17 gündür LGS sonuçları açıklandığından beri bilgisayarımı kullanamıyorum. Az önce açtım, yine bağırdı ve çağırdı. O kadar deneme çözdüm, soru çözdüm ama bana “çalışmadın” diyor. Bilgisayarımdan oyun da oynamıyorum çoğunlukla; tabletime pmOS portlayacaktım. Anlamıyorum bu adamı, sanki puanımı değiştirebilecekmişim gibi bana bilgisayarı kullandırtmıyor. Adam gibi oturup konuşamıyorum da; yine bağıracak, çağıracak diye korkuyorum (LGS’nin açıklandığı gün dahil 4 gün boyunca azar işittim, daha fazlasını kaldıracak psikolojide değilim). Zaten lisede zamanım olmayacak, o yüzden yapmak istediklerimi yaz tatilinde yapmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Astronotarda
Üstün
LGS'yi bazı aileler çok büyütüyor, çalışmalarınızı vs. gösterin çalıştığınızı kanıtlamak için. Olmadı başka bir aile üyenizle konuşun ve diğerini yatıştırmasını isteyin. Ayrıca birkaç ay bilgisayar kullanmamak çok kötü değil, belki sadece biraz uzak olmanızı istiyorlardır, birlikte vakit geçirmeyi deneyin. Liseyi de gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Lisede her şeye vaktiniz olacak. Ben 3 yıl boyu Teknofest yarışmalarına katıldım okul ile birlikte, derslerimi arkadan toparlıyordum. Sadece 12.sınıfta bırakıp biraz daha derslere odaklandım. (Ki 12.sınıfta bile oyun oynamayı bırakmadım, sadece derslere biraz daha ağırlık verdim. Sıralamam da gayet istediğim gibi geldi. Yığılma biraz canımı sıktı ama o da önemli değil yani.)17 gündür LGS sonuçları açıklandığından beri bilgisayarımı kullanamıyorum. Az önce açtım, yine bağırdı ve çağırdı. O kadar deneme çözdüm, soru çözdüm ama bana “çalışmadın” diyor. Bilgisayarımdan oyun da oynamıyorum çoğunlukla; tabletime pmOS portlayacaktım. Anlamıyorum bu adamı, sanki puanımı değiştirebilecekmişim gibi bana bilgisayarı kullandırtmıyor. Adam gibi oturup konuşamıyorum da; yine bağıracak, çağıracak diye korkuyorum (LGS’nin açıklandığı gün dahil 4 gün boyunca azar işittim, daha fazlasını kaldıracak psikolojide değilim). Zaten lisede zamanım olmayacak, o yüzden yapmak istediklerimi yaz tatilinde yapmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Çözdüğüm kitap sayısı boyumu geçiyor, kendisi de biliyor.LGS'yi bazı aileler çok büyütüyor, çalışmalarınızı vs. gösterin çalıştığınızı kanıtlamak için.
Annem de kullanma diyor.Olmadı başka bir aile üyenizle konuşun ve diğerini yatıştırmasını isteyin.
17 gün boyunca her şeyi yaptım hocam. Tabletim için şu anda aktif geliştirme var. Yani yardım alabileceğim kişiler var. Bu zamanı kaçırırsampek iyi olmaz.Ayrıca birkaç ay bilgisayar kullanmamak çok kötü değil, belki sadece biraz uzak olmanızı istiyorlardır, birlikte vakit geçirmeyi deneyin.
Hadi diyelim zamanım var, babam izin vermezse?Liseyi de gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Lisede her şeye vaktiniz olacak. Ben 3 yıl boyu Teknofest yarışmalarına katıldım okul ile birlikte, derslerimi arkadan toparlıyordum. Sadece 12.sınıfta bırakıp biraz daha derslere odaklandım. (Ki 12.sınıfta bile oyun oynamayı bırakmadım, sadece derslere biraz daha ağırlık verdim. Sıralamam da gayet istediğim gibi geldi. Yığılma biraz canımı sıktı ama o da önemli değil yani.)
Bilgisayarınızda ders çalışıyormuş gibi yapabilirsin. Ben de LGS sürecinde aynı baskıyı yaşadım ve bu halde atlattım. Yakalanırsan sorumluluk kabul etmem ama.
Lisede bol bol zamanın olacak. Çalışma konusunda düzenli ve anlayarak ders çalışma ile isteğin yerleri kazanacağını düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben EBA'da soru çözerken ekrana bile bakmayıp bilgisayarımı kapattırdığı oldu. Anlamıyor ki.Bilgisayarınızda ders çalışıyormuş gibi yapabilirsin. Ben de LGS sürecinde aynı baskıyı yaşadım ve bu halde atlattım. Yakalanırsan sorumluluk kabul etmem ama.Lisede bol bol zamanın olacak. Çalışma konusunda düzenli ve anlayarak ders çalışma ile isteğin yerleri kazanacağını düşünüyorum.
LGS Puanın çok mu düşük? Düşük ise Cihazını yasaklaması eski saçma bir gelenek ama değiştiremediğimiz de bir gelenek. PmOs geliştirici ekibine biraz beklemelerini söyle. Muhtemelen anlayış gösterirler.Ben EBA'da soru çözerken ekrana bile bakmayıp bilgisayarımı kapattırdığı oldu. Anlamıyor ki.
Düşük değil ama babamın beklediği 490 değil.LGS Puanın çok mu düşük? Düşük ise Cihazını yasaklaması eski saçma bir gelenek ama değiştiremediğimiz de bir gelenek. PmOs geliştirici ekibine biraz beklemelerini söyle. Muhtemelen anlayış gösterirler.
Astronotarda
Üstün
Babanızın nasıl bir şey istediğini anlamak zor. Bu kadar eski kafalı olunmaz ya.Ben EBA'da soru çözerken ekrana bile bakmayıp bilgisayarımı kapattırdığı oldu. Anlamıyor ki.
490 puan almak o kadar kolay bir şey değil, özellikle yeni nesil sorular varken. Aileniz önceki sınavları hiç takip etmiyor mu?
ömer0999
Başarılı
Kaç aldınız ki 420nin üstündeyse kabul edilebilir aslında (benim babamda aynı LGS 2026ya gireceğim eğerki başaramazsam yatılıya kadar yolum var)
Sosyal medyada sabahtan akşama kadar dolaşıp bilgisizce konuşmayı tercih ediyor.Babanızın nasıl bir şey istediğini anlamak zor. Bu kadar eski kafalı olunmaz ya.
490 puan almak o kadar kolay bir şey değil, özellikle yeni nesil sorular varken. Aileniz önceki sınavları hiç takip etmiyor mu?
Yeni konular
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-