1700'de kalıp 13400F'ten 12900KF'ye yükseltmek daha mantıklı o zaman şu an.
Aynen öyle, AM5 ile LGA 1700 aynı şeyin laciverdi. AM5'te X3D tarafı var orda farklar ciddi artış gösteriyordur ama, elinde LGA 1700 soket varken, AM6 olmadığı müddetçe geçilmesinin ben pek mantıklı olabileceğini düşünmüyorum.

1700'de kalıp 13400F'ten 12900KF'ye yükseltmek daha mantıklı o zaman şu an.
Kısacası, elinde o kadar kötü bir sistem yokken, gereksiz böyle bir işe girme demek istiyorum.

Aynen öyle, AM5 ile LGA 1700 aynı şeyin laciverdi. AM5'te X3D tarafı var orda farklar ciddi artış gösteriyordur ama, elinde LGA 1700 soket varken, AM6 olmadığı müddetçe geçilmesinin ben pek mantıklı olabileceğini düşünmüyorum.

Kısacası, elinde o kadar kötü bir sistem yokken, gereksiz böyle bir işe girme demek istiyorum.
Haklısınız.

i9 12900k alın geçin, AM6 geldiğinde AM6 ile kesinlikle AMD tarafına geç, ben şu an sistem toplayacak olsam, AM5 tabanlı bir sistem toplardım ama, benim sistem toplamam 2026, 2027 yıllarını bulacağı için AM6 soketli bir işlemci dizeceğim. Sen sadece ya şimdi bir yükseltme olarak İ9 12900K veya KF al, ya da bekle AM6 ile sistemi sıfırdan inşa et. Ben olsam bekler, AM6 gelince sıfırdan sistemi dizerim.

Barındırdığı işlemciler ve yükseltme opsiyonları hiç öyle demiyor ama siz bilirsiniz.
X3D tarafında ciddi artış farkı olacağını söylüyorum, ama LGA 1700 soketi, AM5 soketinin rakibi. Ben burda şu an bir geliştirme yapılmaması taraftarıyım.

Barındırdığı işlemciler ve yükseltme opsiyonları hiç öyle demiyor ama siz bilirsiniz.
Hocam arkadaşın dedigini anladım ben. Benim durumumda 1700 için belki biraz öyledir zira DDR4 1700 sistemden DDR5 AM5 sisteme geçmek çok masraflı olacak gibi. AMD istiyorum ama butce el vermiyor. Konu başlığı da moderasyon tarafından yanlış girilince sanki 7800X3D alınır mı gibi oldu. Dolayısıyla cevaplar da ona göre geldi.

Hocam arkadaşın dedigini anladım ben. Benim durumumda 1700 için belki biraz öyledir zira DDR4 1700 sistemden DDR5 AM5 sisteme geçmek çok masraflı olacak gibi. AMD istiyorum ama bütçe el vermiyor. Konu başlığı da moderasyon tarafından yanlış girilince sanki 7800X3D alınır mı? Gibi oldu. Dolayısıyla cevaplar da ona göre geldi.
Bende tam olarak bundan bahsediyorum, durumu izah etmekte biraz zorlandım. Çok masraflı ve zahmetli olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
X3D işlemcilerin varlığından haberdar olduğunuz halde neye göre aynı şeyin laciverti dediniz?
Sistemi yetmediği için konu açmış, geliştirme yapılmasın diyorsunuz. 10 yıl platform çıkışı mı beklesin KS?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende tam olarak bundan bahsediyorum, durumu izah etmekte biraz zorlandım. Çok masraflı ve zahmetli olur.

AM6 soketin ne zaman geleceği tam olarak belli değil 2026'dan önce gelmeyecek gibi duruyor. AMD AM5 için destek vaadini 2027'ye uzattı. Konu sahibinin kararına kalmış AM5 sisteme geçilir ama elindeki sistemde fena değil.