ahlatgem
Uzman
- Makaleler
- 1
"Uzun zaman sonra bu kadar kötü bir çözüm gördüm soğutma sesi için."Cihaz 15IRH8 başkan. Ülkede 12450H'li Gen 9 LOQ yok. Alayı en düşük 12450HX. Zaten Gen 9 olsa 7 saat batarya alması imkansız, Gen 9'larda HX işlemcisi var hep. Bunların da PL2 Tau limitini bilirsin.
Fanı falan sökmeyin. Yaptığınız tamamen sacma olacaktir. Uzun zaman sonra bu kadar kötü bir çözüm gördüm soğutma sesi için. Gen 9'larda Custom mod olduğu için fanı otomatik 0 RPM'e alabiliyorsunuz yüzdelere göre, IRH8'lerde de varsa uygula.
Bu serinin rakibi olan TUF A15 hiçbir zaman sessiz ve soğutması iyi olan bir model olmadı.
Custom mod kullanabiliyorum eyvallah da adaptör istiyor işte, adaptör olsa halledeceğim kütuphaneye TUĞLA gibi şeyi nasıl götüreyim?
12450H hocam bilgisayarım.
Hocam fanın kablosunu çıkartmam zarar verir mi diye sormam sıcaklıkların custom mod 0 rpm de iken hiç bir şekilde artmamasından kaynaklı bir soruydu, umarım anlatabilmişimdir.
Hocam custom fan muhabbetini biliyorum fakat dediğiniz gibi adaptörsüz çalışmıyor meret.Öncelikle fan çıkarma projen beynimi sarstı o konuda diyecek bir şey yok. Sessizlik için özel kip kullanabilirsin ama bunun için yanında şarj adaptörünü taşıman gerekecek.
Sessiz kipte fan sesini duymazsın ya da laptopa yakınsan bayağı ses azalıyor eğer şarj adaptörünü taşımak sorun değilse çözüm olur senin için, fan sesini duymamak için genel olarak bende özel kip kullanıyorum.
Bu sorun aslında yazılımsal, işlemci kendi halinde 50-60 derecelerde çalışırken fan bunu 40 derecelere düşürmeye çalışıyor hem dengeli hem sessiz modda da aşağı yukarı böyle haliyle sürekli düşürmeye çalıştığı için fan hiç durmuyor mecburen özel kipe alıp bunu en azından azaltabiliyorsun hatta bende şimdi sessiz kipten özel kipe aldım fan sesi kesildi.
Özel kipte de sıfırlama bölümünde sessiz kipi seçebilirsin çok sorun olmaz.
Şu an özel kipte fan hafif dönüyor yakınlaşınca duyuyorum sadece tam sıfır değil 4-5 tane sekme açık o yüzden olabilir.
Yine de 40 derecede çalışıyor tabii hava serin olduğu için yazın 50-60 arasındaydı. Bu da aşırı saçma tabii Lenovo bunu düzeltmedi gitti.
Şu şekilde çözdüm gibi hocam. Bu bilgisayar fan açıyor ben otomatik modları değiştirip tekrar sessize alıyorum şak diye düzeliyor. Bir 5-6 dakika sonra tekrar açıyor. Tekrar fn+q dan mavi ışık yapıyorum (sessiz mod), tekrar 0 rpm e iniyor yani en azından böyle.Öncelikle fan çıkarma projen beynimi sarstı o konuda diyecek bir şey yok. Sessizlik için özel kip kullanabilirsin ama bunun için yanında şarj adaptörünü taşıman gerekecek.
Sessiz kipte fan sesini duymazsın ya da laptopa yakınsan bayağı ses azalıyor eğer şarj adaptörünü taşımak sorun değilse çözüm olur senin için, fan sesini duymamak için genel olarak bende özel kip kullanıyorum.
Bu sorun aslında yazılımsal, işlemci kendi halinde 50-60 derecelerde çalışırken fan bunu 40 derecelere düşürmeye çalışıyor hem dengeli hem sessiz modda da aşağı yukarı böyle haliyle sürekli düşürmeye çalıştığı için fan hiç durmuyor mecburen özel kipe alıp bunu en azından azaltabiliyorsun hatta bende şimdi sessiz kipten özel kipe aldım fan sesi kesildi.
Özel kipte de sıfırlama bölümünde sessiz kipi seçebilirsin çok sorun olmaz.
Şu an özel kipte fan hafif dönüyor yakınlaşınca duyuyorum sadece tam sıfır değil 4-5 tane sekme açık o yüzden olabilir.
Yine de 40 derecede çalışıyor tabii hava serin olduğu için yazın 50-60 arasındaydı. Bu da aşırı saçma tabii Lenovo bunu düzeltmedi gitti.