Teklifiniz için teşekkür ederim. Ben de İstanbul'dayım, konu üzerine video çekmek çok güzel olur. Bu konu gerçekten önemli ve birçok kullanıcı bu tarz sorunlardan habersiz. Sizin de bu konuya dikkat çekmeniz insanları bilinçlendirmek açısından çok değerli olur.@Enes138, Belgelerle birlikte bir video yapalım İstanbulda iseniz. Değilseniz de uzaktan yapalım.
Detaylar
Kim cevapladı?Oh şansa bak, konunun buraya kadar geleceğini bilsem daha dikkatli kullanırdım forumu ben bu kadar ilerleyeceğini hiç tahmin edemdim işin.Teklifiniz için teşekkür ederim. Ben de İstanbul'dayım, konu üzerine video çekmek çok güzel olur. Bu konu gerçekten önemli ve birçok kullanıcı bu tarz sorunlardan habersiz. Sizin de bu konuya dikkat çekmeniz insanları bilinçlendirmek açısından çok değerli olur.
Bu konuda aracı olmak benim için bir onur. Evet bu laptop hakkında anakartı hakkında çok içerik var ama bu forumda 1 tane konu vardı onunda siz olmanız iyi bir denk gelme oldu.
Perşembe akşamı yurt dışına çıkıyorum, 25 Mayıs sonrasında çekebiliriz. Size özel mesaj atıyorum şimdi.Teklifiniz için teşekkür ederim. Ben de İstanbul'dayım, konu üzerine video çekmek çok güzel olur. Bu konu gerçekten önemli ve birçok kullanıcı bu tarz sorunlardan habersiz. Sizin de bu konuya dikkat çekmeniz insanları bilinçlendirmek açısından çok değerli olur.
ONDEARTH
Uzman
Arkadaşlar selam, HP Victus'ta olduğu gibi Lenovo'da da sorun yaşayanlar var mış sanırım. Bizde anakart yanma durumu ne sıklıkla yaşanıyor? Anakartı yanan arkadaşlar varsa bu konuya yazabilir mi?
7 ay falan oldu da hala yanmadı, sınırları zorluyoruz. 4bin TL verip 230W şarj adaptörü aldım, şu an battery drainde yok hatta batarya aşınması da baya azaldı gayet iyi idare ediyoruz. Sınırlama falan da koymadım hiç, inşallah zortlamaz cihaz.
Bu adaptör muhabbeti de komik adamlar şarj adaptörü vermemek için kırk takla atıyor gidip kendim aldım
Anakarttan daha komik olan asıl olay Lenovo'nun bilerek ve isteyerek 170W şarj adaptörü koyması aslında, resmen dalga geçiyorlar
Cihazı satın aldığımda bana da 170W adaptör gelmişti. Anakart ilk yandığında, değişim sırasında adaptör sorunundan da bahsettim. Oyun oynarken şarjımın yavaş yavaş azaldığını ve daha yüksek W değerine sahip bir adaptör istediğimi belirttim. Bunun üzerine, bilgisayarla birlikte yeni bir 230W adaptör gönderdiler. Benimle aynı modele sahip bir arkadaşım da adaptör almak istedi, ancak ona vermemişler.7 ay falan oldu da hala yanmadı, sınırları zorluyoruz. 4bin TL verip 230W şarj adaptörü aldım, şu an battery drainde yok hatta batarya aşınması da baya azaldı gayet iyi idare ediyoruz. Sınırlama falan da koymadım hiç, inşallah zortlamaz cihaz.
Bu adaptör muhabbeti de komik adamlar şarj adaptörü vermemek için kırk takla atıyor gidip kendim aldım
Anakarttan daha komik olan asıl olay Lenovo'nun bilerek ve isteyerek 170W şarj adaptörü koyması aslında, resmen dalga geçiyorlar![]()
ONDEARTH
Uzman
Cihazı satın aldığımda bana da 170W adaptör gelmişti. Anakart ilk yandığında, değişim sırasında adaptör sorunundan da bahsettim. Oyun oynarken şarjımın yavaş yavaş azaldığını ve daha yüksek W değerine sahip bir adaptör istediğimi belirttim. Bunun üzerine, bilgisayarla birlikte yeni bir 230W adaptör gönderdiler. Benimle aynı modele sahip bir arkadaşım da adaptör almak istedi, ancak ona vermemişler.
