lengthow

Yetkin
Selam arkadaşlar, hafif nostalji olsun diye FarCry 3'e başladım. Ayarları en yükseğe aldığımda 50-70 FPS arası gezmesi normal mi? Çok yeni bir oyun değil sonuçta, daha fazla olması gerekiyormuş gibi geliyor. GTA V'de neredeyse en yüksek ayarlarda 100'den fazla FPS alıyorum. Farklı oyunlarda da aldığım oluyor tabii, yakın dönemlerde çıkan oyunlar olduğu için onu örnek verdim. Optimizasyonu mu bozuktur acaba?

Laptopumun özellikleri;
  • RTX 4060
  • i5 12450H
  • 32 GB 4000MHz RAM
  • 1TB Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, hafif nostalji olsun diye FarCry 3'e başladım. Ayarları en yükseğe aldığımda 50-70 FPS arası gezmesi normal mi? Çok yeni bir oyun değil sonuçta, daha fazla olması gerekiyormuş gibi geliyor. GTA V'de neredeyse en yüksek ayarlarda 100'den fazla FPS alıyorum. Farklı oyunlarda da aldığım oluyor tabii, yakın dönemlerde çıkan oyunlar olduğu için onu örnek verdim. Optimizasyonu mu bozuktur acaba?

Laptopumun özellikleri;
  • RTX 4060
  • i5 12450H
  • 32 GB 4000MHz RAM
  • 1TB Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD
Oyunun optimizasyonu yeni sistemler için değil.Bu yüzden böyle olması normal.

Bir çözüm yok mudur optimizasyonu daha stabil hale getirebilmek için? Yeni oyunlarını da hiç beğenmiyorum, Far Cry 6'nın grafiklerini hiç beğenmedim, HD Texture Pack olmadan sulu boya gibi görünüyor oyun.

Far Cry 3 DX11 surumunde bile pek harika cekirdek dagilimina sahip bir oyun degil, bu yuzden ayarlari kokleseniz bile cogu zaman CPU limitine takiliyorsunuz. Config dosyalarindan acabildiginiz bir deneysel coklu cekirdek dagilimini iyilestiren degisken var ancak acmak ciddi goruntu bozulmalarina sebep oluyor genelde. DX9 surumunde bu durum daha da kotu. Oyun ciktigi vakitte cogu kisi GPU limitli oldugu icin sorun yapmiyordu ancak artik bu oyunun ustesinden cogu makine rahatlikla geldigi icin sorun olmaya basladi.

Yine de denemeniz icin kodu vereyim. Belgeler > My Games > Far Cry 3 dizinindeki GamerProfile.xml dosyasini not defteri ile acin. D3D11MultithreadedRendering="0" degiskenini "1" yapin. Kaydedin ve cikin. Oyunu DX11 .exe'si ile acmayi unutmayin. Oyuna girdiginizde geometrik bozulmalar, bozuk renkli bulutlar, gozukmeyen deniz gibi sorunlar gorurseniz direkt kodu geri eski haline cekin, ugrasmayin.

Bunlara ek olarak Far Cry oyunlarinda CPU limitliyseniz (ki su an oylesiniz) ''Geometry'' ayarini dusurmenin ozellikle FPS stabilitesine pozitif etkisi buyuk olabiliyor. Guncel FC oyunlarinda bile bu gecerli maalesef.

1741720471243.webp