21200

Çalışkan
Arkadaşlar 8.sınıfım 1 ay sonra LGS'ye gireceğim fakat bu son günler hiç ders çalışma isteğim kalmadı. İlk çalıştığım zamanlarda ders çalışma isteğim vardı fakat son 1 aya gireli ders çalışma isteğim bayağı azaldı. Sürekli oyun oynamak istiyorum, ders çalışmak istesem bile oyundan çıkamıyorum. Özellikle belli bir sayıda soru çözünce bana bir rahatlık geliyor ve ondan sonra hiç ders çalışamıyorum. Bu 8 aydır da matematiğimi hiç düzeltemedim hep 6-7 net arasında dolanıyor. Ona da biraz moralim bozuldu. Hedefimi düşünsem bile "amann" diyesim geliyor. Bir de okul günleri eve gelince hiç çalışasım gelmiyor ilk 1 saati dinlenmeye harcıyorum fakat daha çok dinlenesim geliyor. Okulda psikolojik midir nedir çok yoruluyorum ve okul olmadığı günlerden daha az soru çözüyorum. Günlük genelde 50-80 arası soru olacak şekilde Fen ve Türkçe denemeleri çözüyorum. Matematik de çözüyorum fakat artık matematikten umudumu kesmeye başladım çünkü kaç aydır çalışıyorum fakat matematik netim hiç değişmiyor. Hedefim 420 almak fakat artık umudumu kestim çünkü yapamayacağıma inanıyorum. Bazen de boşa çalıştığımı düşünüyorum.
Ortalama deneme sonuçlarım;
  • Türkçe : 16-18D
  • İnkılap : 8-10D
  • Din Kültürü : 9-10D
  • İngilizce : 8-10D
  • Matematik : 7-11D
  • Fen Bilimleri : 14-18D
  • Yapmak istediğim;
  • Türkçe : 17D 3Y
  • İnkılap : 9D 1Y
  • Din Kültürü : 9D 1Y
  • İngilizce : 10D
  • Matematik : 14D 6Y
  • Fen Bilimleri : 17D 3Y
Ortalama 390'larda alıyorum fakat 420'lere çıkmak istiyorum. LGS 2024 sorularını çözünce kolay geliyor fakat denemelerde öyle olmuyor. Ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:
Yaşına göre oyun isteğin gayet doğal benim yeğenim 9. sınıfa yeni başladı. İnan ki senden çok daha beter bir halde bence sürekli kendi kendini motive etmelisin ve kendine kurallar koyup günün bir kısmını oyuna ayırırken bir kısmını çalışmaya ayırmalısın. Elbette söylenenleri bir kısmı bir kulağından girip diğerinden çıkacaktır. Ancak sürekli aklında şunu bulundur 1 kere 1 kere bu süreci atlattım mı daha rahat olacağım daha çok oynayacağım gibi gibi sürekli kendini motive et. Ya da almak istediğin yapmak istediğin hedefler belirle ve bunlara ulaşmak için paranın önemli olduğunu ve bunun içinde çok çalışmanın gerekli olduğunu göreceksin.

Yolun sonuna gelmişsin ve belli ki çok çalışmışsın. Oyun zevk verici eğlenceli bir şey ancak bundan birazcık vazgeç ve hedeflerine odaklan. Lütfen vazgeçme çünkü yarın çok pişman olursun.

Ders çalışma hevesi-motivasyonu gibi bir şey olması şart değil. Ders bu, gelmiş geçmiş en sıkıcı şeylerden biri. Motivasyon beklemeyeceksin ve ite kaka, zorlaya zorlaya, ağlaya ağlaya yapacaksın. Ben hiç yapmadığım için şimdi TYT matematik bile çözemiyorum. İte ite devam etmen gerekiyor.