yigitv99

Uzman
Yer
Samsun
Herkese merhaba.

Her sene olduğu gibi bu sene de LGS var. LGS'ye aşağı yukarı iki ay kalmış. Sizce bu iki ayda neye dikkat edilmeli? İlla benden büyük ve bana tavsiye verecek birileri vardır çünkü birçoğunuz o yollardan geçti. Temelim sağlam değil ama yükleneceğim. En azından iyi bir liseye gidersem çevrem temiz olur. Cevaplarınız benim için önemli, şimdiden teşekkür ederim.

Selam. Sabaha akışkan sınavım var ve hiçbir şey bilmiyorum. Ben de yükleniyorum şu anda. Demem o ki asla çok geç değildir.

Selam. Sabaha akışkan sınavım var ve hiçbir şey bilmiyorum. Ben de yükleniyorum şu anda. Demem o ki asla çok geç değildir.

Başvuru tarihlerini gördüm de içime oturdu çalışmayı hep düşünüyordum hakta dün akşam biraz ciddileştim ama bugün görünce başvuru tarihlerini içime bir şey oturdu garip.

Herkese merhaba.

Her sene olduğu gibi bu sene de LGS var. LGS'ye aşağı yukarı iki ay kalmış. Sizce bu iki ayda neye dikkat edilmeli? İlla benden büyük ve bana tavsiye verecek birileri vardır çünkü birçoğunuz o yollardan geçti. Temelim sağlam değil ama yükleneceğim. En azından iyi bir liseye gidersem çevrem temiz olur. Cevaplarınız benim için önemli, şimdiden teşekkür ederim.

OBP nasıl? Eğer OBP kötüyse bu 2 ayda elinden geleni yap.
Ama ilk dönem ve diğer senelerin OBP'si en az 85 SE LGS'ye değil de OBP'ye önem ver şahsen.

Merkezi sınav sistemleri hep benzer mantıktadır. Eksik konuları tamamla>bol deneme at> son zamanlarda çıkmış ve hangi kurum yapıyorsa onun denemelerini çöz.

OBP nasıl? Eğer OBP kötüyse bu 2 ayda elinden geleni yap.
Ama ilk dönem ve diğer senelerin OBP'si en az 85 SE LGS'ye değil de OBP'ye önem ver şahsen.

OBP ile girmem diye düşünüyorum geçen sene 88'di ortalama toplam bu sene ilk dönem 90'dı ama sınava yükleneceğim sanırım.

Merkezi sınav sistemleri hep benzer mantıktadır. Eksik konuları tamamla>bol deneme at> son zamanlarda çıkmış ve hangi kurum yapıyorsa onun denemelerini çöz.

Her hafta sonu dönem basından her dersten tekrar yapıp eksikleri kapatmayı düşünüyorum hafta içinde o günü pekiştirip günlük düzenli soru çözmeyi planlıyorum.

Başvuru tarihlerini gördüm de içime oturdu çalışmayı hep düşünüyordum hakta dün akşam biraz ciddileştim ama bugün görünce başvuru tarihlerini içime bir şey oturdu garip.

Bende hazırlanıyorum dersleri çok iyi dinledim verimli çalıştım iyi temelimde olduğundan günde 50-100 soruyla iyi netler yapıyorum. Mayısa kadar konu eksiklerini kapatmaya çalış. Bir de LGS'de en çok götüren dikkat anladığım kadarıyla. Instagram kaydırmayın çok fazla dikkati bozar. Bir de ben her gün bıçakla elma soyuyorum dikkatimi artırmak için bunun gibi aktiviteler yapabilirsin. Bir de her gün paragraf çöz haftada 4-5 genel deneme ol iyi analiz et yeter. Yoğun aslında ama 2 ay kaldı zaman hızlı geçiyor. Ben dikkat hatalarımı bu şekilde azalttım. Moralinizide bozmayın asla şöyle düşünün siz moralinizi bozsanızda bozmasanızda LGS'deki sorular değişmeyecek aynı kalacak. Ekstra strese hiç gerek yok. Olursa olur olmazsa olmaz. (Benden büyük abilerim ablalarım daha iyi bilir tabii ki ben bildiklerimi aktardım umarım yardımcı olabilmişimdir)

Her hafta sonu dönem basından her dersten tekrar yapıp eksikleri kapatmayı düşünüyorum hafta içinde o günü pekiştirip günlük düzenli soru çözmeyi planlıyorum.

Benim tecrübem YKS alanında olduğu için net konuşamıyorum. Ancak ben herhangi bir şeyi çalışırken önce konu çalışıp mola verip sonra testlerini çözüyordum. Bir konudan test çözmek için farklı günü beklemiyordum. Sonra farklı bir kaynaktan konuları geriden takip ederek hem hızlı ilerlemiş hem tüm konuları taze tutuyordum. Konunun tam oturmadığını hissettiğinde video çözümleri izleyebilirsin. Ha random soru çözümü değil kaliteli yorum soruları olmalı.

Ama sınava yükleneceğim sanırım.

Çalış tabii ki sınava. Hiçbir şey kazanamasan bile ders çalışmayı öğrenmiş olacaksın.

Bende hazırlanıyorum dersleri çok iyi dinledim verimli çalıştım iyi temelimde olduğundan günde 50-100 soruyla iyi netler yapıyorum. Mayısa kadar konu eksiklerini kapatmaya çalış. Bir de LGS'de en çok götüren dikkat anladığım kadarıyla. Instagram kaydırmayın çok fazla dikkati bozar. Bir de ben her gün bıçakla elma soyuyorum dikkatimi artırmak için bunun gibi aktiviteler yapabilirsin. Bir de her gün paragraf çöz haftada 4-5 genel deneme ol iyi analiz et yeter. Yoğun aslında ama 2 ay kaldı zaman hızlı geçiyor. Ben dikkat hatalarımı bu şekilde azalttım. Moralinizide bozmayın asla şöyle düşünün siz moralinizi bozsanızda bozmasanızda LGS'deki sorular değişmeyecek aynı kalacak. Ekstra strese hiç gerek yok. Olursa olur olmazsa olmaz. (benden büyük abilerim ablalarım daha iyi bilir tabii ki ben bildiklerimi aktardım umarım yardımcı olabilmişimdir)

Haklısın bunları deneyeceğim başarırsak hep beraber seviniriz inşallah bir yandanda yöntemler iyiymiş günlük hayatta günüm Instagram'da geçiyor Instagram'yı sileceğim 2 ay dayancam.

OBP ile girmem diye düşünüyorum geçen sene 88'di ortalama toplam bu sene ilk dönem 90'dı ama sınava yükleneceğim sanırım.

OBP bayağı iyi ancak 0 bilgi varsa 2 ayda elinden geldiğince çalış ancak yapamazsan bile üzülme.88/90 OBP ile iyi liseye gidersin.