Hocam hiçbir şekilde RAM, anakart ve ekran kartındaki RGB'leri kasa fanlarıyla ortak senkron yanacak şekilde ayarlayamıyorum. Ne yapmalıyım Allah aşkına bir öğretin bana şunu ya.
Detaylar
Kim cevapladı?Grey
Uzman
Hocam hiçbir şekilde RAM, anakart ve ekran kartındaki RGB'leri kasa fanlarıyla ortak senkron yanacak şekilde ayarlayamıyorum. Ne yapmalıyım Allah aşkına bir öğretin bana şunu ya.
Ayar profile kayıt edip attığım şekilde başlarken uygula ve çık tikini yapın deneyin olması lazım programı yönetici olarak çalıştırın Defender ile izin vermeniz gerekiyor yoksa çalışmaz virüs algılıyor.
@Ayhan Dönmez hocam sizin rehbere bunu da eklemeniz lazım tabii siz daha iyi bilirsiniz.
Canava gibi olmuş hayırlı olsun bu arada ısılar ne durumda tam yükte?
Son düzenleme:
Ayar profile kayıt edip attığım şekilde başlarken uygula ve çık tikini yapın deneyin olması lazım programı yönetici olarak çalıştırın Defender ile izin vermeniz gerekiyor yoksa çalışmaz virüs algılıyor.
@Ayhan Dönmez hocam sizin rehbere bunu da eklemeniz lazım tabii siz daha iyi bilirsiniz.
Canava gibi olmuş hayırlı olsun bu arada ısılar ne durumda tam yükte?
Hocam, RAM'ler oyunda 40 derece civarında geziyor fakat biraz daha zorlayasım var. Bu zamanlamaları @Ayhan Dönmez hocam, aktif fan şart diyor. Öyle yapacağım sanırım. Şu an CS2'de ölüm maçı girdim. Binde 1 Low değerim bir 300'e çıkıyor, bir anda 150'ye düşüyor. Sonra 200'e çıkıyor. Sonra 300 falan ha bire böyle inip inip 300'lere peek atıyor, garip şekilde anlamadım yani.
Son düzenleyen: Moderatör:
Grey
Uzman
Hocam RAM'ler oyunda 40 derece civarında geziyor fakat biraz daha zorlayasım var bu zamanlamaları @Ayhan Dönmez hocam aktif fan şart diyor. Öyle yapacağım sanırım. Şu an CS2'de ölüm maçı girdim. Binde 1 Low değerim bir 300'e çıkıyor bir anda 150'ye düşüyor. Sonra 200'e çıkıyor. Sonra 300 falan ha bire böyle inip inip 300'lere peek atıyor garip şekilde anlamadım yani.
Ağır test mem5 gibi yapmadınız mı?
RAM testi yaptım sorun çıkmadı orada hocam.
Son düzenleyen: Moderatör:
Grey
Uzman
Orada Max kaç derece gördünüz?
En son 58 59 falandı hocam.
Grey
Uzman
Hata vermedi ise mükemmel normalde hata alman lazımdı.
@Ayhan Dönmez sıcak değil mi benim RAM 58 hata veriyor
- Makaleler
- 1
Hocam, RAM'ler oyunda 40 derece civarında geziyor fakat biraz daha zorlayasım var. Bu zamanlamaları @Ayhan Dönmez hocam, aktif fan şart diyor. Öyle yapacağım sanırım. Şu an CS2'de ölüm maçı girdim. Binde 1 Low değerim bir 300'e çıkıyor, bir anda 150'ye düşüyor. Sonra 200'e çıkıyor. Sonra 300 falan ha bire böyle inip inip 300'lere peek atıyor, garip şekilde anlamadım yani.
Bunun sebebi integral yerine lineer ve continuous seçtiğinden kaynaklı. Ölçüm metodu değişiyor, onda sorun yok. Aktif soğutmayı ayarlayıp RGB'leri kapat. Sonrasında 1.6V 6400 CL26 ayarlanacak sende, tRCD 37 gerekirse. tRFC 384 ve tREFI 65.535 çekilecek. Aktif soğutma olmadan bunlar olmaz, RAM'lerin RGB'si de kapatılmalı.
Hata vermedi ise mükemmel normalde hata alman lazımdı.
@Ayhan Dönmez sıcak değil mi benim RAM 58 hata veriyor![]()
Hynix tolere ediyor, vermez genelde ama tRCD 37 vs. yapılamıyor. CL26 zaten yapılamaz, 1.6V ister minimum bu kitte. Aktif soğutma yapacak, başka çaresi yok.
Xoulth
Uzman
@Ayhan Dönmez abi bir sorum olacaktı. Arkadaşla aynı RAM'e sahibim benim default profilim böyle gözüküyor, sence nasıl? Bir süre böyle kullansam çok bir şey kaybeder miyim?