Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Yeni aldığım laptop önceki laptopuma kıyasla 90W yerine 65W adaptör ile geldi. Batarya %60'ın üstüne çıkmıyor. Harici ekran kartı GT 630M ile neredeyse aynı olduğu için muhtemel olarak onunda TDP'si 35W ya da yakın ama işlemci 35W olup, ekran kartı da bu kadar olursa bu ekran, RAM'ler, hard diskler vs. nasıl beslenecek? Laptopun orijinal güç desteği 20V 3, 25A tamam bunda bir sorun yok. Ancak o donanımlar buna uygun değil idare ediyor. 2012 yılında BIOS'ların sistem bileşenlerinin gerçek potansiyelini kısıtlayacak kadar gelişmiş olduğunu düşünmüyorum. Bu sebepten N11 sitesinde çok uygun fiyatlı bir adaptör buldum onu almayı düşünüyorum. 20V olduğu için sorun yaratmaz diye tahmin ediyorum amperin de artışı sistemin çektiği güce bağlı olduğunu düşünürsek eğer gerçek 90W ise bir sorun yaratmayacaktır. Konuyu inceleyip bana al ya da alma diyebilir misiniz?

Cihaz: Lenovo G500
İşlemci: i3 3110M
Ekran kartı: R5 M200 / 8500M Series (HD 8570M)
Adaptör: 20V 3, 25A Orijinal Lenovo

@Recep Baltaş , abi seninde fikrini alayım.

Son düzenleme:
Yeni aldığım laptop önceki laptopuma kıyasla 90W yerine 65W adaptör ile geldi. Batarya %60'ın üstüne çıkmıyor. Harici ekran kartı GT 630M ile neredeyse aynı olduğu için muhtemel olarak onunda TDP'si 35W ya da yakın ama işlemci 35W olup, ekran kartı da bu kadar olursa bu ekran, RAM'ler, hard diskler vs. nasıl beslenecek? Laptopun orijinal güç desteği 20V 3, 25A tamam bunda bir sorun yok. Ancak o donanımlar buna uygun değil idare ediyor. 2012 yılında BIOS'ların sistem bileşenlerinin gerçek potansiyelini kısıtlayacak kadar gelişmiş olduğunu düşünmüyorum. Bu sebepten N11 sitesinde çok uygun fiyatlı bir adaptör buldum onu almayı düşünüyorum. 20V olduğu için sorun yaratmaz diye tahmin ediyorum amperin de artışı sistemin çektiği güce bağlı olduğunu düşünürsek eğer gerçek 90W ise bir sorun yaratmayacaktır. Konuyu inceleyip bana al ya da alma diyebilir misiniz?

Cihaz: Lenovo G500
İşlemci: i3 3110M
Ekran kartı: R5 M200 / 8500M Series (HD 8570M)
Adaptör: 20V 3, 25A Orijinal Lenovo

@Recep Baltaş , abi seninde fikrini alayım.
- Öncelikle, Lenovo G500 laptop'unuzun gereksinimlerini göz önünde bulundurmalıyız. Orijinal adaptör 20V ve 3.25A (yaklaşık 65W) sağlıyor, bu da donanımınız için yeterli olabilir.

- Ancak, adaptörünüz 90W yerine 65W olduğunda, laptopunuzun bataryası tam kapasiteye ulaşmayabilir ya da yetersiz beslenme nedeniyle performans sorunları yaşayabilirsiniz.

- Kullanmak istediğiniz 20V ve 3.25A adaptör (yaklaşık 65W) yeterli olabilir, fakat şunlara dikkat etmelisiniz:
- Ekran kartı ve işlemci yüksek tüketim yaparsa, bu durumda 65W adaptör yetersiz kalabilir.
- Daha yüksek amperli adaptörler yalnızca sistemin ihtiyaç duyduğu kadar akım çeker; bu nedenle, 90W'lık bir adaptör almak sistemin maksimum performansını sağlamak için faydalı olabilir.

- Eğer uygun fiyatlı bir 90W adaptör bulduysanız ve 20V çıkış gerilimi varsa, bu adaptörü satın almak mantıklı olabilir. Ancak:
- Adaptörün kalitesine dikkat edin; düşük kaliteli adaptörler adaptörünüzü, laptopunuzu veya bataryanızı riske atabilir.
- Orijinal adaptörü kullanmanız önerilir, çünkü uyumsuz bir adaptör donanımınıza zarar verebilir.

- O yüzden, almayı düşündüğünüz adaptörü iyi araştırın. Başka kullanıcıların deneyimlerini inceleyin ve mümkünse orijinal adaptör kullanmaya devam edin.

- Eğer yeni adaptör almayı düşünüyorsanız, üreticinin tavsiye ettiği özelliklerdeki bir adaptörü tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.