Merhaba dostlar, başlıktan da anlayacağınız üzere bu PSU alınır mı? Güncel kullandığım PSU 850W FSP marka, eski kasam ile gelmişti. Tier Listte C seviye olarak belirtilmiş, açıkçası bende pek güvenemiyorum. Bilgisayarcımda değiştirmemi önerdi. Bu model dikkatimi çekti Tier Listte A seviye olarak belirtilmiş. Aynı zamanda Platinium sertifikalı.
Detaylar
Kim cevapladı?dombikpanda 16
Çalışkan
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c1000-gold-pa-0g2bb-eu-1000-w-fiyati,795008350.html
Bu CWT tarafından üretilmiş ATX3.1 destekli PSU tercih edebilirsin hem de daha uygun. Tier A+ listelenmiş
-Korumalar-
OVP ,UVP ,OCP , OPP ,OTP, SCP, FFP, NLO, SP, IP
Hocam bu modelin bir de C1000 Core modeli var sanırım. Onunla fiyatları neredeyse aynı attığınız modelin. Farkı nedir peki ? Core modeli B tier yazılmış yanlış hatırlamıyorsam.https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c1000-gold-pa-0g2bb-eu-1000-w-fiyati,795008350.htmlBu CWT tarafından üretilmiş ATX3.1 destekli PSU tercih edebilirsin hem de daha uygun.
Tier A+ listelenmiş
-Korumalar-
OVP ,UVP ,OCP , OPP ,OTP, SCP, FFP, NLO, SP, IP
dombikpanda 16
Çalışkan
Üreticisi HEC ve koruma olar FFP (Fan Failure Protection) yok. Ama core modeli daha sessiz olduğu söyleniyor bu detayı da ekleyim.Hocam bu modelin bir de C1000 Core modeli var sanırım. Onunla fiyatları neredeyse aynı attığınız modelin. Farkı nedir peki ? Core modeli B tier yazılmış yanlış hatırlamıyorsam.
C1000 -> 10 Yıl garanti, Japon Kapasitör
Core -> 7 yıl, Tayvan Kapasitör
user44 2
Uzman
Alınmaz pahalı.Merhaba dostlar, başlıktan da anlayacağınız üzere bu PSU alınır mı? Güncel kullandığım PSU 850W FSP marka, eski kasam ile gelmişti. Tier Listte C seviye olarak belirtilmiş, açıkçası bende pek güvenemiyorum. Bilgisayarcımda değiştirmemi önerdi. Bu model dikkatimi çekti Tier Listte A seviye olarak belirtilmiş. Aynı zamanda Platinium sertifikalı.
Son düzenleyen: Moderatör:
Andar Han 90
Bilgin
- Makaleler
- 4
O model SFX boyutunda, kasanızın büyüklüğü ve PSU pozisyonuna göre, anakart kablosu (35 cm) ve CPU kablosu (45 cm) yeterli olacak mı bakmanız iyi olur. Tâbii ek kablo ile de çözülebilecek bir durum.
Modelin alınabilirliği de fiyatına bağlı tabii.
Elinizdeki model Hydro K Pro gibi bir şey sanırım. Yerine göre iş görür bir model. Sisteminizi besliyorsa (sisteminizi de yazmanız iyi olur) ve bir sorunu da yoksa, niye değiştirmeniz gerektiğini de söyledi mi?
Modelin alınabilirliği de fiyatına bağlı tabii.
Tier Listte C seviye olarak belirtilmiş, açıkçası ben de pek güvenemiyorum. Bilgisayarcım da değiştirmemi önerdi.
Elinizdeki model Hydro K Pro gibi bir şey sanırım. Yerine göre iş görür bir model. Sisteminizi besliyorsa (sisteminizi de yazmanız iyi olur) ve bir sorunu da yoksa, niye değiştirmeniz gerektiğini de söyledi mi?
Aynen öyle Hydro K pro modeli. Sistemim 5070Ti 9600X ve 32GB Ram'den oluşuyor. W değeri yeterli baktığımızda ancak elimizde bulunan kabloda 600W ibaresi yok. Bilgisayarcım kablonun 600W olamayabileceğini belirtti. Birde 12WHPR mi yoksa 12V-2x6 mı onu bilmiyorum. 12WHPR olma ihtimali sebebiyle kart soketinde erime muhabbetinden endişeleniyorum. Kendimi garantiye almak istiyorum bir nevi.Elinizdeki model Hydro K Pro gibi bir şey sanırım. Yerine göre iş görür bir model. Sisteminizi besliyorsa (sisteminizi de yazmanız iyi olur) ve bir sorunu da yoksa, niye değiştirmeniz gerektiğini de söyledi mi?
