Cihaz 15IRH8 başkan. Ülkede 12450H'li Gen 9 LOQ yok. Alayı en düşük 12450HX. Zaten Gen 9 olsa 7 saat batarya alması imkansız, Gen 9'larda HX işlemcisi var hep. Bunların da PL2 Tau limitini bilirsin.

Fanı falan sökmeyin. Yaptığınız tamamen sacma olacaktir. Uzun zaman sonra bu kadar kötü bir çözüm gördüm soğutma sesi için. Gen 9'larda Custom mod olduğu için fanı otomatik 0 RPM'e alabiliyorsunuz yüzdelere göre, IRH8'lerde de varsa uygula.

Bu serinin rakibi olan TUF A15 hiçbir zaman sessiz ve soğutması iyi olan bir model olmadı.
"Uzun zaman sonra bu kadar kötü bir çözüm gördüm soğutma sesi için." :rofl: Hocam çok güldüm valla. Hocam şöyle bir problem var:

Custom mod kullanabiliyorum eyvallah da adaptör istiyor işte, adaptör olsa halledeceğim kütuphaneye TUĞLA gibi şeyi nasıl götüreyim?

12450H hocam bilgisayarım.

Hocam fanın kablosunu çıkartmam zarar verir mi diye sormam sıcaklıkların custom mod 0 rpm de iken hiç bir şekilde artmamasından kaynaklı bir soruydu, umarım anlatabilmişimdir.

Öncelikle fan çıkarma projen beynimi sarstı o konuda diyecek bir şey yok. Sessizlik için özel kip kullanabilirsin ama bunun için yanında şarj adaptörünü taşıman gerekecek.

Sessiz kipte fan sesini duymazsın ya da laptopa yakınsan bayağı ses azalıyor eğer şarj adaptörünü taşımak sorun değilse çözüm olur senin için, fan sesini duymamak için genel olarak bende özel kip kullanıyorum.

Bu sorun aslında yazılımsal, işlemci kendi halinde 50-60 derecelerde çalışırken fan bunu 40 derecelere düşürmeye çalışıyor hem dengeli hem sessiz modda da aşağı yukarı böyle haliyle sürekli düşürmeye çalıştığı için fan hiç durmuyor mecburen özel kipe alıp bunu en azından azaltabiliyorsun hatta bende şimdi sessiz kipten özel kipe aldım fan sesi kesildi.

Özel kipte de sıfırlama bölümünde sessiz kipi seçebilirsin çok sorun olmaz.

Şu an özel kipte fan hafif dönüyor yakınlaşınca duyuyorum sadece tam sıfır değil 4-5 tane sekme açık o yüzden olabilir.

Yine de 40 derecede çalışıyor tabii hava serin olduğu için yazın 50-60 arasındaydı. Bu da aşırı saçma tabii Lenovo bunu düzeltmedi gitti.
Hocam custom fan muhabbetini biliyorum fakat dediğiniz gibi adaptörsüz çalışmıyor meret.

Öncelikle fan çıkarma projen beynimi sarstı o konuda diyecek bir şey yok. Sessizlik için özel kip kullanabilirsin ama bunun için yanında şarj adaptörünü taşıman gerekecek.

Sessiz kipte fan sesini duymazsın ya da laptopa yakınsan bayağı ses azalıyor eğer şarj adaptörünü taşımak sorun değilse çözüm olur senin için, fan sesini duymamak için genel olarak bende özel kip kullanıyorum.

Bu sorun aslında yazılımsal, işlemci kendi halinde 50-60 derecelerde çalışırken fan bunu 40 derecelere düşürmeye çalışıyor hem dengeli hem sessiz modda da aşağı yukarı böyle haliyle sürekli düşürmeye çalıştığı için fan hiç durmuyor mecburen özel kipe alıp bunu en azından azaltabiliyorsun hatta bende şimdi sessiz kipten özel kipe aldım fan sesi kesildi.

Özel kipte de sıfırlama bölümünde sessiz kipi seçebilirsin çok sorun olmaz.

Şu an özel kipte fan hafif dönüyor yakınlaşınca duyuyorum sadece tam sıfır değil 4-5 tane sekme açık o yüzden olabilir.

