Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Mevcut internet paketimde 100 Mbps download 20 Mbps upload alıyorum ama anlamsız bir ping var Wi-Fi'ya 6-7 cihaz bağlandığı için. Öbür cihazların hızını 30-40 Mbps'ye sınırlayıp bilgisayarımıda 80 civarı bir hıza sınırlayıp pingin önüne geçmek istiyorum ama bu modemin QoS arayüzü çok karışık ve birkaç deneme yapsam da hız sınırlamayı beceremedim. Ayarları nasıl yapmam gerek?

Screenshot_20240717_122554_Chrome.webp

-----------

Screenshot_20240717_122614_Chrome.webp

Çözüm
1721837677329.webp

Bu şekilde hocam. Yönlendirmeyi giden şekilde ayarlayıp SSID'ye şu menüden bakıyorum:
1721837567357.webp

Ardından sadece hedef maci seçiyorum ben evde kendi bilgisayarımın sırasını bire çektim(sıra yapılandırması) ve en yüksek atadığım indirme hızını(sınıf denetim indeksi) verdim. Evin diğer cihazlarınada 2 ve 3. hız indexlerini verdim böylece sorun çözüldü.
Merhabalar
Toparlıyorum:
Bu işlemi yapmak isteyen arkadaşlar:
Öncelikle ben 1000mbit download / 50mbit upload hızlı turk telekom internet kullanıyorum. Modem markası konuda mevcut zaten.
Modemden bilgisayara sadece cat6 kablo ile bağlanıyorum ve wifi kullanmıyorum komple kapalı.
Göstermiş olduğunuz ayarlarlarda 2 adet tablo var 1.si hız değerlerini sabitleyebildiğimiz, 2. tablo iste hız değerlerini hangi cihazda kullanmak için hedef gösterdiğimiz tablo.
ilk tabloda hız değerlerini girip, 2. tabloda da hedef mac seç deyip alttaki sıra değerlerinin ikisini de 1 yaptım işlemi faaliyete geçirebildim.

bu sayede 20-30 arası çıkan Latency(gecikme) değeri 5 lere kadar düşürdüm. Hala denemekteyim en iyi değerler için. Testi de butterbloat yazıp googleye öyle yapıyoruz. teşekkürler.

Üstadım her şey tamam da upload hızını nasıl istediğimiz değerde sabitliyoruz ? Bu konuda da yardımcı olursanız seviniriz.

upload

upload'ı da çözdüm üstadım, hed mac değil kaynac mac seçilecek alttaki tabloda. yukarıda ki yine istediğiniz hız değerlerini atayıp upload ayarladım
Selam Hocam, acaba uzak bağlantı ile destek olma şansın var mı? @6GB aynı şekilde müsaitsen sende

Tamam bütün sorunları hallettim üstat sıkıntı kalmadı. Tek problem şu an deneyip deneyip duruyorum en iyi değerler neler diye. Aynı sizin yaptıgınız ayarları yapınca Lan'la bagalnıyorsan lan1 Wi-Fi bağlıyorsan SSID5 tikleyip, aşağıdaki tablonun en altındaki sıraları da 1 yaptım faaliyete geçti. Belki başkası olur diye yazmak istedim. Teşekkürler üstat. Sadece committed rate neye etki ediyor bufferbloat testinde onu çözemedim. 1000MBIT internetim var 300Mbit sabitleyip rateyi 1000 yapınca güzel değerler alıyorum, bir de hızı 600Mbit yapıp rateyi 6000 yapınca güzel değer alıyorum. Ama bu rate ne nereye etki ediyor bilmiyorum. Ayar yapmadan 900Mbit gelen internetimin latency 15 civarı çıkıyor. 600Mbit 6000RATE ye sabitliyorum 5 Latency'e düşüyor. Bazı başka hız ve rate değerlerde 0-3 Latency'lere kadar düşüyor. İş yapar. Sadece online oyun için kullanıyorum farkı var.

Hocam ben de LAN ile bağlanıyorum bir türlü yapamadım. Yardımcı olabilir misin, ayarlarını atabilir misin?

merhaba tüm ayları nededim fakat çözüm bulamadım 500mps fiber fakat yine de /bufferbloat yüsek çıkıyor yardım rica ediyorum

download kısıtlmayı başardım fakat upload kısmını bulmadım

Dosya Ekleri

• 1746264934964.webp
    1746264934964.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 376
Son düzenleme:
Bende an itibariyle LG8245X6-50'ye geçmiş bulunmaktayım konuyu biraz inceledim fakat uğraştım başaramadım yardımcı olabilicek varsa rica ediceğim , önceki modemde ayar yapmadan B alıyordum şuan C ye düştü ne ypaıcağım bilmiyorum.
1746455616203.webp

Evde TV vs wifi ye bağlıysa genelde bozuyor. Evdeki her şeyi sıraya koy.
Hocam hiç anladığım şeyler değil açıkçası kaç hız ne vermem lazım vs yardımcı olabilirsen sevinirim,zaten çok fazla bağlı cihaz yok.

Hem gelen Hem gidene yaptım hızım 0.54 e düştü pc de telefondan sildim zorla :D

Son düzenleme:
Hocam hiç anladığım şeyler değil açıkçası kaç hız ne vermem lazım vs yardımcı olabilirsen sevinirim,zaten çok fazla bağlı cihaz yok.

Hem gelen Hem gidene yaptım hızım 0.54 e düştü pc de telefondan sildim zorla :D
İnternet hızın 100 mbps ise hıza 80000 ya da 90000 yaz commited rate e de 1000 yaz. Bilgisayar wi-fi ile mi lan ile mi bağlanıyor bu önemli. Diğer menüden hangi lan portu veya wi-fi portuna bağlandığına bak bilgisayarın mac adresini seç. Şimdilik diğer her şeyi sil giden olarak ayarla sadece. Olursa gelen ayarınıda yaparsın.