Lexar 6400 MHz & CL30 RAM için zamanlama ayarı önerisi

Tamam, daha kısılmaz. Burst Length 1X-1X değil mi Nitro'da? Bir de Fast Boot menüsünde POST Delay Time 1S yap.

MCR açarsak stabil kalamaz, performans alamazsın istediğin gibi. Gear kapalı burada.

Şu da PBO fotoları. Diğer yazdıklarına şimdi bakacağım hocam.

Dosya Ekleri

• IMG_20260512_223040_833.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20260512_223035_208.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 21
Son düzenleyen: Moderatör:
@Krmm PBO menüsüne gir AI Tweaker'dan. Oradan Medium Load ve PBO Enabled çek. Scaler 8x, Boost Clock +100 ver. Curve Optimizer All Cores Negative 25 bırak. VT3 testine almak lazım.

Şu da PBO fotoları. Diğer yazdıklarına şimdi bakacağım hocam.

VT3:

Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI

Y-cruncher - A Multi-Threaded Pi Program

@Krmm Memory kısmı 2x16 GB için 26G yazılmalı. 7200 saniye yeterlidir. Yazılımdan CPU+RAM tıklayınız, sadece VT3 başında tik olmalıdır. N63 başındaki tiki kaldırınız. Test esnasında arka plan boş olmalıdır ve bellek temizliği sonrası teste başlanmalıdır.

VT3 testi, PBO+RAM genel stabilite testidir. GUI sadece arayüzdür, ZIP'ten çıkartınız Y-Cruncher dosyasını. Sonrasında GUI .exe uzantılı dosyayı, ZIP'ten çıkarttıktan sonra klasör içine atınız. Sonrasında GUI arayüzden ilgili ayarlamaları yapıp testi başlatınız. HWiNFO'dan CPU IOD Hotspot ve RAM SPD sensörlerini test esnasında takip sağlayın.

Doğru mu hocam? VT3 testi nasıl yapacağım bu arada?

Eki Görüntüle 248843

Doğru, 5-10 saniyeden daha fazla kısılamaz. Fast Boot açık kalmasın, problem yaratabilir. Bu şekilde iyi, MCR açarsan da sorun yaşarsın. Gear kapalı 1T.

Hocam VT3'ü indiremedim, beceremedim. Bunu yapmasak olmaz mı?

Hocam VT3'ü indiremedim, beceremedim. Bunu yapmasak olmaz mı?

Bu şart, PBO'dan emin olamazsın yoksa. Stok kullanman gerekir, PBO Auto kalması gerekir yani.

En azından 1 saat yapmak lazım, diğer türlü PBO aktifken kullanılmaz. Mavi ekran yersin.

Curve Optimizer'dan dolayı BSoD ya da Crash yersin yani.

Şöyle indirdim ama neyi açacağım anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…