• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Lenovo LOQ 15IAX9 oyun oynarken ekranın üstünde beyazlık çıkıyor

Mextrong

Üyecik
Merhaba. Lenovo LOQ 15IAX9 modeline sahibim. Oyun oynarken ekranın üstünde beyaz çizgiler çıkıyor, 2-3 aydır da olan bir şey. Kalın, ince veya sadece sağ kısımda filan çıkıyor bu çizgiler. İlk başta Window'su yüklerken yediğim mavi ekran gibi hatalar kaynaklı olma ihtimali diye düşünmüştüm ama yakın zamanda format attıktan sonra da çıkmaya devam edince ekran kartı kaynaklı mı yoksa panel kaynaklı mı olduğunu düşünmeye başladım.

YouTube linkini böyle bırakıyorum. Laptopta RTX 4060 ve i5 12450HX var. Ben ise RAM ve SSD takviyesi yaptıydım. Laptopu 4K destekleyen televizyona filanda bağladım çok uzun süreli test edemesem de 5-10 dakika oynadığımda sorun çıkmadıydı. Beyazlığa ise o anda dikkat etmedim bir sonraki monitörde filan test etme şansım ne zaman olur bilemiyorum.

Dosya Ekleri

• E.webp
    2,2 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesi varsa yap ama donanımsal bir sorunsa yani ekran kartı sorunuysa gideceğini düşünmüyorum. Tavsiyem garantisi bitmeden önce garantiye göndermen.

BIOS güncellemesi var mış yarın deneyeceğim. Fakat BIOS güncellemesi sonrası yapmaya devam ederse? Bu sürekli çıkan bir şey değil: Bazen hiç çıkmıyor ya da fark etmiyorum. Bazen arka arkaya çıkıyor. Garantide bunu test ederlerse o anda fark edilebilir mi? O anda olmazsa filan geri gönderirler mi ve RAM takviyesi filan garantide sorun yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…