Bazılarına verip bazılarına cihaza zarar verir deyip vermemişler. Ben hiç bu döngüye girip yıpranmamak için bir yerden satın aldım. Şu an 2 adaptör var dışari çıkarken böyle daha güzel oluyor, 2 adaptör olması bir yandan güzel tabii 2. adaptörü typce bir şarj adaptörü alarakta çözebilirdik o da başka bir seçenek
Mesaja bak, 4 5 yıldır forumlarda üyeliğim varsa aklımın ucundan şöyle bir mesaj okumak geçmezdi. Lenovo'nun cimri bir marka imajı var bende sizin yorumunuzu okuyunca bu hissimi uyandırdınız. İdeapad Gaming 3 kullanmıştım 2023 yılına kadar satıldı sıfır GTX1650 modeli. 2024 yılında almış konuştuğum biri tanıdık vasıtası ile Allah'tan ucuza almış cihazın 2023 yılına kadar internette satılması mucize gibi geldi bana en geç 2022 yılında satışı bitmeliydi gibi. İki fan çıkışı var kasada 1 tanesi küçükmüş hava gelmiyor sahibi de bana 1 fan var diyor şaka gibi. Ya diyorum 1 fanlı Gaming laptop mu olur ? İnatla 1 fan diyor gereksiz tartışmaya girecektik sahibiyle. Vantage güncellemesi var mı bilmiyorum ama Windows XP arayüzlü eski kokan bir arayüzü vardı. Ekran 120 hz yani kalan 24 hz nerede ? Acaba Lenovo bey. Buradan İdeapad Gaming 3 kullanıcıları trigger atabilir bana ama ideapad'in gelişmiş kasaları da var benim bahsettiğim ofis laptopundan halliceydi. Laptopun kulağına Gaming diye fısıldamış Lenovo sadece.7 ay falan oldu da hala yanmadı, sınırları zorluyoruz. 4bin TL verip 230W şarj adaptörü aldım, şu an battery drainde yok hatta batarya aşınması da baya azaldı gayet iyi idare ediyoruz. Sınırlama falan da koymadım hiç, inşallah zortlamaz cihaz.
Anakarttan daha komik olan asıl olay Lenovo'nun bilerek ve isteyerek 170W şarj adaptörü koyması aslında, resmen dalga geçiyorlar![]()
O yüzden 170W adaptöre hiç şaşırmıyorum Lenovo çıtayı yükseltiyor daha neler göreceğiz bakalım. Bataryasız Gaming Laptop bekliyorum kendilerinden başarırsa Lenovo başarır bu işi.
Son düzenleme:
Thunderbolt üzerinden limit 140W sanırım, onun için öyle olmazdı muhtemelen. Cihaza zarar verme konusunun olmayacağını kendileri de biliyorlar da, bir cihaza bakım bile yapmaktan aciz olduğu için BDH servisi böyle bir şeye yanaşmaz kolayca. Sadece Lenovo için değil ha, HP için de böyle bu servis.Bazılarına verip bazılarına cihaza zarar verir deyip vermemişler. Ben hiç bu döngüye girip yıpranmamak için bir yerden satın aldım. Şu an 2 adaptör var dışari çıkarken böyle daha güzel oluyor, 2 adaptör olması bir yandan güzel tabii 2. adaptörü type c bir şarj adaptörü alarak da çözebilirdik o da başka bir seçenek![]()
Kendi adaptör alıp iyi yapmış. Tek sorun adaptör olsun.Thunderbolt üzerinden limit 140W sanırım, onun için öyle olmazdı muhtemelen. Cihaza zarar verme konusunun olmayacağını kendileri de biliyorlar da, bir cihaza bakım bile yapmaktan aciz olduğu için BDH servisi böyle bir şeye yanaşmaz kolayca. Sadece Lenovo için değil ha, HP için de böyle bu servis.