Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarım bir gün kendi kendine siyah ekran olup fanlar son hız dönmeye başladı. Defalarca güç tuşuyla zorla kapatıp tekrar açmama, kablolarla oynamama rağmen bu sorun düzelmedi açıldıktan birkaç dakika sonra hep, ekran gitti fanlar uçuşa geçti. Son olarak RAM'lerimi tek tek deneyerek açtım ve zanlıyı buldum 2 ve 4. Slota taktığım RAM'lerden 4. Slotta olanı takmayınca bilgisayar normale dönüyor ama onu takınca bilgisayar açılmıyor artık, sorun nedir? (Şu anda tek RAM kullanıyorum)

Lexar Ares DT 32 GB RGB DDR5 LD5EU016G-R6400GDLA (2x16) 6400MHz CL32 1.4V Siyah RAM.

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarım bir gün kendi kendine siyah ekran olup fanlar son hız dönmeye başladı. Defalarca güç tuşuyla zorla kapatıp tekrar açmama, kablolarla oynamama rağmen bu sorun düzelmedi açıldıktan birkaç dakika sonra hep, ekran gitti fanlar uçuşa geçti. Son olarak RAM'lerimi tek tek deneyerek açtım ve zanlıyı buldum 2 ve 4. slota taktığım RAM'lerden 4. slotta olanı takmayınca bilgisayar normale dönüyor ama onu takınca bilgisayar açılmıyor artık, sorun nedir? (şu anda tek RAM kullanıyorum)

Lexar ares dt 32 GB RGB DDR5 LD5EU016G-R6400GDLa (2x16) 6400MHz CL32 1.4v siyah RAM.

Bende de aynı model var ama CL28 olarak geçiyor, 1 ve 2 slota tak çalışır mesela şöyle 2 ve 4 slota taktıktan sonra bende de aynı durumu yaşadım bilgisayara görüntü gelmiyordu denemekte zarar olmaz.

@Ayhan Dönmez hocam yardımcı olur zentiming A ve B iletin.

Ve aynı slotu mu denediniz yoska sadece birinimi çıkardınız?

CMOS reset yapıp deneyin son olarak.

BIOS sıfırlamayı denediniz değil mi? RAM slotuna bir üfürün, RAM'in ucunu silmeyi deneyin.

Denendi hocam.

Değiş tokuş yaparak denedim ve hep 2 ve 4. Slotu kullandım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hani şu şekilde diyorum mesela 2 slot sağlam ise tek tek 2 slot ile deneyip sorun RAM mi anakart mı olduğunu bulmak için sordum eğer 2 4 slot ile biri çalışıp biri çalışmıyor ise garantiye gönderin.

Hani şu şekilde diyorum mesela 2 slot sağlam ise tek tek 2 slot ile deneyip sorun RAM mi anakart mı olduğunu bulmak için sordum eğer 2 4 slot ile biri çalışıp biri çalışmıyor ise garantiye gönderin.

Denemiştim diye hatırlıyorum, RAM'de sorun olduğunu tespit etmiştim ve aldığım firmaya destek talebi açtığımda direkt "İade edebilirsiniz." cevabını aldım. Aldığımda 5K idi, şu anda 15K'ye yakın. Artniyetli olduklarını düşündüm ve dönüş yapmadım, bir süredir tek RAM kullanıyorum. Kasaya bakınca fark ettim, tekrar "Ben niye RAM'imi kullanamıyorum?" dedim ve buraya yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemiştim diye hatırlıyorum, RAM'da sorun olduğunu tespit etmiştim ve aldığım firmaya destek talebi açtığımda direkt iade edebilirsiniz cevabını aldım aldığımda 5K idi şu anda 15k ya yakın. Art niyetli olduklarını düşündüm ve dönüş yapmadım, bir süredir tek RAM kullanıyorum. Kasaya bakınca fark ettim tekrar ben niye RAM'imi kullanamıyorum dedim ve buraya yazdım.

Hocam garantisi devam ediyorsa gönderin hiç durmayın bile elinizde patlar bu böyle gidişle benim işlemcim bozuk olmasına rağmen yenisi ile değiştirdiler şansınızı deneyin.

A2 slotta tek modül deneyin her iki RAM'i de. Ancak o zaman anlaşılır RAM'in problemli olup olmadığı. İlk andan itibaren beri mi böyle mesela? Soket kaynaklı sıkıntı olabilir Dual kanal açılamıyorsa. Soket pinleri incelensin, soğutucu montajı gözden geçirilsin.

Clear CMOS yapın yapılmadıysa.

Hocam garantisi devam ediyorsa gönderin hiç durmayın bile elinizde patlar bu böyle gidişle benim işlemcim bozuk olmasına rağmen yenisi ile değiştirdiler şansınızı deneyin
A2 slotta tek modül deneyin her iki RAM'i de. Ancak o zaman anlaşılır RAM'in problemli olup olmadığı. İlk andan itibaren beri mi böyle mesela? Soket kaynaklı sıkıntı olabilir Dual kanal açılamıyorsa. Soket pinleri incelensin, soğutucu montajı gözden geçirilsin.

Clear CMOS yapın yapılmadıysa.
Bilgisayarı ilk topladığımda yoktu, tekrar deniyorum RAM ve yer değişikliklerini duruma göre dönüş yapacağım.