Büyük Usta

Üyecik
Lian Li Galahad II Lite 360 ile Arctic Liquid Freezer III 360 arasında kaldım. Hangisi daha iyi olur acaba? Ryzen 9 9900X işlemci kullanıyorum. Önceden Cooler Master Masterliquid Core 240 mm kullanıyordum ısınma sorunum yoktu fakat sesten dolayı şikayetçiyim. Ne yapsam da çözemedim. Tavsiyeniz ne olur?

Lian Li galahad II Lite 360 ile Arctic Liquid Freezer III 360 arasında kaldım. Hangisi daha iyi olur acaba? Ryzen 9 9900X işlemci kullanıyorum. Önceden Cooler Master Masterliquid Core 240 mm kullanıyordum ısınma sorunum yoktu fakat sesten dolayı şikayetçiyim. Ne yapsam da çözemedim. Tavsiyeniz ne olur?

Lf III 360'ın üstünde daha iyi sıvı soğutma yok.

Neden fanlarını değiştirmiyorsunuz?

Lian Li Galahad II Lite 360 ile Arctic Liquid Freezer III 360 arasında kaldım. Hangisi daha iyi olur acaba? Ryzen 9 9900X işlemci kullanıyorum. Önceden Cooler Master Masterliquid Core 240 mm kullanıyordum ısınma sorunum yoktu fakat sesten dolayı şikayetçiyim. Ne yapsam da çözemedim. Tavsiyeniz ne olur?

İkisini de önermem, siz neden mevcut soğutucu fanlarını değiştirmiyorsunuz? Veya sessiz çalışacak şekilde ayarlamıyorsunuz?

Manuel fan ayarları ile sesi biraz daha bastırabilirsiniz.

Lf III 360'ın üstünde daha iyi sıvı soğutma yok.
Evet. Kaliteli bir soğutma fakat yük altında varlığını hissettiriyor. Konu sahibi sese çok takıntılı ise onu rahatsız eder.

Manuel ayarlama ile bastırılabilir fakat %100 bir çözüm değil.

İkisinden birini alacaksanız Liquid Freezer III tavsiye ederim. Intel 14700kf gibi bir sobayı bile gayet iyi soğutuyor. 9900x te de bir problem çıkarmaz.

İkisine de vereceğin para gereksiz. Thermalright'ın 360'lıklarından alıp keyfine bak, kasana sığıyorsa Liqmaxflo 420 al.

Ha illa ikisi arasında kaldıysan da LF'in yanında GA Lite'ın esamesi okunmaz, o soğutucunun ederi 4'ü bir kuruş geçmemeli.

Manuel fan ayarları ile sesi biraz daha bastırabilirsiniz.

Evet. Kaliteli bir soğutma fakat yük altında varlığını hissettiriyor. Konu sahibi sese çok takıntılı ise onu rahatsız eder.

Manuel ayarlama ile bastırılabilir fakat %100 bir çözüm değil.
ses hassasiyeti varsa bildiğim en sessiz fanlar noctua'nın fanları