Islemcinin anakarta nazaran cok guclu olmasi diye bir sey hayatimda ilk defa duyuyorum. Boyle bir seyden degil de muhtemelen anakart uzerinde kullanilan parcalardan bir tanesinin kalitesiz olmasi veya kronik arizasi olmasi yuzunden olabilir. Bu laptoplarda durum kronik zaten buyuk ihtimal bu yaz havalar isininca forumda daha cok konu goruruz.

Teklifiniz için teşekkür ederim. Ben de İstanbul'dayım, konu üzerine video çekmek çok güzel olur. Bu konu gerçekten önemli ve birçok kullanıcı bu tarz sorunlardan habersiz. Sizin de bu konuya dikkat çekmeniz insanları bilinçlendirmek açısından çok değerli olur.

Bugün benim cihaz da öldü, yarin Lenovo'yu arayacağım. İçimde teknik servis tarafından dolandırılacakmışım gibi bir his var. Bu süreçte servis senden ücret istemiş miydi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün benim cihaz da öldü, yarin Lenovo'yu arayacağım. İçimde teknik servis tarafından dolandırılacakmışım gibi bir his var. Bu süreçte servis senden ücret istemiş miydi?

Geçmiş olsun. Ben herhangi bir ücret ödemedim. Ürünü tamir edip ufak bakımlarını da yaptıktan sonra geri gönderdiler, bir problem yaşayacağını sanmıyorum. Lenovo'nun web sayfasından canlı destek ile görüşüp kargo kodu alarak karşı ödemeli şekilde gönderebilirsin. Kargo ücretini onlar karşılıyor. Peki BIOS'un güncel miydi? Gelen BIOS güncellemelerini yapmış mıydın?

Geçmiş olsun. Ben herhangi bir ücret ödemedim. Ürünü tamir edip ufak bakımlarını da yaptıktan sonra geri gönderdiler, bir problem yaşayacağını sanmıyorum. Lenovo'nun web sayfasından canlı destek ile görüşüp kargo kodu alarak karşı ödemeli şekilde gönderebilirsin. Kargo ücretini onlar karşılıyor. Peki BIOS'un güncel miydi? Gelen BIOS güncellemelerini yapmış mıydın?

Evet BIOS'u guncelleyeli daha bir hafta olmamıştır hatta Technopat'ta başlık açmıştım cumartesi akşamı sonrasında belki düzelir diye format attım bir değişiklik olmadı.

Orada da yazdım ilginç olanı GTA 5 oynarken kapanmiyordu onun haricinde CS2 oynarken ve The Witcher 3 oynarken kapanıyordu. Dünde CS2 açıkken kapandı, öldü.

Sıcaklıklar ise çok zorladığımda bile 90 dereceyi pek gecmiyordu. CS2'de ise 70-80 aralığındaydi genelde sıcaklık ile alakalı olduğunu gram sanmıyorum. 60-70 aralığında bile kapandı, bilirsin sessiz modda gayet serin çalışır o durumda bile kapandığı oldu.

Ben ilk aldığımda yani 1 yıl önce kendim SSD ve RAM taktim bunları çıkarmaya gerek var mı sence? Böyle bir bilgi vermişler miydi? SSD vidası biraz farklı olduğu için çıkarmakta zorlanmistim biraz soyulmalar oldu vida başlığında buna kullanıcı hatası demezler inşallah.

Son düzenleme:
Evet BIOS'u guncelleyeli daha bir hafta olmamıştır hatta Technopat'ta başlık açmıştım cumartesi akşamı sonrasında belki düzelir diye format attım bir değişiklik olmadı.

Orada da yazdım ilginç olanı GTA 5 oynarken kapanmiyordu onun haricinde CS2 oynarken ve The Witcher 3 oynarken kapanıyordu. Dünde CS2 açıkken kapandı, öldü.

Sıcaklıklar ise çok zorladığımda bile 90 dereceyi pek gecmiyordu. CS2'de ise 70-80 aralığındaydi genelde sıcaklık ile alakalı olduğunu gram sanmıyorum. 60-70 aralığında bile kapandı, bilirsin sessiz modda gayet serin çalışır o durumda bile kapandığı oldu.

Ben ilk aldığımda yani 1 yıl önce kendim SSD ve RAM taktim bunları çıkarmaya gerek var mı sence? Böyle bir bilgi vermişler miydi? SSD vidası biraz farklı olduğu için çıkarmakta zorlanmistim biraz soyulmalar oldu vida başlığında buna kullanıcı hatası demezler inşallah.