Bu attığınız modellere bakacağım ancak buradan bir seçim yapacak olursam muhtemelen ASUS modelini alırım gibi. Çünkü önceden baktığım bir modeldi zaten ancak Tier List'te B'di sanırım. Birde modüler olmadığı belirtilmişti yanlış hatırlamıyorsam o yüzden vazgeçmiştim.Alınmaz pahalı.
Anladım hocam teşekkür ederim. Peki Lian Li'de garanti süreci nasıl işliyor direkt aldığım yer ile iletişim mi kurmam lazım. Asus, MSI gibi firmalarda olduğu gibi türkiye de servisi vesaire yok sanırım Lian Li'nin.Üreticisi HEC ve koruma olar FFP (Fan Failure Protection) yok. Ama core modeli daha sessiz olduğu söyleniyor bu detayı da ekleyim.
C1000 -> 10 Yıl garanti, Japon Kapasitör
Core -> 7 yıl, Tayvan Kapasitör
Andar Han 90
Bilgin
- Makaleler
- 4
Bilgisayarcım kablonun 600W olamayabileceğini belirtti.
5070 Ti için 600 W kablo çok da elzem değil. Hydro K Pro'nun kendi sitesinde de kablo bilgisi yok, lakin 300 W bile olsa yeterli olacaktır.
Bir de 12VHPWR mi yoksa 12V-2x6 mı onu bilmiyorum. 12VHPR olma ihtimali sebebiyle kart soketinde erime muhabbetinden endişeleniyorum.
Kablolardaki soketler değişmedi. 12VHPWR kabloyu, 12V2x6 soketli donanıma bağladığınızda yine işlev görecektir.
Tâbii yine de siz bilirsiniz. İllâ değiştireyim diyorsanız, şunlara da bakabilirsiniz;
Yok hocam yanlış bilmiyorsam 12V2x6 12HPWR'ye göre daha güvenli diye biliyorum onu kast etmek istemiştim. Hani en azından 12V2x6 olursa içim biraz daha rahat eder diye düşünmüştüm.Kablolardaki soketler değişmedi. 12VHPWR kabloyu, 12V2x6 soketli donanıma bağladığınızda yine işlev görecektir.
Bu modellere de göz atacağım hocam teşekkürler. Emin olmak için soruyorum Enermax PSU konusunda iyi bir marka mı ? Bende nedense kötü bir markaymış gibi bir imaj var nereden geldi bilmiyorum. Arkadaşım daha yeni PSU aldı Enermax marka çok iyi olduğunu söylüyor ama kötü marka olduğu düşüncesi bana nereden geldi hiç bilmiyorum.Tâbii yine de siz bilirsiniz. İllâ değiştireyim diyorsanız, şunlara da bakabilirsiniz;
Andar Han 90
Bilgin
- Makaleler
- 4
12V2x6 12HPWR'ye göre daha güvenli diye biliyorum onu kast etmek istemiştim.
Daha güvenli, doğrudur ama konunun PSU kablosu tarafı aynı, sadece ekran kartı soketleri değiştirildi. Genel bilgi için şuraya bakabilirsiniz;
Konuya daha önce geniş biçimde herhangi bir yerde değinildi mi? Bilmiyorum. Lakin bilindiği üzere, 12VHPWR soketi sahip olduğu handikaplar sebebiyle; bazı yapısal değişikliklerle 12V2x6 ismiyle güncellendi. Bu yazıda, iki soket arasındaki farkı mümkün olduğu kadar son kullanıcıya dönük bir şekilde ifade etmeye niyetlendim. Bakalım ne olacak?
Öncelikle erkek bağlantı ucu ya da kablo tarafında, 12VHPWR ve 12V2x6 soketleri yan yana kıyaslarsak;
...
Öncelikle erkek bağlantı ucu ya da kablo tarafında, 12VHPWR ve 12V2x6 soketleri yan yana kıyaslarsak;
12VHPWR | 12V2x6 |
Enermax konusuna ise marka üzerinden değil de model üzerinden bakmak daha iyi olur. Her seviyede modelleri bulunan bir firma, Platimax DF ise kaliteli modellerinden biri.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Tüm dizi film platformlarını tek bir yerde toplayan bir uygulama var mı?
- yusfucuklar321
-