shruux 54

Yetkin
Merhaba dostlar, başlıktan da anlayacağınız üzere bu PSU alınır mı? Güncel kullandığım PSU 850W FSP marka, eski kasam ile gelmişti. Tier Listte C seviye olarak belirtilmiş, açıkçası bende pek güvenemiyorum. Bilgisayarcımda değiştirmemi önerdi. Bu model dikkatimi çekti Tier Listte A seviye olarak belirtilmiş. Aynı zamanda Platinium sertifikalı.

Bu CWT tarafından üretilmiş ATX3.1 destekli PSU tercih edebilirsin hem de daha uygun.

Tier A+ listelenmiş
-Korumalar-
OVP ,UVP ,OCP , OPP ,OTP, SCP, FFP, NLO, SP, IP
Hocam bu modelin bir de C1000 Core modeli var sanırım. Onunla fiyatları neredeyse aynı attığınız modelin. Farkı nedir peki ? Core modeli B tier yazılmış yanlış hatırlamıyorsam.

Hocam bu modelin bir de C1000 Core modeli var sanırım. Onunla fiyatları neredeyse aynı attığınız modelin. Farkı nedir peki ? Core modeli B tier yazılmış yanlış hatırlamıyorsam.
Üreticisi HEC ve koruma olar FFP (Fan Failure Protection) yok. Ama core modeli daha sessiz olduğu söyleniyor bu detayı da ekleyim.
C1000 -> 10 Yıl garanti, Japon Kapasitör
Core -> 7 yıl, Tayvan Kapasitör

O model SFX boyutunda, kasanızın büyüklüğü ve PSU pozisyonuna göre, anakart kablosu (35 cm) ve CPU kablosu (45 cm) yeterli olacak mı bakmanız iyi olur. Tâbii ek kablo ile de çözülebilecek bir durum.

Modelin alınabilirliği de fiyatına bağlı tabii.

Tier Listte C seviye olarak belirtilmiş, açıkçası ben de pek güvenemiyorum. Bilgisayarcım da değiştirmemi önerdi.

Elinizdeki model Hydro K Pro gibi bir şey sanırım. Yerine göre iş görür bir model. Sisteminizi besliyorsa (sisteminizi de yazmanız iyi olur) ve bir sorunu da yoksa, niye değiştirmeniz gerektiğini de söyledi mi?

Elinizdeki model Hydro K Pro gibi bir şey sanırım. Yerine göre iş görür bir model. Sisteminizi besliyorsa (sisteminizi de yazmanız iyi olur) ve bir sorunu da yoksa, niye değiştirmeniz gerektiğini de söyledi mi?
Aynen öyle Hydro K pro modeli. Sistemim 5070Ti 9600X ve 32GB Ram'den oluşuyor. W değeri yeterli baktığımızda ancak elimizde bulunan kabloda 600W ibaresi yok. Bilgisayarcım kablonun 600W olamayabileceğini belirtti. Birde 12WHPR mi yoksa 12V-2x6 mı onu bilmiyorum. 12WHPR olma ihtimali sebebiyle kart soketinde erime muhabbetinden endişeleniyorum. Kendimi garantiye almak istiyorum bir nevi.

Bu attığınız modellere bakacağım ancak buradan bir seçim yapacak olursam muhtemelen ASUS modelini alırım gibi. Çünkü önceden baktığım bir modeldi zaten ancak Tier List'te B'di sanırım. Birde modüler olmadığı belirtilmişti yanlış hatırlamıyorsam o yüzden vazgeçmiştim.

Üreticisi HEC ve koruma olar FFP (Fan Failure Protection) yok. Ama core modeli daha sessiz olduğu söyleniyor bu detayı da ekleyim.
C1000 -> 10 Yıl garanti, Japon Kapasitör
Core -> 7 yıl, Tayvan Kapasitör
Anladım hocam teşekkür ederim. Peki Lian Li'de garanti süreci nasıl işliyor direkt aldığım yer ile iletişim mi kurmam lazım. Asus, MSI gibi firmalarda olduğu gibi türkiye de servisi vesaire yok sanırım Lian Li'nin.