Çok üzücü. Son dönemlerde gelen yeni BIOS güncellemeleriyle sorunun çözüldüğünü ve ürünün alınabilir olduğunu iddia edenler vardı. Yeni üretilen modellerde çözülüp çözülmediğini bilemeyiz ancak belli ki gelen BIOS güncellemeleri sorunun önüne geçemiyor. Isı konusunda ise ben de bazen 70–75 derecelerin üzerine çıkmaması için gayret ediyordum, ancak o da çözüm olmamıştı.

Laptop’ını gönderirken, laptop'tan bağımsız yaptığın SSD ve RAM takviyeleri varsa onları çıkarıp gönder. Zaten destek ekibiyle görüştüğünde gönderdikleri mail'de bunları söylüyorlar. Kullanıcı hatası gibi bir problem de yaşamazsın diye umuyorum; vida bir problem teşkil etmez.

@ONDEARTH, son BIOS güncellemesini ne zaman yaptığını hatırlıyor musun? Yaptığın güncellemenin yayınlama tarihine göre hangi mikrokod üzerinde bozuldu cihaz, onu merak ediyorum.

Bir de, cihazın arkasında yazan Manuf. Date tarihini bildirir misin? Bakalım piyangodan ne çıkacak? Bu bilgi çok önemli, bir önergeyi ya çürütecek ya da güçlendirecek.

Üretim tarihi aynı şekilde kutunun üzerinde de yazıyor.

Çok üzücü. Son dönemlerde gelen yeni BIOS güncellemeleriyle sorunun çözüldüğünü ve ürünün alınabilir olduğunu iddia edenler vardı. Yeni üretilen modellerde çözülüp çözülmediğini bilemeyiz ancak belli ki gelen BIOS güncellemeleri sorunun önüne geçemiyor. Isı konusunda ise ben de bazen 70–75 derecelerin üzerine çıkmaması için gayret ediyordum, ancak o da çözüm olmamıştı.

Laptop'ını gönderirken, Laptop'tan bağımsız yaptığın SSD ve RAM takviyeleri varsa onları çıkarıp gönder. Zaten destek ekibiyle görüştüğünde gönderdikleri Mail'de bunları söylüyorlar. Kullanıcı hatası gibi bir problem de yaşamazsın diye umuyorum; vida bir problem teşkil etmez.

İlk ağustos ayında olmuştu o zaman temmuz ayından gelen BIOS güncellemesini yaptım cihaz kapandı tüm girişleri çıkarıp takınca düzelmişti. Kapanınca batarya ışığı 3-5 saniye gidiyor sonra geliyor benim de aklımda sorunu böyle koruyarak çözdükleri gelmişti ancak bu sadece bir öncüymüş sanırım. CS2 de bir maçta 2-3 defa kapanma oluyordu en son o derece sorun vardı yani.

1 saat önce bende teknik servisle görüştüm dediğin gibi taktıkları çıkarırsan daha iyi olur dedi az önce bende laptop açıp RAM ve SSD'yi çıkardım. Görünen bir yanık yoktu biraz fotoğraf çektim.

Şöyle bir şey de dikkatimi çekti 10 sn civarı güç tuşuna basınca orta bölgeden hafif bir çıktık sesi geliyor büyük ihtimalle çalışmaya çalışıp pes ediyor gibi çok kısa ve hafif bir çık sesi dikkatli dinlemesem fark etmezdim.

@ONDEARTH, son BIOS güncellemesini ne zaman yaptığını hatırlıyor musun? Yaptığın güncellemenin yayınlama tarihine göre hangi mikrokod üzerinde bozuldu cihaz, onu merak ediyorum.

Bir de, cihazın arkasında yazan manuf. Date tarihini bildirir misin? Bakalım piyangodan ne çıkacak? Bu bilgi çok önemli, bir önergeyi ya çürütecek ya da güçlendirecek.

Üretim tarihi aynı şekilde kutunun üzerinde de yazıyor.

Hocam sanırım geçen ay BIOS güncellemesi gelmiş, Ekim ayı yazıyordu hatırladığım kadarıyla geçen hafta güncelledim 1 hafta falan olmadı büyük ihtimalle 24/03/21 MFG date yazıyor. BIOS güncelleme kodunu hatırlamıyorum ama kesinlikle daha yeni güncelledim.

Şimdi Lenovo destekten baktım manuel driverlara 14 oct 2025, necn47WW. Büyük ihtimalle bu sürüm anımsadığım buydu.

Yaşadığım süreç tam olarak şöyle;

IMG_20251124_171951.webp

Ram ve SSDyi çıkardıktan sonra çektim.

Bu da ilk açtığımda, RAM ve SSD takılıyken.

IMG-20251124-WA0083.webp

Son düzenleme: