Dagster3532

Becerikli
Sabah farklı konuya yazmıştım, arkadaşım konu aç dediği için açıyorum. Sadece Far Cry 2-3-4 ve NFS Most Wanted gibi oyunlarda kart aşırı düşük FPS veriyor ve 5-10 saniyede bir takılıyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? 2-3 farklı driver denedik ama çok değişen bir şey olmadı. Varsa bir yama yoksa sebebi nedir?

Sistem bileşenlerini ve sorun yaşanan oyunda Afterburner çalıştırıp verilerin ekran görüntüsü paylaşırsanız bakalım.

2. Olarak sistem yeni mi?
Format atıldı mı?
Sistemde ekran kartı değişikliği mi yapıldı?

Sistem bileşenlerini ve sorun yaşanan oyunda Afterburner çalıştırıp verilerin ekran görüntüsü paylaşırsanız bakalım.

2. Olarak sistem yeni mi?
Format atıldı mı?
Sistemde ekran kartı değişikliği mi yapıldı?

Sistem 3 aylık. Format atıldı ve tüm sürücüler düzgün bir şekilde yüklendi. İlk ve tek takılan ekran kartı bu.

Ryzen 5 5500
RX 7600
2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 RAM
Kioxia Exceria SSD

Söyledikleri bu kadar. 70 dereceyi geçen bir bileşen yok. %10 civarı anca kullanılıyor ekran kartı. Girdiği zaman SS atınca atarım.

Sağ tık özellikler->uyumluluk bölümünden seçili işletim sistemini değiştirmeyi veya arka plan uygulamalarını kapamayı deneyebilirsiniz.

Maalesef olmuyor öyle.

Bu arada şunu belirteyim başka oyunlarda problem nadir oluyor.

@20424,

Hocam buyrun video. Sonunda atabildik.

Ayarlar videoda medium ayarlarda. V-Sync açık ve kapalı iki türlü de denedik. Ultra ve düşükte de denedik. Aynı.

Son düzenleme:
@Dagster3532

Güncel farklı bir oyun var mı bu sorunun yaşandığı?

Payday 3 ve CS 2 de arabaya çarpınca veya headshot yediğimde bayağı FPS düşüyor. İsterseniz test isteyip video yollayabiliriz.

100 watt da sınırlıyor gibi kendini, tüm oyunlarda da böyle ise servise verin ilgilensinler.

Bazı oyunlar da sorun yok bazılarında var hocam. Nasıl anlayabiliriz tam olarak?

Tüm oyunlarda sorun olsa kart problemli derim ama bazılarında yapmaması bu ihtimali kaldırıyor.

Bu sisteme temiz Windows kurulumu yaptınız mı? Chipset sürücüsü be diğer sürücüleri kurarak?