Neox

Gelişen
RTX 3050 ve i5-12600HX işlemciye sahip bir Lenovo LOQ markalı laptop kullanıyorum. Laptopu ilk aldıgım 1 hafta sorun yoktu fakat sonra donmalar olmaya başladı. Donmadan kastım bilgisayar bir anda kilitleniyor ve hiçbir şey yapamıyorum, güç tuşundan kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Genelde rastgele bir şekilde oluyor ve 1 kere olduktan sonra 2-3 defa olmaya devam ediyor. Bugün de oyun oynarken aynı şekilde laptop dondu ve bu sefer bir minidump dosyası oluştu.

minidump

Hocam bende aynısının Ryzen 5 7. nesil versiyonu var ama hiç dediğiniz olayı yaşamadım.

Minidump dosyasını açmak için "BlueScreenView" uygulamasını indirin oradan o dosya çıkacaktır içeriğini buraya atın.

15IAX9 modelini kullanıyorum

BIOS guncelleyin. Cihazi yeni mi aldiniz?
cihazı alalı 3-4 ay oluyor ve biosu güncel

Hocam bende aynısının Ryzen 5 7. nesil versiyonu var ama hiç dediğiniz olayı yaşamadım.

Minidump dosyasını açmak için "BlueScreenView" uygulamasını indirin oradan o dosya çıkacaktır içeriğini buraya atın.
hocam bu sekilde

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2025.10.07 - 17.15.16.49.webp
    Desktop Screenshot 2025.10.07 - 17.15.16.49.webp
    672,6 KB · Görüntüleme: 33
15IAX9 modelini kullanıyorum

cihazı alalı 3-4 ay oluyor ve biosu güncel
Dediğim gibi bu cihazlar genel olarak problemli. Mevcut sorunu çözmek ile uğraşmayın bence. Çünkü yarın farklı bir problem başınıza gelebilir. Cihazınızın garantisi devam ediyor ise Lenovo Türkiye ile iletişime geçin. Mümkün ise iade değişim raporu isteyin ve bahsettiğim modeller haricindeki Lenovo LOQ'lara yönelin veya talep edin. Ya da farklı bir markaya yönelin. Çünkü bugün bu sorun çözülse yarın farklı bir problem olabiliyor. Bu modellerde.