Hocam otomasyon - kod - docker - playwright gibi appler kullanıyorum. Arada da oyun oynayacağım. Performans önemli benim için 130-140 maks en maks limitim ama çıkmazsam iyi. Üstü zaten macbooka gidiyor.

120K civarina M5 24GB - 1TB MBP var. 143K'ya da ayni RAM - depolama ile M5 Pro MBP alabiliyorsunuz. Yani oynadiginiz oyunlari bilmiyorum tabi ama macOS destegi varsa bakabilirsiniz. Evde zaten cok iyi bir masaustu varmis. Ozellikle is icin istiyorsunuz MacBook'un yerini hicbir sey tutmuyor bu konuda.

120K civarina M5 24GB - 1TB MBP var. 143K'ya da ayni RAM - depolama ile M5 Pro MBP alabiliyorsunuz. Yani oynadiginiz oyunlari bilmiyorum tabi ama macOS destegi varsa bakabilirsiniz. Evde zaten cok iyi bir masaustu varmis. Ozellikle is icin istiyorsunuz MacBook'un yerini hicbir sey tutmuyor bu konuda.
Macbookta 48 gb ram istiyorum hocam o olunca da fiyatlar uçuyor.

Macbookta 48 gb ram istiyorum hocam o olunca da fiyatlar uçuyor.

Hocam Windows'da 32GB'li makine atiyorsunuz MacBook'da niye 48? macOS zaten RAM'i daha verimli kullanan bir sistem Windows'a gore. 16GB'da bile gayet iyi isler cikariyorken 24GB epey yeterli bir RAM. Bu kadar para veriyorken ben MacBook'dan baska alet bakmazdim.

M5 veya M5 Pro neden tercih etmiyorsunuz? Zaten masaüstü sisteminiz var imiş. Bu cihazlar sizi üzmez. RAM'i dert etmeyin.

Bunun dışında Legion Pro 5 bakılabilir alternatif olarak:

Eğer bütçeyi iyice yükseltip, almışken top seviyede bir cihaz alayım diyorsanız da bunu alabilirsiniz:

Ha? Bana kalırsa bunların hiçbirine gerek yok, o kadar paralar vermeye gerek yok. Ben hala aynı fikrimi savunuyorum konu açıldığında yazdığım gibi; 5060 kartlı bir ASUS TUF A16 alıp, yanına bir 16 GB RAM ekleyerek 70 küsür liralara bitiriyorsunuz bu işi.