Agarta

Uzman
2024 Aralık ayında başlıkta belirttiğim "Hepsiburada" satıcılı monitörü aldım. Bugün aniden ekranın üst kısmında siyah yatay çizgi oluştu. Bu durumun panel arızasından kaynaklandığını düşünüyorum. O yüzden garanti sürecine başvuracağım.

Panel arızası dışında donanım, yazılım veya herhangi bir durumdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Hepsiburada üzerinden daha önce benzer garanti sürecini tecrübe eden var mı?
İade/Değişim/Muadil durumları nasıl işliyor? Şuan sitelerinde monitör satışta gözükmüyor. Nasıl bir yol izlemem lazım? Bu tarz bir durumla ilk defa karşılaşıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-11-23 saat 14.12.30_801bb964.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-23 saat 14.12.30_801bb964.webp
    239,9 KB · Görüntüleme: 41
2024 Aralık ayında başlıkta belirttiğim "Hepsiburada" satıcılı monitörü aldım. Bugün aniden ekranın üst kısmında siyah yatay çizgi oluştu. Bu durumun panel arızasından kaynaklandığını düşünüyorum. O yüzden garanti sürecine başvuracağım.

Panel arızası dışında donanım, yazılım veya herhangi bir durumdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Hepsiburada üzerinden daha önce benzer garanti sürecini tecrübe eden var mı?
İade/Değişim/Muadil durumları nasıl işliyor? Şuan sitelerinde monitör satışta gözükmüyor. Nasıl bir yol izlemem lazım? Bu tarz bir durumla ilk defa karşılaşıyorum.

Monitördeki Siyah Çizgilerin Olası Sebepleri ve Çözüm Adımları​

1. Panel Arızası: Belirttiğiniz gibi, siyah çizgiler genellikle panel arızasından kaynaklanır.

2. Bağlantı Problemleri:
- Monitör kablosunu (HDMI, DisplayPort, vb.) kontrol edin. Kabloyu çıkarıp takmayı deneyin.
- Farklı bir kablo veya port kullanarak deneyin.

3. Ekran Kartı Sorunları:
- Ekran kartını güncelleyebilir veya farklı bir bilgisayara bağlayarak kontrol edebilirsiniz.
- Güncel sürücüleri yükleyin.

4. Yazılım Ayarları:
- Monitör ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin.
- Ekran çözünürlüğünü değiştirerek test edin.

Garanti Süreci hakkında​

1. Garanti İletişimi:
- Hepsiburada'nın müşteri hizmetleri ile iletişime geçin ve durumu açıklayın.
- Garanti sürecinin nasıl ilerlediği hakkında bilgi alın.

2. İade/Değişim Süreci:
- İade veya değişim süreci genellikle ürünün faturasını ve teslimat belgesini gerektirir.
- Ürünle ilgili fotoğraflar çekerek durumu belgeleyin.

3. Muadil Ürün:
- Site üzerinde mevcut olmasa bile, benzer bir model talep edebilirsiniz.
- Müşteri hizmetleriyle bu konuda görüşün.

Ekstra Tavsiyeler​

• Sorunun sürekli olup olmadığını görmek için monitörü farklı bir bilgisayara bağlayın.
  • Eğer sorunun devam ettiğini düşünüyorsanız, garanti talebinde bulunun.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer hala sorunla karşılaşıyorsanız, teknik destek almanız iyi olabilir.