Yine de 40 derecede çalışıyor tabii hava serin olduğu için yazın 50-60 arasındaydı. Bu da aşırı saçma tabii Lenovo bunu düzeltmedi gitti.
Şu şekilde çözdüm gibi hocam. Bu bilgisayar fan açıyor ben otomatik modları değiştirip tekrar sessize alıyorum şak diye düzeliyor. Bir 5-6 dakika sonra tekrar açıyor. Tekrar fn+q dan mavi ışık yapıyorum (sessiz mod), tekrar 0 rpm e iniyor yani en azından böyle.

Hocam fanın kablosunu çıkartmam zarar verir mi diye sormam sıcaklıkların custom mod 0 rpm de iken hiç bir şekilde artmamasından kaynaklı bir soruydu, umarım anlatabilmişimdir.
Açılışta CPU/GPU FAN uyarısı verebilir, gerek yok bu tarz işlemlere açıkçası. Tuğla gibi adaptör yerine de aslında 67-100W arası bir type-c adaptör kullansan daha iyi olur. Hem Custom mod, hem de şarj azalmaz. Hem de ağır değil.

"Uzun zaman sonra bu kadar kötü bir çözüm gördüm soğutma sesi için." :rofl: hocam çok güldüm vallahi. Hocam şöyle bir problem var:

Custom mod kullanabiliyorum eyvallah da adaptör istiyor işte, adaptör olsa halledeceğim kütuphaneye tuğla gibi şeyi nasıl götüreyim?

12450H hocam bilgisayarım.

Hocam fanın kablosunu çıkartmam zarar verir mi diye sormam sıcaklıkların Custom mod 0 RPM de iken hiçbir şekilde artmamasından kaynaklı bir soruydu, umarım anlatabilmişimdir.

Hocam Custom fan muhabbetini biliyorum fakat dediğiniz gibi adaptörsüz çalışmıyor meret.

Şu şekilde çözdüm gibi hocam. Bu bilgisayar fan açıyor ben otomatik modları değiştirip tekrar sessize alıyorum şak diye düzeliyor. Bir 5-6 dakika sonra tekrar açıyor. Tekrar FN+Q'dan mavi ışık yapıyorum (sessiz mod), tekrar 0 RPM'e iniyor yani en azından böyle.

İyi çözüm olmuşta onunla uğraşmak bana fan sesini duymaktan daha zor gelir haha. Bir de 8 serisinde var mı bilmiyorum dengeli modda fan sürekli durup tekrar çalışıyor bu beni daha çok deli ediyordu o noktada sürekli çalışmasını yeğliyordum.

Açılışta CPU/GPU fan uyarısı verebilir, gerek yok bu tarz işlemlere açıkçası. Tuğla gibi adaptör yerine de aslında 67-100W arası bir Type-C adaptör kullansan daha iyi olur. Hem Custom mod, hem de şarj azalmaz. Hem de ağır değil.

Bende 67W Xiaomi'nin var şarj ediyorda Custom moda geçmiyor. 100W-140w denemedim ama belki onda olabilir.

İyi çözüm olmuşta onunla uğraşmak bana fan sesini duymaktan daha zor gelir haha. Bir de 8 serisinde var mı bilmiyorum dengeli modda fan sürekli durup tekrar çalışıyor bu beni daha çok deli ediyordu o noktada sürekli çalışmasını yeğliyordum.

Bende 67W Xiaomi'nin var şarj ediyorda Custom moda geçmiyor. 100W-140w denemedim ama belki onda olabilir.
Bendeki Gen 9'da da Custom'a geçmiyordu sanırım 120W'da, çok da emin değilim onun için. Gen 8 belki farklıdır diye önerelim dedim. Çalışmaya da bilir yani.

Bendeki Gen 9'da da Custom'a geçmiyordu sanırım 120W'da, çok da emin değilim onun için. Gen 8 belki farklıdır diye önerelim dedim. Çalışmaya da bilir yani.
Hocam 2-3 adım attığınızda fan sesi duyulmuyor bile. Yani oyun oynamak şart değilse sırf bu problemden dolayı macbook a geçmeye gerek yok gibi.

1080P ultra ayarlarda RDR 2 oynatmayacağına göre macbook, fan sorununa takmam biraz saçma olur.

Teşekkürler iyi günler dilerim.

sini duymaktan daha zor gelir haha. Bir de 8 seri

100w sanmıyorum ama 140w da izin verebilir. Çünkü maksimum PD 140W destekliyor.

Cihaz 15IRH8 başkan. Ülkede 12450H'li Gen 9 LOQ yok. Alayı en düşük 12450HX. Zaten Gen 9 olsa 7 saat batarya alması imkansız, Gen 9'larda HX işlemcisi var hep. Bunların da PL2 Tau limitini bilirsin.

Fanı falan sökmeyin. Yaptığınız tamamen sacma olacaktir. Uzun zaman sonra bu kadar kötü bir çözüm gördüm soğutma sesi için. Gen 9'larda Custom mod olduğu için fanı otomatik 0 RPM'e alabiliyorsunuz yüzdelere göre, IRH8'lerde de varsa uygula.

Bu serinin rakibi olan TUF A15 hiçbir zaman sessiz ve soğutması iyi olan bir model olmadı.
A15 ilk çıktığında kullandım. Rahatlıkla kütüphanede onunla ders çalışabiliyor, rahatlıkta sessiz ve serin bir şekilde oyun oynuyordum.

Arkadaşlar iyi günler dilerim.

Lenovo LOQ RTX 4050 + 8 GB RAM DDR5, i5 12450H.

Laptopumdan memnunum fakat bir sıkıntı var.

Kütuphaneye gitmek istiyorum, pil problemini hallettim, 144 Hz yüksek performans (sadece Turbo Boost kapalı) 6-7 saat götürüyor beni.

Fakat bazen inceden inceden fan açıyor ve benim sinirime gidiyor.

Laptopun kapağını söksem, fanı çıkartsam problem olur mu? Zaten toplasan 40-45 watt ı geçmiyor kullanımı hatta 40'ı bile zor görüyor desem yeridir. iGPU modunda kullanıyorum.

Hızlı PDF geçişleri vesaire için CPU frekansını çok kısmadım.

Önemli bilgi vereyim, laptop güç adaptörüne bağlıyken fan hızını kendim ayarlayabiliyorum. Güç adaptörüne bağlı değilken izin vermiyor. Hw infodan en düşük, en yüksek, ortalama sıcaklıklara baktığımda en fazla ısınan işlemci olmuş oda 61 derece. Üstünü görmemiş.

Fan kablosunu bilgisayarın altından çıkartmam doğru olur mu? Sıkıntı yaratır mı?

Bu kadar uğraşılacaksa bence hafızası yüksek bir belleğe Linux kurup kütüphanede bilgisayarı flash bellekten başlatmak daha mantıklı olur. Windows işletim sisteminde bilgisayara yük biniyor ve buna bağlı olarak cihaz ısınıyor, daha hafif bir işletim sisteminde cihaz o kadar ısınmayacağı gibi fanların da çok fazla çalışacağını düşünmüyorum. Forumda da bir Linux dağıtımları için Omen Gaming Hub tarzı kontrol programları hazırlayan arkadaşlarımız var arada paylaşım yapıyorlar.

Bu kadar uğraşılacaksa bence hafızası yüksek bir belleğe Linux kurup kütüphanede bilgisayarı flash bellekten başlatmak daha mantıklı olur. Windows işletim sisteminde bilgisayara yük biniyor ve buna bağlı olarak cihaz ısınıyor, daha hafif bir işletim sisteminde cihaz o kadar ısınmayacağı gibi fanların da çok fazla çalışacağını düşünmüyorum. Forumda da bir Linux dağıtımları için Omen Gaming Hub tarzı kontrol programları hazırlayan arkadaşlarımız var arada paylaşım yapıyorlar.
Hiç gerek yok Hocam bunlara. PTM uyguladım, fan bile açmıyor artık. Şarj konusunda da PD 140W destekli laptop. Powerbank ile destekleyince yaklaşık 12 saate kadar pilsiz turbo boost kapalı, 144 HZ full parlaklık kullanabiliyorum.

Yine de teşekkür ederim.