Lenovo LOQ serisi laptop oyun oynarken kapandı ve açılmıyor

gokhankalafattt

Üyecik
Merhaba,

Lenovo LOQ serisi laptopum oyun oynadığım esnada şarjda iken kapandı. Şu an herhangi bir tepki vermiyor. Laptopu 6-7 ay önce düşürmüştüm, küçük bir çatlak oluşmuştu. Şimdi garantiye vereceğim ancak bu sorun için acaba kullanıcı hatasına sokar mı servis? Bu hatanın nedeni ne olabilir?

Merhaba,

Lenovo LOQ serisi laptopum oyun oynadığım esnada şarjda iken kapandı. Şu an herhangi bir tepki vermiyor. Laptopu 6-7 ay önce düşürmüştüm, küçük bir çatlak oluşmuştu. Şimdi garantiye vereceğim ancak bu sorun için acaba kullanıcı hatasına sokar mı servis? Bu hatanın nedeni ne olabilir?
Sorunu bu şekilde belirtin. Anakartı değiştirebilirler. İşlemcisi neydi? Anakart değişimi yapılırsa cihaz gelir gelmez BIOS güncellemesi yapın. Bir arızadan şüpheleniyorum ama emin olmadan konuşmayacağım.

Çok fazla Lenovo LOQ kapandı ve bir daha açılmadı konusu görüyorum ve servise gönderen bir daha konulara dönmüyor korkutucu bir durum. @hasanmerkit
Techolay'da dönmüyorlar nedense. Ben araştırdım. Kendisi forum sevmese de Techolay'a katılmayı ikna ettiğim ve cihaz incelemeleri yapan @Ali Osman Uz ile de konuştum. Cihazın garantide anakartlarını değiştiriyorlar. Ancak 3 kere anakartı değişen bile varmış. Mesajımı geç görmemesi adına şimdi kendisine tekrar telefondan ulaşacağım.

Çok fazla Lenovo LOQ kapandı ve bir daha açılmadı konusu görüyorum ve servise gönderen bir daha konulara dönmüyor korkutucu bir durum. @hasanmerkit

:oops:
Merhaba. Bu konu HP Victus hall sensör sorunu olayından çok daha büyük bir sorun. 12450HX işlemcili Arc A530M ekran kartlı Lenovo LOQ modelinde bir tane 3 anakart değişimi hikayesi, 13650HX 4060 modelinde bir tane 3 anakart değişimi hikayesi olan takipçilerim var.

Hall sensöru bozulmuş Victus bir şekilde kullanılır ama anakartının ne zaman bozulacağı belli olmayan bir laptop kullanılamaz. Hele garanti süreci bittikten sonra başınıza gelirse laptopu çöpe atın gitsin.

Yeni bir gelişme olana kadar ben olsam Intel hx işlemcili Lenovo LOQ modellerinin yanından bile geçmezdim. AMD olanlarda alarma geçecek seviyede sorun yok gibi görünüyor.

Herkes kendince bir senaryo üretiyor ama sebebini bilen kimse de yok. Bir laptopun anakartının 3 kere değiştirilmesini kabul etmek zorunda değilsiniz. Böyle bir durumda kesinlikle tüketici hakem heyetine başvurun gerekirse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Bu konu HP Victus Hall Sensör sorunu olayından çok daha büyük bir sorun. 12450hx işlemcili Arc a530m ekran kartlı Lenovo LOQ modelinde bir tane 3 anakart değişimi hikayesi, 13650hx 4060 modelinde bir tane 3 anakart değişimi hikayesi olan takipçilerim var.

Hall sensöru bozulmuş Victus bir şekilde kullanılır ama anakartının ne zaman bozulacağı belli olmayan bir laptop kullanılamaz. Hele garanti süreci bittikten sonra başınıza gelirse laptopu çöpe atın gitsin.

Yeni bir gelişme olana kadar ben olsam Intel HX işlemcili Lenovo LOQ modellerinin yanından bile geçmezdim. Amd olanlarda alarma geçecek seviyede sorun yok gibi görünüyor.

Herkes kendince bir senaryo üretiyor ama sebebini bilen kimse de yok. Bir laptopun anakartının 3 kere değiştirilmesini kabul etmek zorunda değilsiniz. Böyle bir durumda kesinlikle tüketici hakem heyetine başvurun. Gerekirse
LOQ'un çok büyük fan kitlesi var yorum yapmayı da o yüzden sevmiyorum ama o fan kitlesi de bu tarz konulara gelmiyor. Bende LOQ hakkında açılmadı konusunu daha önce gördüğüme eminim yani bir şeyler var ama kesin konuşamıyorum serviste ne çıkacaksa artık. Konuya geldiğiniz için teşekkür ederim yanıtınız içinde.

Merhaba,

Tam olarak hangi model?

Kusura bakmayın yeni gördüm mesajları. Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Kullandığım model LOQ 15arp9 modeli. Düşme olduktan sonra uzun süre kullandım herhangi bir sorun vermedi. Ancak bir kaç gündür 2-3 kez oyun oynarken kapandı cihaz. Tekrar power tuşuna bastığımda açıldı. Bugün yine kapandı bu kez açılmadığı gibi şarj yerindeki ışıkta yanmıyor. Cihazda şuan hiçbir tepki yok.

Sorunu bu şekilde belirtin. Anakartı değiştirebilirler. İşlemcisi neydi? Anakart değişimi yapılırsa cihaz gelir gelmez BIOS güncellemesi yapın. Bir arızadan şüpheleniyorum ama emin olmadan konuşmayacağım.
İşlemci: Ryzen 7 7435HS

Son düzenleme:
Kusura bakmayın yeni gördüm mesajları. Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Kullandığım model LOQ 15arp9 modeli. Düşme olduktan sonra uzun süre kullandım herhangi bir sorun vermedi. Ancak bir kaç gündür 2-3 kez oyun oynarken kapandı cihaz. Tekrar power tuşuna bastığımda açıldı. Bugün yine kapandı bu kez açılmadığı gibi şarj yerindeki ışıkta yanmıyor. Cihazda şuan hiçbir tepki yok.
Gen 9 LOQ'lardaki kronik anakart problemi bu, Intel veya AMD işlemcili model fark etmeksizin yaşanabiliyor. Sorunun düşme ile çok büyük ihtimalle bir alakası yok. Servis umarım sıkıntı yaratmadan anakart değiştirir.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt