Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Selam,

Lenovo 81WE marka bir ofis bilgisayarına sahibim, cihazı iş için kullanıyoruz; aslında format atmak istemiyorum. Cihazda önemli evraklar var, bunlar Excel'de kayıtlı. Birçok dosya Excel'de kayıtlı olduğu için de format attığım zaman geri getirme konusunda biraz endişe duydum.

Şimdi cihazda her yarım saatte bir, bir saatte bir Wi-Fi kopmaları oluyor. Wi-Fi sürücüleri vs. hepsini güncelledim ama sorun hâlen devam etti. İnternet tabanlı bir program üzerinden çizim yaptığımız zaman anlık olarak bazen Wi-Fi kopması oluyor ve 5-10 dakika gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Çözüm
@GodOfWar, linkteki uygulamayı indirin.

1774119970357.webp

Uygulamayı indirin ama kurmayın.

Halihazırda var olan kablosuz sürücüsünü kaldırın.

1774119673051.webp

Sürprizbozan: Yaptığınız işlem kayıtlı olan Wi-Fi ağlarının şifrelerini kaldıracaktır.

Cihazı kaldır seçeneğini kullanın.

Ardından bilgisayarı kapatın, internete erişimi olmasın ki başka sürücü kurmaya çalışmasın.

Bilgisayarı yeniden açtıktan sonra uygulamayı çalıştırın ve sürücünün yüklenmesini bekleyin. Sürücü yüklendikten sonra sürücü özelliklerine gidin ve;

1774119823780.webp

Otomatik SMPS Yok ayarı şeklinde yapın Güç Tasarrufu ayarını.

Roaming Aggressiveness ayarını da bulun ve en düşük değerine alın.

Ek olarak U-APSD Desteğini de Devre Dışı değerine getirip sorunun tekrar edip etmediğine göz atın.
Pratikte çok mantıklı ama Lenovo gıcık bir marka. Whitelist sorunları da cabası, hatta ana sorun bu. Aynı modelde daha başka kartlar destekleniyorsa olabilir elbette.

Cihazı alalı 5 sene oldu hocam. Daha önce bu sorun yoktu aslında, son 1 aydır bu sorun vardı. Üstünde durmadım pek. Ama bir dahaki seferde alırsam Lenovo gibi bir bilgisayar almam.

Cihazı alalı 5 sene oldu hocam. Daha önce bu sorun yoktu aslında, son 1 aydır bu sorun vardı. Üstünde durmadım pek. Ama bir dahaki seferde alırsam Lenovo gibi bir bilgisayar almam.
Tek bir modelde yaşanan sorunu tüm modellere yaymamak lazım hocam elbette. Lenovo'nun da yüksek bütçelerde çok güzel cihazları var elbet.

Tek bir modelde yaşanan sorunu tüm modellere yaymamak lazım hocam elbette. Lenovo'nun da yüksek bütçelerde çok güzel cihazları var elbet.

Hocam dediğinizi tek tek uyguladım. Sürücüyü güncelleştirdim, şu an Wi-Fi'ya bağlı. Önümüzde ki 24 saat açık bırakacağım. Eğer kopmazsa muhtemelen çözüme kavuşmuştur.

AC9560 gayet iyi ve stabil bir WiFi karti. MacBook'larda da kullanildi zamaninda.
Eski WiFi surucusunu yuklemeyi dener misin? Ya da Intel'in surucu aracini indirip onunla son surumu tekrar kur.