Çözüldü LG8245X6-50 modemde QoS ayarı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Mevcut internet paketimde 100 Mbps download 20 Mbps upload alıyorum ama anlamsız bir ping var Wi-Fi'ya 6-7 cihaz bağlandığı için. Öbür cihazların hızını 30-40 Mbps'ye sınırlayıp bilgisayarımıda 80 civarı bir hıza sınırlayıp pingin önüne geçmek istiyorum ama bu modemin QoS arayüzü çok karışık ve birkaç deneme yapsam da hız sınırlamayı beceremedim. Ayarları nasıl yapmam gerek?

-----------

Çözüm
Döndünüz mü hocam?

Bu şekilde hocam. Yönlendirmeyi giden şekilde ayarlayıp SSID'ye şu menüden bakıyorum:

Ardından sadece hedef maci seçiyorum ben evde kendi bilgisayarımın sırasını bire çektim(sıra yapılandırması) ve en yüksek atadığım indirme hızını(sınıf denetim indeksi) verdim. Evin diğer cihazlarınada 2 ve 3. hız indexlerini verdim böylece sorun çözüldü.
Sınıf Denetim İndeksi ve sıra 1 yaptım Gene B aldım bufferbloat'da

Merhaba, ayarları yapınca b seviyesine yükseldim fakat Wi-Fi yerine kablolu olarak kullanım yapmam bufferbloati düşürür mü acaba?

Son düzenleme:
Herkese çok teşekkür ediyorum. Başarıya ulaştım. Hem dow hem upl %20 kısıtladım. WİFİ 6 modem ve ipv6 teknolojisine sahibim. Ayrıca wifi 5ghz kapattım wifi 2.4 te modem dibinde bile olsan 35 mbps geçmiyor o yüzden kısıtlamaya gerek kalmadı

QOS açıkken wifide kimse yokken bu şekilde çıkıyor.

QOS açıkken wifide 3 kişi varken de bu şekilde çıkıyor

QOS kapalı ve wifide 3 kişi varken

Son düzenleme:
sira yapilandirmasindaki degeri 0 olarak girmissiniz. ne ise yariyor bu ?

bu konuda detayli bilgi verir misin lutfen ?
Sıralama 0 1 2 3 diye gidiyor yeni tanımlamadığın cihaz bağlanırsa sıraya koymadığın için modemi fazla yükleyip yaptığın ayarı bozuyor.

Sıralama 0 1 2 3 diye gidiyor yeni tanımlamadığın cihaz bağlanırsa sıraya koymadığın için modemi fazla yükleyip yaptığın ayarı bozuyor.
Hocam modemle kimse oynamadığı halde QOS ayalarım sıfırlanmış bilginiz var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…