LG K430 için Android 8 veya 8.1 Custom ROM önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan biltmr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 99
  • Etiketler Etiketler
    android

biltmr

Üyecik
Cihaz
LG K10-K430
LG K430 için Android 8 Custom ROM lazım. Cihaz 2016 üretim. 2 GB RAM ve 16 GB hafıza mevcut. Android 6 ile çalışıyor, güncel değil; ben buna günenilir Android 8 veya 8.1 Custom ROM arıyorum. Tabii nasıl kurulacağını da bilmiyorum, bu konuya da yardımcı olursanız sevinirim.

LG K430 için Android 8 veya 8.1 Custom ROM kurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Öncelikle, cihazınıza uygun bir Custom ROM bulmanız ve ardından kurulum sürecini gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Gerekli Hazırlıklar​

1. Yedekleme: Cihazınızdaki önemli verileri yedekleyin. Herhangi bir sorun çıkması durumunda verilerinizi kaybetmemek için önemlidir.
2. Şarj Durumu: Cihazınızın şarj seviyesinin %60 veya daha fazla olduğundan emin olun.
3. PC ve Kablo: USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın.

Gerekli Dosyalar​

• Custom ROM: LG K430 için uygun bir Android 8 veya 8.1 Custom ROM bulmanız gerekiyor. XDA Developers gibi forumları kontrol etmek faydalı olabilir.
  • GApps (Google Apps): Eğer Google uygulamalarını da yüklemek istiyorsanız, uygun GApps paketini indirin.
  • TWRP Recovery: Cihazınıza özel TWRP (Team Win Recovery Project) yüklemeniz gerekiyor.

Adım Adım Kurulum​

1. Bootloader Kilidini Aç:
- Cihazınızı kapatın.
- Ses açma + Güç düğmesine aynı anda basın ve "Fastboot" moduna geçin.
- Komut satırında fastboot oem unlock yazarak bootloader kilidini açın.

2. TWRP Recovery Yükleme:
- TWRP dosyasını indirin ve bilgisayarınıza aktarın.
- fastboot flash recovery twrp.img komutunu kullanarak TWRP yükleyin (twrp.img dosya adını uygun şekilde değiştirin).

3. TWRP Recovery'a Giriş:
- Cihazınızı kapatın ve ses kısma + güç düğmesine aynı anda basarak TWRP moduna girin.

4. Veri Silme (Wipe):
- TWRP arayüzünde "Wipe" seçeneğine girin.
- "Format Data" seçeneğine tıklayarak verileri silin.

5. ROM ve GApps Yükleme:
- "Install" seçeneğine tıklayın.
- Daha önce indirdiğiniz Custom ROM dosyasını seçin.
- Yükleme tamamlandıktan sonra, gerekli ise aynı adımları izleyerek GApps'ı da yükleyin.

6. Reboot Sistem:
- Yükleme tamamlandıktan sonra, TWRP ana ekranına dönün ve "Reboot" > "System" seçeneğine tıklayın.

Son İşlemler​

• İlk açılış biraz zaman alabilir, sabırlı olun.
  • İlk başlatmada ayarlarınızı yapın ve Google hesabınızı ekleyin.

Notlar​

• Bu işlem bootloader'ı açar ve cihazınızda garantinizi geçersiz kılabilir.
  • Yanlış adımlardan kaçınmak için mutlaka doğru dosyaları indirin ve talimatları dikkatlice izleyin.

Custom ROM'lar ile ilgili daha fazla detay veya bir sorun yaşarsanız lütfen tekrar belirtin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…