun hâlen devam etti. İnternet tabanlı bir program üzerinden çizim yaptığımız zaman anlık olarak bazen Wi-Fi kopması oluyor ve 5-10 dakika gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Çözüm
@GodOfWar, linkteki uygulamayı indirin.

1774119970357.webp

Uygulamayı indirin ama kurmayın.

Halihazırda var olan kablosuz sürücüsünü kaldırın.

1774119673051.webp

Sürprizbozan: Yaptığınız işlem kayıtlı olan Wi-Fi ağlarının şifrelerini kaldıracaktır.

Cihazı kaldır seçeneğini kullanın.

Ardından bilgisayarı kapatın, internete erişimi olmasın ki başka sürücü kurmaya çalışmasın.

Bilgisayarı yeniden açtıktan sonra uygulamayı çalıştırın ve sürücünün yüklenmesini bekleyin. Sürücü yüklendikten sonra sürücü özelliklerine gidin ve;

1774119823780.webp

Otomatik SMPS Yok ayarı şeklinde yapın Güç Tasarrufu ayarını.

Roaming Aggressiveness ayarını da bulun ve en düşük değerine alın.

Ek olarak U-APSD Desteğini de Devre Dışı değerine getirip sorunun tekrar edip etmediğine göz atın.
Söz konusu Wi-Fi'a bağlı diğer cihazlar çalışıyor değil mi? Yani sorunun Lenovo cihazda olduğu kesin?

Evet abi, doğrudur; telefonda vs. kopmuyor. Sadece PC üzerinde kopuyor. Farklı bir laptopta denedik, onda kopmuyor mesela; sadece bu sistemde kopuyor. Tam sistem özelliklerini paylaştım.

1774124803478.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, ismini görebiliyorum ancak tam olarak emin olmak adına donanım kimliğine de ihtiyaç var. Intel 9560'ın üstüne sağ tıklayıp özelliklere gelin, hemen ardından ayrıntılar ve oradan donanım kimliğini paylaşın.

Tabii ki hangi bilgi olursa paylaşırım. Yeter ki çözüme kavuşsun.

Ekran görüntüsü 2026-03-21 215758.webp

1774119970357.webp

1774119673051.webp

Sürprizbozan: Yaptığınız işlem kayıtlı olan Wi-Fi ağlarının şifrelerini kaldıracaktır.

Ardından bilgisayarı kapatın, internete erişimi olmasın ki başka sürücü kurmaya çalışmasın.

Bilgisayarı yeniden açtıktan sonra uygulamayı çalıştırın ve sürücünün yüklenmesini bekleyin. Sürücü yüklendikten sonra sürücü özelliklerine gidin ve;

1774119823780.webp

Otomatik SMPS Yok ayarı şeklinde yapın Güç Tasarrufu ayarını.

Roaming Aggressiveness ayarını da bulun ve en düşük değerine alın.

Ek olarak U-APSD Desteğini de Devre Dışı değerine getirip sorunun tekrar edip etmediğine göz atın.

Çözüm

Eki Görüntüle 234719

Eki Görüntüle 234717

Eki Görüntüle 234718

Otomatik smps yok ayarı şeklinde yapın güç tasarrufu ayarını.

Roaming aggressiveness ayarını da bulun ve en düşük değerine alın.

Ek olarak u-apsd desteğini de devre dışı değerine getirip sorunun tekrar edip etmediğine göz atın.

Teşekkürler hocam, şu an dediğinizi teker teker deneyip bilgilendirme yapacağım.